Maat Maat komentáře u knih

Strach a chvění Strach a chvění Amélie Nothomb

Ač kniha nemá větší zápletku, je brilantně napsaná. Některé obraty jsem si doslova užívala. Překvapil mě šílený hierarchický systém japonských firem. Určitě stojí za přečtení.

31.03.2014 4 z 5

David: král Izraele David: král Izraele India Edghill

Četlo se to pěkně, ale myslím, že tento příběh by šel zpracovat barvitěji.

11.03.2014 3 z 5

Měj mě rád Měj mě rád Eva Urbaníková

Moje první kniha od této autorky. Styl psaní mi moc nesedí. Téma je zajímavé, ale zpracované povrchně.

23.02.2014 2 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Ze začátku jsem se do Inferna nemohla začíst, postrádala jsem ten nutkavý pocit vzít knihu, číst a nepřestat. Kniha je zajímavá, nejvíc jsem si asi užila popis Florencie a Istanbulu, památek, nicméně zápletka mi přišla moc vyumělkovaná.

18.02.2014 3 z 5

Písky času Písky času Barbara Erskine

Ač mám autorku ráda a "sedí" mi, tak tuto knihu jsem ani nedočetla. Vůbec mě nezaujala.

01.02.2014 3 z 5

Vzpomínáš si? Vzpomínáš si? Sophie Kinsella (p)

Moje první knížka od Kinselly a hned napoprvé dobrá volba. Potřebovala jsem nějakou oddechovku a to tato kniha dokonale splňuje.

30.01.2014 4 z 5

Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Hned po Norském dřevu nejlepší Murakamiho kniha. Líbilo se mi dokonalé vykreslení hlavních postav a jejich charakterů a taky lehké fantastično. Kafka mi dlouho zůstával v hlavě.

10.01.2014 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Asi do poloviny jsem si říkala, co probůh všichni na této knize mají. Pak mě to strhlo a nešlo přestat číst. Sice depresivní, leč brilantně vykreslený milostný příběh. Murakami je výborný.

10.01.2014 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Těšila jsem se na lehkou oddychovku, u které si odpočinu a nebudu muset přemýšlet, ale ani jsem nedočetla. Hlavní hrdinka rádoby vtipná, děj nijaký. Nedošla jsem ani do poloviny.

10.01.2014 1 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Krasny pribeh, moc jsem si ho uzila, presto souhlasim, ze je to zatim nejslabsi Hosseiniho kniha. Lovec draku me zatim uchvatil nejvic. K nemu jsem se jeste dlouho po precteni v mysli vracela. Hory jsou ctive, ale chybi jim ta sila predchozich knih.

09.01.2014 5 z 5