Lumír23 Lumír23 komentáře u knih

Vražda v postranní ulici Vražda v postranní ulici Agatha Christie

Povídková kniha, ale jak je ten Poirot takový komplikovaně čtivý, pro mě, tak formát povídek je pro mě daleko lepší.

20.07.2021 5 z 5

Spiknutí oběšenců Spiknutí oběšenců Vlastimil Vondruška

Klasicky povedené, moc se mi to líbilo, zase tam pan Vondruška dodal veškeré ingredience. Díky za to, doporučuji, je to radost číst.

03.07.2021 5 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Inu, Amerika, náš vzor. Sice se mi nelíbil konec, kdy spravedlnosti nebylo učiněno zadosti elegantním způsobem, ale tím se konec blíží realitě. Celá naše společnost je nemocná, vyjebávají s námi ti, které platíme za to, aby nás chránili (policajti, soudci), v tom nám kniha ukazuje realitu. Bohužel.

30.06.2021 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Kniha má vysoké hodnocení, hurá, jdu do ní. No, tato Uršula je rozhodně zajímavější než jiná vlivná nositelka tohoto jména, ale kniha mi přijde trochu ... přitažená přes vlasy za závit. I tímto snad naznačuji, že jsou záležitosti, které nemají k příběhu co říct, věnujeme se jim celkem dost a nikam nás neposunou (vlastně osobní životy hlavních hrdinů - cesta od nikud do nikam). Ale rozhodně knihu doporučuji, zas taková šeď to není a kačeři se tetelí blahem... Jo, hlavní hrdinka je rozený kačer (není to samice tohoto druhu).

04.05.2021 4 z 5

Anonymita Anonymita Arno Strobel

Spolupráce dvou autorů, kterou si jest možno vysvětlit i formou předloženého textu, kdy je část podána mužským pohledem, část ženským, je velice povedená. Líbilo se mi to, i tu nablblost eko mudrlantů autoři ukázali, zároveň s tím, však nedotáhli do úplného konce figuru vraha. Však, on měl určitě moc dobrý důvod... Ne, teď rejpu, je moc dobře že knihu ukončili včas...

01.03.2021 4 z 5

Smrt půvabného média: detektivka ze staré Vídně Smrt půvabného média: detektivka ze staré Vídně Frank Tallis

Tak toto je trochu jiná, klasická, detektivka. Freud, rozvoj společnosti, nedávná domovina (????), několik záhadných zamčených míst, okultismus - tedy debaty s duchy, Prátr, ruské kolo... Ono tam bylo plno známých postupů, plno již sepsaných příběhů, ale tak nějak dobře pospojovaných, že to bylo dobře ke čtení. Snad bude úroveň dalších příběhů podobná, nebo aspoň nebude klesat moc.

27.02.2021 5 z 5

A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

No, je to taková propaganda. Správný klucí, co to nandaj těm zlejm klucím, no a 4. července všichni zasalutujou emerice, nejlepšímu místu na světě. Plnýmu magorů... Tak asi tak.

21.02.2021 3 z 5

Zvrácená oběť Zvrácená oběť John Sandford (p)

Za mě stále výborné, dokonce zde i maličko manipulativní, bavil jsem se, je to výborná série. Škoda že v knihovně nejsou všechny knihy z řady.

14.02.2021 5 z 5

Partner Partner John Grisham

Příběh se mi líbil, sice u nás neproveditelné, ale to poučení, to je prostě česká klasika: tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu ... zde tedy spíše, tak dlouho je budeš ojebávat, až s tebou někdo vyjebe na kvadrát. Dobré čtení. Dobré poučení.

25.01.2021 5 z 5

Zlatá oběť Zlatá oběť John Sandford (p)

Klasika a klasicky dobré. Pár prkotin, kdy se člověk zarazí, ale stále nad průměrem. Jo a protekcionismus, tak jak jej staví do pozice normálu ... ten emerickej socialismus je takovej hnus, ještě že ho dávkuje tak pomálu. Ale je to čím dál bolestnější.

15.01.2021 5 z 5

Pohřebiště obětí Pohřebiště obětí John Sandford (p)

To prostě člověk nepochopí, takovou tu štvavost některých autorů. Tutento bard, to je prostě rychlík, píše ty knihy hrozně rychle. Já to ráno otevřu, je neděle podvečer a už to mám dolouskaný. Nebo to je tím, že to čtu rychle já? Zase výborný díl série, poctivá, hutná, klasika žánru.

10.01.2021 5 z 5

Oběť v pasti Oběť v pasti John Sandford (p)

Taková stará detektivní škola. Moc dobře se to čte.

09.01.2021 5 z 5

Oběť ve stínu Oběť ve stínu John Sandford (p)

Čekal jsem trochu něco jiného. Spíš detektivní klasiku, ne až politické zaměření. Holt, každej máme ty svý indiány problémový...

03.01.2021 4 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Nu, hodnocení celkem vysoké, až neúměrně. Je to čtivé, ale zároveň naivní, průhledné. Mám rád detektivky od severních sousedů, miluju Wroclav jako nádherné město plné milých lidí, ale tohle je báje. A ne moc povedená.

30.12.2020 3 z 5

Dítě Dítě Fiona Barton

Sice jsem tušil, jak že se to semele na konci, ale to bych viděl jako pozitivní na celé knize. Někdy se autorka (nebo překladatel?) úplně nesoustředila na to za jakou osobu právě píše, ale to je jen detail, vůbec bych to neměl rozmazávat. Dobré.

22.12.2020 5 z 5

Dívky nalehko Dívky nalehko Iva Procházková

Kniha čtivá, možná delší než bylo nutno. Ale bylo to příjemné.

13.12.2020 4 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Eéééé, nevím přesně proč, ale ne. Nadhodnoceno, děj je překombinován a nějak mi uniká logika. A uniká mi i dotažení všech případů. Tohle mi prostě nesedlo.

10.12.2020 3 z 5

O krok pozadu O krok pozadu Henning Mankell

Sice dlouhá, ale hodně napínavá kniha, která je sice kritizovaná za neustálé močení komisařovo, na druhou stranu to já vnímám, jako snahu autora ukázat, že i románový hrdina, má předobraz v člověku. A tedy nemůže jen úsudkem a výbornou fyzičkou, stíhat a stínat, zločiny a zločince. Je mi to sice podivné, ale cukrovka a asi i prostata hlavního hrdiny, mi knihu zlidštila.

05.12.2020 5 z 5

Dům smrti Dům smrti Bernhard Aichner

A dilema pokračuje, zde vládne perverze a zvrácenost, je to čím dál horší...

17.11.2020 3 z 5

Zlá krev Zlá krev Mark Sennen

Nepřehledné. Asi pro mě příliš složitě konstruované, bez jiskry.

14.11.2020 3 z 5