m_martina m_martina komentáře u knih

Mrtvé oči Londýna Mrtvé oči Londýna Edgar Wallace

Tato příjemná detektivka se mi dobře četla a taky se mně líbila. A romantika navíc nikdy neuškodí.

11.11.2021 5 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Kniha se hodně dobře četla, skoro jsem ji nedokázala odložit. Výborný příběh, končící navíc happyendem. Doporučuji.

30.07.2021 5 z 5

Němý svědek Němý svědek Agatha Christie

Výborná detektivka s Herculem Poirotem, kterou jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji.

08.02.2021 5 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Trochu slabší případ s Martinem Servazem, kniha se nečetla tak dobře jako předchozí. I přesto se chystám na pokračování.

13.12.2020 4 z 5

Dlouhá cesta Dlouhá cesta Hana Marie Körnerová (p)

Tato autorčina řada je vynikající! Já v knihách doslova ležím a nedokáži se od nich odpoutat. I toto pokračování si zaslouží pět hvězd. A já už mám před sebou otevřený poslední díl.

04.12.2020 5 z 5

Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán

A další skvělá kniha mého oblíbence Dominika Dána. Jako obvykle se výborně četla a já ji doporučuji.

15.10.2020 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Kniha, která se hodně dobře čte, stránky jen letí. A tento příběh je nejen zajímavý a poutavý, ale i smutný. Jak už příběhy z druhé světové války bývají.

29.05.2020 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Ke knize jsem se za svá čtenářská léta vrátila už několikrát a pokaždé si cením její atmosféry. Pan Doyle prostě uměl psát a není divu, že je jeho detektiv nesmrtelný.

16.05.2020 5 z 5

Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Kniha se mi docela dobře četla, těšila jsem se na ni, ale úplně moje očekávání nesplnila. Oceňuji sice průbojnost Elizabeth, přesto se obávám, že všechno takhle možné nebylo. A to je i hlavní důvod, proč dávám o jednu hvězdu méně.

21.01.2025 4 z 5

Pověsti a zkazky z kraje pod Bukovou horou Pověsti a zkazky z kraje pod Bukovou horou Václav Rýznar

Pověsti mne zajímají za všech okolností, ať už jsou odkudkoliv. Tuto knihu jsem si však přečetla hlavně z jednoho prostého důvodu. Moje starší sestra se totiž na severní Moravu odstěhovala a žije tedy tam, kde se tyto pověsti odehrávají. A knížka se mně líbila.

01.05.2022 5 z 5

Podvod Podvod Charlotte Link

Připojuji se tentokrát k anotaci. Kniha je napínavá a příběh rafinovaný.

02.04.2022 5 z 5

Druhé housle Druhé housle Edvard Valenta

Knihu jsem si vypůjčila spíš náhodou v knihovně a překvapila mě. Četla se jedním dechem a mně se moc líbila. Doporučuji.

12.03.2022 5 z 5

Vzbouřenci z Bounty Vzbouřenci z Bounty Richard Hough

Hlavním čtenářem této knihy byl syn, který toho jinak přečetl málo. Ale protože je tohle dost známá historická událost, nedokázala jsem odolat a knížku jsem si přečetla také já. Líbila se mi a stránky jsem ani nestačila obracet.

15.12.2021 5 z 5

Sittafordská záhada Sittafordská záhada Agatha Christie

Agatha Christie nikdy nezklame a mně se líbila i tato její kniha. Je to taková klasická detektivka, která se odehrává na poklidném anglickém venkově, jak už to u této spisovatelky bývá obvyklé.

05.10.2021 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Moc hezká kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Napínavý a strhující příběh, který doporučuji i ostatním čtenářům.

08.09.2021 5 z 5

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Agatha Christie

Knihy Agathy Christie čtu už od mládí a mám je moc ráda. Líbila se mi i tato, hezky se četla.

21.07.2021 5 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Tato kniha se mi líbila a je opravdu dobře napsaná. Od autorky jsem už jednu knihu četla, ale ta nebyla tak dobrá jako tato. Jsem proto zvědavá na další knihy z této série.

24.04.2021 5 z 5

Pohádky z Krkonoš Pohádky z Krkonoš Marie Kubátová

Moc hezké pohádky, které jsem předčítala vnučkám. A líbily se nám všem. Kniha zajímavě popisuje vznik různých řemesel a Krakonoš je sympatický jako i v jiných pohádkách od Marie Kubátové.

01.04.2021 5 z 5

Třináct záhad Třináct záhad Agatha Christie

Kniha je výborná, hezky se čte a stránky jenom letí. A slečnu Marplovou mám moc ráda.

16.03.2021 5 z 5

Čas vlčích máků Čas vlčích máků Corina Bomann

Krásný příběh, který se čte jedním dechem. A romantičkám, ke kterým patřím, doporučuji.

27.02.2021 5 z 5