m_martina m_martina komentáře u knih

Poklad na ostrově Poklad na ostrově Robert Louis Stevenson

Musím předeslat, že jsem knihu opakovaně četla před dávnými lety. Líbila se mi a dobře se četla, i když na můj tehdejší vkus tam bylo málo romantiky. Dnes už bych na to určitě pohlížela jinak, moje hodnocení se však týká tehdejších pocitů při čtení knihy.

23.05.2020 4 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Kniha sice nemá úplně nejlepší hodnocení, ale mně se líbila. A přečetla jsem ji za chvilku.

22.05.2020 5 z 5

Kříž u potoka Kříž u potoka Karolina Světlá (p)

Kniha napsaná krásnou češtinou. Přestože z dnešního pohledu už jen hodně těžko pochopitelné obětování se Evičky. Já jsem ho však ocenila, tohle se dnes už vůbec nevidí, i když je to svým způsobem škoda.

20.05.2020 5 z 5

Žena v bílém Žena v bílém Wilkie Collins

Kniha je napínavá a romantická, dobře se čte. Mně se líbila, i když je napsaná tak trochu starodávným stylem.

20.05.2020 5 z 5

Maminko, proč nepřicházíš...? 1. díl Maminko, proč nepřicházíš...? 1. díl Fred Stolský (p)

Knihu jsem četla už před spoustou let, hned po jejím vydání. A vzpomínám si, že tak úplně nesplnila moje očekávání. Z nostalgie však dávám poměrně vysoké hodnocení.

07.09.2020 4 z 5

Po pohrebe Po pohrebe Agatha Christie

Hodně zvláštní rodina, ale i tak se mi tento Poirotův případ moc líbil.

05.07.2020 5 z 5

Skandál Skandál Sandra Brown

Jedna z nejlepších autorčiných knih, které jsem četla. Zajímavý a hodně dobrý příběh.

01.07.2020 5 z 5

Plavba smrti Plavba smrti Yrsa Sigurðardóttir

Kniha, která je důstojným zakončením série s právničkou Tórou. Mně se tento případ líbil nejvíc a závěr mne rozesmutnil.

18.06.2020 5 z 5

Dobrodružství Huckleberryho Finna Dobrodružství Huckleberryho Finna Mark Twain (p)

Tuto knihu zase četl syn, ale už se mu nelíbila tolik jako první díl. Já jsem se do ní nakonec začetla také a nebyla špatná.

16.06.2020 4 z 5

Vražda v postranní ulici Vražda v postranní ulici Agatha Christie

Další výborná jednohubka s případem Hercula Poirota mne zaujala a nedala mi vydechnout až do poslední stránky.

10.06.2020 5 z 5

Sběratel Sběratel John Fowles

V daném žánru se podle mého skromného názoru jedná o jednu z nejlepších knih. Čte se v podstatě sama a je dobře napsaná. Doufám, že autor napíše i něco dalšího.

07.06.2020 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Druhý díl z této řady se mi líbil nejvíc, byl napsaný citlivě a zároveň čtivě. Kniha byla výborná a četla jsem ji jedním dechem.

01.06.2020 5 z 5

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Výborná kniha, která se čte jedním dechem. Je zajímavá a napínavá, dokonce svým způsobem i dobrodružná. Doporučuji.

31.05.2020 5 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Tato kniha neminula ani mne, i když to není zrovna téma, které bych jinak vyhledávala. Ale byla jsem příjemně překvapená. Kniha je čtivá a příběh zajímavý.

30.05.2020 5 z 5

Doktor Bolíto Doktor Bolíto Korněj Ivanovič Čukovskij (p)

Tato kniha se v naší rodině stala doslova kultem. Četly ji moje děti (dokonce i syn, přestože žádný velký čtenář nikdy nebyl) a teď jsem ji předčítala vnučkám, všichni jsme byli nadšení a moc se nám líbila.

27.05.2020 5 z 5

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Kniha se mně i synovi líbila, četli jsme ji nezávisle na sobě. Také film je výborný a Kabir Bedi nezapomenutelný.

24.05.2020 5 z 5

Případy Sherlocka Holmese Případy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Všechny Doylovy povídky jsou na stejné vysoké úrovni a na každé setkání se Sherlockem Holmesem a doktorem Watsonem se těším.

19.05.2020 5 z 5

Maminko, proč nepřicházíš...? 2. díl Maminko, proč nepřicházíš...? 2. díl Fred Stolský (p)

Ani druhý díl mne nedokázal naplno nadchnout. Knihu jsem četla hned po jejím vydání, tj. před spoustou let. A tenkrát se mi moc nelíbila. Přesto z nostalgie dávám čtyři hvězdy.

07.09.2020 4 z 5

Rudá volavka Rudá volavka Jason Matthews

Kniha nebyla špatná, i když tematika mi moc blízká není.

27.08.2020 4 z 5

Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Krásná a čtivá kniha pro ženy. Mně se líbila, i když úplně se s příběhem Cira a Enzy ztotožnit nedokážu, ale to je tím, že každý žijeme úplně jiné životy.

19.07.2020 4 z 5