Maat Maat komentáře u knih

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Kniha mě nijak nezaujala. Špatně se mi četla, vůbec to není můj šálek kávy.

08.10.2015 1 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Příjemná kniha, která se čte sama. Jen z chování Richarda k Hedvice se mi svíral žaludek.

29.06.2015 3 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Ani druhá Mawerova kniha pro mě nebyla zklamáním. Vedle příběhu doktora Benedicta Lamberta sledujeme i život Gregora Mendela a jeho pokusy s křížením hrachu. Informace z genetiky pro mě byly velice zajímavé i když se přiznám, že ne všemu jsem úplně rozuměla. Oba příběhy, ať Mendelův, nebo Benedictův, jsou velmi čtivé, konec jsem tak trošku čekala. Určitě doporučuji k přečtení.

05.06.2015 5 z 5

Merde! Rok v Paříži Merde! Rok v Paříži Stephen Clarke

Kniha pobavila, u některých pasáží jsem se opravdu zasmála, nicméně do dalších dílů už asi s největší pravděpodobností nepůjdu.

18.05.2015 3 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Co se detektivního žánru týče, byla na mě tato kniha docela překombinovaná, ale nic to nemění na tom, že požitek z četby byl i tak úžasný. Pan Vondruška nikdy nezklame.

09.05.2015 5 z 5

Příběh mladšího bratra Příběh mladšího bratra Ludmila Vaňková

Naprosto souhlasím s komentáři níže. Ač miluju historické romány, tady jsem se hned od začátku ztrácela a nemohla se začíst. Knihu odkládám na neurčito, možná k jejímu přečtení nebyla ta správná doba. Asi se k ní někdy vrátím, ale teď si radši spravím "chuť" něčím jiným.

07.04.2015 3 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Adventní kletba byla moje třetí Vondruškova kniha a zatím nejlepší. Vyloženě se těším na další případy :-)

09.11.2014 5 z 5

Dvacet deka lásky Dvacet deka lásky Simona Monyová (p)

Tahle kniha pro mě byla docela zklamáním. Monyová napsala lepší knihy.

29.05.2014 3 z 5

Všechny vůně Afriky Všechny vůně Afriky Zuzana Beranová

Všechny vůně Afriky jsou sondou do života v Keni, africké mentality a rozdílů mezi Evropou a Černým kontinentem. Autorka čerpá ze svých skutečných zážitků a kromě jejího vlastního příběhu sleduje i další osudy turistů v Keni. Jelikož mě Afrika fascinuje, přečetla jsem knihu jedním dechem.

05.04.2014 4 z 5

Měj mě rád Měj mě rád Eva Urbaníková

Moje první kniha od této autorky. Styl psaní mi moc nesedí. Téma je zajímavé, ale zpracované povrchně.

23.02.2014 2 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Krasny pribeh, moc jsem si ho uzila, presto souhlasim, ze je to zatim nejslabsi Hosseiniho kniha. Lovec draku me zatim uchvatil nejvic. K nemu jsem se jeste dlouho po precteni v mysli vracela. Hory jsou ctive, ale chybi jim ta sila predchozich knih.

09.01.2014 5 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Ač byly recenze na tuto knihu dost rozporuplné, nakonec se mi líbila. Nepopírám historické nepřesnosti, ale nakonec se mi podařilo je nevnímat a užít si prostě jen děj, který se ubírá svižným tempem a i rozuzlení bylo zajímavé.

20.04.2017 4 z 5

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Příjemná oddechovka. K přečtení mě nalákalo téma svatojakubské pouti, ale trošku mi vadilo, že příběh nebyl propracovanější. Do dalších knih už s největší pravděpodobností nepůjdu.

05.01.2017 3 z 5

Cesta do Istanbulu Cesta do Istanbulu Mika Waltari

Nenadchne, neurazi. Naprosto se stotoznuji s komentarem podemnou.

04.02.2016 2 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Detektivka ze středověkého Brna. Popisy Brna a života v něm jsem si užívala, ale občas jsem se trošku ztrácela v postavách.

19.11.2015 3 z 5

Na letišti kdesi v mlze Na letišti kdesi v mlze Ilona Borská

Příjemné čtení, uvěřitelné příběhy, kniha mi, jak se říká "sedla".

07.11.2015 3 z 5

Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Jaroslava Černá

Zpocatku jsem myslela, ze bude spolecny zivot Rudolfa II. a Kateriny Stradove vylicen jako v cervene knihovne, ale mile me prekvapilo, ze se kniha venuje i slozitemu zivotu Julia Caesara d`Austria. Velmi ctivy pribeh.

25.06.2015 4 z 5

Všude manžel o dvou kůrkách Všude manžel o dvou kůrkách Alena Jakoubková

Kniha mě nijak nezaujala, situace v knize mi přišly přemrštěné. Ani styl autorky mi neseděl.

10.03.2015 1 z 5

Hra kurtizán Hra kurtizán Siegfried Obermeier

Tahle kniha byla pro mě přešlapem. Ač mám Obermeiera ráda, Hra kurtizán mě nebavila. Nezáživné.

11.12.2014 2 z 5

Tudorovci – Král, královna a milenka Tudorovci – Král, královna a milenka Anne Gracie

Ac mam historicke romany rada, Tudorovci me moc nezaujali. Asi se radsi podivam na serial. Kniha je psana nezazivne.

09.09.2014 2 z 5