Maat komentáře u knih
Kniha mě nijak nezaujala. Špatně se mi četla, vůbec to není můj šálek kávy.
Příjemná kniha, která se čte sama. Jen z chování Richarda k Hedvice se mi svíral žaludek.
Ani druhá Mawerova kniha pro mě nebyla zklamáním. Vedle příběhu doktora Benedicta Lamberta sledujeme i život Gregora Mendela a jeho pokusy s křížením hrachu. Informace z genetiky pro mě byly velice zajímavé i když se přiznám, že ne všemu jsem úplně rozuměla. Oba příběhy, ať Mendelův, nebo Benedictův, jsou velmi čtivé, konec jsem tak trošku čekala. Určitě doporučuji k přečtení.
Kniha pobavila, u některých pasáží jsem se opravdu zasmála, nicméně do dalších dílů už asi s největší pravděpodobností nepůjdu.
Co se detektivního žánru týče, byla na mě tato kniha docela překombinovaná, ale nic to nemění na tom, že požitek z četby byl i tak úžasný. Pan Vondruška nikdy nezklame.
Naprosto souhlasím s komentáři níže. Ač miluju historické romány, tady jsem se hned od začátku ztrácela a nemohla se začíst. Knihu odkládám na neurčito, možná k jejímu přečtení nebyla ta správná doba. Asi se k ní někdy vrátím, ale teď si radši spravím "chuť" něčím jiným.
Adventní kletba byla moje třetí Vondruškova kniha a zatím nejlepší. Vyloženě se těším na další případy :-)
Tahle kniha pro mě byla docela zklamáním. Monyová napsala lepší knihy.
Všechny vůně Afriky jsou sondou do života v Keni, africké mentality a rozdílů mezi Evropou a Černým kontinentem. Autorka čerpá ze svých skutečných zážitků a kromě jejího vlastního příběhu sleduje i další osudy turistů v Keni. Jelikož mě Afrika fascinuje, přečetla jsem knihu jedním dechem.
Moje první kniha od této autorky. Styl psaní mi moc nesedí. Téma je zajímavé, ale zpracované povrchně.
Krasny pribeh, moc jsem si ho uzila, presto souhlasim, ze je to zatim nejslabsi Hosseiniho kniha. Lovec draku me zatim uchvatil nejvic. K nemu jsem se jeste dlouho po precteni v mysli vracela. Hory jsou ctive, ale chybi jim ta sila predchozich knih.
Ač byly recenze na tuto knihu dost rozporuplné, nakonec se mi líbila. Nepopírám historické nepřesnosti, ale nakonec se mi podařilo je nevnímat a užít si prostě jen děj, který se ubírá svižným tempem a i rozuzlení bylo zajímavé.
Příjemná oddechovka. K přečtení mě nalákalo téma svatojakubské pouti, ale trošku mi vadilo, že příběh nebyl propracovanější. Do dalších knih už s největší pravděpodobností nepůjdu.
Nenadchne, neurazi. Naprosto se stotoznuji s komentarem podemnou.
Detektivka ze středověkého Brna. Popisy Brna a života v něm jsem si užívala, ale občas jsem se trošku ztrácela v postavách.
Příjemné čtení, uvěřitelné příběhy, kniha mi, jak se říká "sedla".
Zpocatku jsem myslela, ze bude spolecny zivot Rudolfa II. a Kateriny Stradove vylicen jako v cervene knihovne, ale mile me prekvapilo, ze se kniha venuje i slozitemu zivotu Julia Caesara d`Austria. Velmi ctivy pribeh.
Kniha mě nijak nezaujala, situace v knize mi přišly přemrštěné. Ani styl autorky mi neseděl.
Tahle kniha byla pro mě přešlapem. Ač mám Obermeiera ráda, Hra kurtizán mě nebavila. Nezáživné.
Ac mam historicke romany rada, Tudorovci me moc nezaujali. Asi se radsi podivam na serial. Kniha je psana nezazivne.