Maat Maat komentáře u knih

Na letišti kdesi v mlze Na letišti kdesi v mlze Ilona Borská

Příjemné čtení, uvěřitelné příběhy, kniha mi, jak se říká "sedla".

07.11.2015 3 z 5

Zdislava a ztracená relikvie Zdislava a ztracená relikvie Vlastimil Vondruška

Opět příjemný knižní zážitek. Knihy pana Vondrušky mám moc ráda a ani tato nezklamala.

18.10.2015

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Krásný historický román, ve kterém nechybí snad nic. Čtenář tu najde lásku, sny, boje, sex, životní zkoušky a k tomu perfektně vykreslený život v Anglii ve 12. století.
Hvězdičku ubírám jen proto, že mi ze začátku trošku vadil styl psaní. Ale jakmile dostal příběh "grády", pohltil mě.

08.10.2015 4 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Kniha mě nijak nezaujala. Špatně se mi četla, vůbec to není můj šálek kávy.

08.10.2015 1 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Velmi zajímavá kniha s neotřelým námětem, kterou nás provází devatenáctiletý kluk, jehož mluva vyprávění trošku odlehčí, ale příběh sám má hloubku.
Posel se mi moc líbil a jak už tu bylo někde napsáno, kniha je opravdu poselstvím :-)

08.07.2015 5 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Příjemná kniha, která se čte sama. Jen z chování Richarda k Hedvice se mi svíral žaludek.

29.06.2015 3 z 5

Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Jaroslava Černá

Zpocatku jsem myslela, ze bude spolecny zivot Rudolfa II. a Kateriny Stradove vylicen jako v cervene knihovne, ale mile me prekvapilo, ze se kniha venuje i slozitemu zivotu Julia Caesara d`Austria. Velmi ctivy pribeh.

25.06.2015 4 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Prostě perfektní. Pro mě zatím nejlepší Vondruškova kniha. Velký propletenec, který se ke konci krásně rozuzlí a vše do sebe zapadne. Kniha se četla sama. Jsem strašně ráda, že mám ještě hodně knih pana Vondrušky před sebou. Tohle mě nikdy nepřestane bavit :-)

22.06.2015 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Tato kniha byla pro mě trefou do černého. Krásně napsaný příběh velmi silné ženy, který se čte jedním dechem. Kniha mě upoutala od první strany a myslím, že mi ještě dlouho zůstane v hlavě.

11.06.2015 5 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Ani druhá Mawerova kniha pro mě nebyla zklamáním. Vedle příběhu doktora Benedicta Lamberta sledujeme i život Gregora Mendela a jeho pokusy s křížením hrachu. Informace z genetiky pro mě byly velice zajímavé i když se přiznám, že ne všemu jsem úplně rozuměla. Oba příběhy, ať Mendelův, nebo Benedictův, jsou velmi čtivé, konec jsem tak trošku čekala. Určitě doporučuji k přečtení.

05.06.2015 5 z 5

Skála Skála Peter May

Čekala jsem něco hrozivého, ale z knihy se vyklubal velmi zajímavý příběh. Spíš psychologický román, než detektivka nebo thriller. Ze začátku jsem měla trošku problém se do knihy úplně ponořit, ale s přibývajícími stránkami to přišlo tak nějak samo. Líbil se mi sugestivní popis ostrova, jeho atmosféry, počasí. Občas jsem měla pocit, že opravdu slyším moře, které se tříští o skály :-)
Rozuzlení pro mě bylo překvapením, ač jsem vraha tipovala správně.
Určitě si přečtu další díly.

29.05.2015 4 z 5

Merde! Rok v Paříži Merde! Rok v Paříži Stephen Clarke

Kniha pobavila, u některých pasáží jsem se opravdu zasmála, nicméně do dalších dílů už asi s největší pravděpodobností nepůjdu.

18.05.2015 3 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Před chvílí jsem Vypravěčku dočetla a jsem jí plná. Velmi silný příběh, kde se prolínají 3 roviny. Současnost, život za války v ghettu a Osvětimi a smyšlený příběh Minky. Dvakrát se mi stalo, že jsem zvedla hlavu od knihy a musela si uvědomit, že žiju tady a teď, že se mě ty hrůzy netýkají, tak mě příběh pohltil. I když to nebylo lehké čtení, jsem ráda, že se ke mě kniha dostala. Bude to jedna z těch, na které budu myslet ještě hodně dlouho.

14.05.2015 5 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Co se detektivního žánru týče, byla na mě tato kniha docela překombinovaná, ale nic to nemění na tom, že požitek z četby byl i tak úžasný. Pan Vondruška nikdy nezklame.

09.05.2015 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Moje první kniha od Mawera. Nevím, proč jsem se mu tak dlouho cíleně vyhýbala. Úžasný román, který mě pohltil hned od první strany. Styl psaní mi perfektně sedl. Opravdu jsem prožívala osudy rodiny Landauerových, moje představivost, co se vily týče, běžela na plné obrátky. Jedním z plánovaných letošních výletů bude určitě Brno a vila Tugendhat.
Vřele doporučuji k přečtení :-)

23.04.2015 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Milá, laskavá kniha. Perfektně mi sedla.

15.04.2015 4 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Silný, drsný příběh. Ze začátku mi moc nesedl styl psaní, ale brzo jsem to přestala vnímat. Popisované hrůzy a život v táboře vše přehlušily. Jsem ráda, že jsem dočetla do konce.

14.04.2015 4 z 5

Příběh mladšího bratra Příběh mladšího bratra Ludmila Vaňková

Naprosto souhlasím s komentáři níže. Ač miluju historické romány, tady jsem se hned od začátku ztrácela a nemohla se začíst. Knihu odkládám na neurčito, možná k jejímu přečtení nebyla ta správná doba. Asi se k ní někdy vrátím, ale teď si radši spravím "chuť" něčím jiným.

07.04.2015 3 z 5

Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Lenka Požárová

Pohodová kniha o kávě, cestování, dobrém jídle i lásce. Příběh se mi líbil, nicméně některé rádoby erotické pasáže působily spíše rušivě. Autorka mi byla sympatická, určitě se poohlédnu po jejích kuchařkách a zajímaly by mě i fotky z cest.

14.03.2015 3 z 5

Všude manžel o dvou kůrkách Všude manžel o dvou kůrkách Alena Jakoubková

Kniha mě nijak nezaujala, situace v knize mi přišly přemrštěné. Ani styl autorky mi neseděl.

10.03.2015 1 z 5