lukyli154 komentáře u knih
Pro mě to byl boj :-/ Nemohla jsem se pořádně začíst a vcítit do příběhu. Téma mafie a otroctví pro mě bylo nové,ale stejně mě kniha nijak neuchvátila. Závěr byl zajímavý a pro hlavní postavy dost dramatický. Možná radši ani nechci vědět, co postavy čeká v pokračování.
Při čtení jsem si vzpomněla na Eleanor a Parka a to více než na Všechny malé zázraky. Líbilo se mi to téma vykoupení. Henryho mi bylo docela líto. Zajímalo by mě, jestli by s Grace byli schopni normálního vztahu, kdyby se potkali třeba až o rok dýl. Ale třeba tento "vztah" Grace potřebovala, aby jí to nakoplo k životu. Takže díky, Hendy Paigi :-)
Těšila jsem se, ale nudný rozjezd knihy mě zklamal. Až závěrem nabral příběh moc rychlých obrátek. To mě čtení fakt chytlo a ejhle konec knihy. A vskutku nás čekal překvapivý závěr, kdy princezna Eadlyn během 7 minut musela učinit několik zásadních rozhodnutí.
Knížka se četla dobře. Bridget je prostě hrozný pošuk :-) Ale musím se přiznat, že film se mi líbil více.
Knížka se suprově četla a je fajn vidět selekci i z druhé strany, s hrdinkou odlišnou od té první. Trochu mě zaskočilo, že nás čeká zřejmě další dvojdílné pokračování. Ale nakonec si říkám proč ne. Série Selekce mě baví a ráda se v prostředí Illey zdržím.
I pro mě byla kniha zklamáním. Autorka bohužel nevyužila potenciál příběhu. Celé mi to přišlo jakoby ploché. Místa,která měla člověka děsit,se přešla skoro halabala. Co se týče Benjamina,to jsem obrečela :'( Taky mi vadilo,že věci typu pavouci,nápisy,postava v pokoji nebyly vysvětleny. A Lila? Kdo je tady nakonec blázen,h?
Ani nevím, jaký konec jsem vlastně čekala...ale jo, proč ne.
Opět parádní počtení. Chvíli jsem si myslela, že byla Levana hodné děvče, kterému bylo ublíženo. Ale kdyby byla v jádru dobrá, neudělala by tolik příšerných věcí. Mrcha!
Přesně nevím, co o knize napsat. Ze začátku mi hlavní hrdinka nebyla vůbec sympatická a její chování mi nebylo po chuti, ale teprve další a další stránky příběhu mi pomohly pochopit, co cítila, jak si musela připadat. Podstoupila hodně věcí, aby se dobrala pravdy a jakého si smíření. Dál to pitvat nebudu. Kniha stojí za přečtení.
Rozjezd dost pomalý, ale pak to stálo za to. O lásce mezi muži jsem četla prvně, bylo to pro mě zvláštní. Doufám, že se jednou Simon srovná s tím vším a dozví se o svých rodičích.
Kniha mě bavila,vždy jsem se těšila na tu chvilku az budu moct číst. Na autorce oceňuji,jak umí perfektně vykreslit postavy a jak už bylo řečeno, nejsou černo bílé. Trošku mě mrzí lehce uspechaný konec. A jelikož jsem se nedozvěděla,jak Cath dopsala "Nedej se,Simone je úplně jasne na jakou knihu se vrhnu teď :-)
Bylo to zvláštní, ale tak nějak hezky zvláštní. Eleanor jsem často nemohla pochopit, ani jsem neporozuměla jejímu rozhodnutí ohledně Parka. A poslední věta v knížce??? To jako vážně! Chci vysvětlení.
Celá série mě neskutečně bavila. Super čtivo pro moje nervy. Nejvíce mě oslovily první tři díly. U Vzdej se mi mě mrzelo,že byl ten jejich vztah takovy "odbytý" a oproti Zůstaň se mnou i málo akční. Navždy s tebou mi pak přišlo uplně mimo. Jsem moc ráda,že jsem se pořád mohla potkávat s oblíbenými postavami a sledovat jejich další osud.
První jsem viděla film. Dost mě překvapilo,že se filmový tvůrci knižní předlohy téměř nedrželi. Děj knihy je podle mě mnohem zajímavější a záživnější. Akorát postava Thomase mi byla ve filmu sympatičtější. Sotva jsem dočetla, hned jsem se pustila do druhého dílu.
Co k tomu říct...život je boj a záleží jenom na nás, jak se s ním popereme.
Nevím, jak mám knihu ohodnotit, asi jsem na to už stará, ale vadilo mi neustálé střídání hádek a usmiřování, přišlo mi, že se se to opakovalo až moc často. Sexu tam bylo taky přehršel a podobně jako jiným mi to připomínalo Padesát odstínů šedi. Kladně hodnotím, že se knížka četla dobře, a že až do samého závěru jsem netušila, jaké má Hardin tajemství ;-) Konec mě navnadil na čtení pokračování, ale mám obavy, že to bude stejný jako u již zmiňovaných Padesát odstínů šedi...
Knížka se mi četla báječně, bavila mě a nutila číst další a další kapitolu. Střídání pohledu Echo a Noaha bylo super a obě postavy jsem si oblíbila. Doporučuji k přečtení ;-)
Nevím co si o tom mám myslet...Hlavní hrdiny jsem si neoblíbila, jejich vztah nepochopila, často ani jejich chování...Je pravda, že dlouho jsem byla napjatá, co se z Lynburnů vyklube, ale tak nějak jsem čekala něco děsivějšího. Nápad měla autorka docela dobrý, ale nedokázala z něj dobře vytěžit. Nejlepší byl Kamiin táta a jeho vtipné glosy :-)
Co k tomu říct, bylo to zvláštně napsané nebo jsem četla špatný překlad. Chvilkami mi přišlo, že chybí pár řádek nebo dokonce stránek. Příběh se rozkrýval dlouho a nějak na mě to napětí moc nepůsobilo. Ze začátku mi ani ústřední dvojice nepřišla sympatická a co se týče Vee, tak to je kapitola sama o sobě, tu jsem nemusela celou dobu. Pokračování si přečtu. jsem zvědavá co bude ústřední zápletkou dalšího dílu.
Přiznávám, že mě to nebavilo tolik, jak bych chtěla. Ale přesto se nebráním přečíst si pokračování. Docela mě zajímá zjistit víc o společnosti, která vládne světu naší hrdinky.