Maat Maat komentáře u knih

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Nádhera :-) Jemný, krásný příběh psaný formou dopisů. Příběh lásky, která vzklíčila náhodou, ale o to byla silnější. Moc jsem si čtení užila.

09.03.2015 5 z 5

Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Krásný příběh odehrávající se v exotickém prostředí, věrohodné popisy Indie, tvrdého života i luxusu na pozadí války.
Jediné, co mi trošičku kazilo požitek, byly chyby v knize. Jinak nádhera. Čtení jsme si doslova užívala.

25.02.2015 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi čtivá kniha se silným nábojem. Popisuje hrůzy v deportačních táborech a přesto je příběh jemný. Určitě stojí za přečtení.

10.02.2015 5 z 5

Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Klasický Murkami, velmi čtivé, tajemné.

05.02.2015 4 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Úžasný román. Ze začátku jsem měla problém se začíst a přemýšlela jsem o odložení knihy. Jsem ráda, že jsem to neudělala. Jakmile se příběh trochu rozběhl, už se nešlo odtrhnout. Těším se na pokračování a knihu vřele doporučuji.

30.01.2015 5 z 5

Bůh pouště Bůh pouště Wilbur Smith

Souhlasím s komenty níže, kniha je nejslabší z celé série. Ústřední postavou i vypravěčem je starý dobrý Taita, s tím rozdílem, že v 1. díle jsem ho milovala, tady mi občas lezl na nervy. Kniha je dobrodružná, dobře se čte, ale chybí jí jiskra a síla 1. dílu.

06.01.2015 3 z 5

Lék na smutek Lék na smutek Táňa Keleová-Vasilková

Kniha se čte dobře, příběh je dost pesimistický, ale tak nějak málo uvěřitelný.

17.12.2014 3 z 5

Hra kurtizán Hra kurtizán Siegfried Obermeier

Tahle kniha byla pro mě přešlapem. Ač mám Obermeiera ráda, Hra kurtizán mě nebavila. Nezáživné.

11.12.2014 2 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Adventní kletba byla moje třetí Vondruškova kniha a zatím nejlepší. Vyloženě se těším na další případy :-)

09.11.2014 5 z 5

Tudorovci – Král, královna a milenka Tudorovci – Král, královna a milenka Anne Gracie

Ac mam historicke romany rada, Tudorovci me moc nezaujali. Asi se radsi podivam na serial. Kniha je psana nezazivne.

09.09.2014 2 z 5

Světová výstava Světová výstava E. L. Doctorow

Příjemné, milé čtení. Žádné velké zvraty, děj si v poklidu plyne, ale i tak se kniha čte velmi dobře. Určitě mě autor navnadil k přečtení jeho dalších knih.
Jediné mínus byl nespočet tiskových gramatických chyb, ty mě od čtení trošku rušily.

19.08.2014 5 z 5

Znamení rožmberské růže Znamení rožmberské růže Vlastimil Vondruška

Moje druha knizka od Vondrusky a libila se mi mnohem vic, nez Dyka s hadem. Pohodove cteni, zajimave rozuzleni.

21.07.2014 5 z 5

Dvacet deka lásky Dvacet deka lásky Simona Monyová (p)

Tahle kniha pro mě byla docela zklamáním. Monyová napsala lepší knihy.

29.05.2014 3 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Moje první kniha od Vondrušky a líbila se mi. Příjemná historická detektivka, žádné brutality, příběh pěkně plyne, rozuzlení je zajímavé. Určitě si od něj přečtu další knihy.

27.05.2014 4 z 5

Anubův polibek Anubův polibek Brigitte Riebe

Pěkný příběh, dobře se čte, ale chybělo mi více starověkých reálií a trošku víc akce. Ale jinak moc pěkná kniha.

18.05.2014 4 z 5

Já a on Já a on Táňa Keleová-Vasilková

Velmi příjemně napsaná kniha, bez zbytečně nafouklých dramat. Čtivý, uvěřitelný příběh.

07.05.2014 4 z 5

Palác kurtizán Palác kurtizán Frédéric Lenormand

Tahle kniha patří k minimu knih, které jsem neodčetla. Příběh byl plytký, žádná akce, velmi velmi pomalé rozvíjení příběhu, opravdu jsem se nudila.

22.04.2014 1 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Krásný, velmi silný příběh. Kniha mě dostala. Dočetla jsem ji včera a mám ji stále v hlavě.

17.04.2014 5 z 5

Narozena pod toulavou hvězdou Narozena pod toulavou hvězdou Zuzana Kulhánková

Vtipné, pohodové čtení. Dala bych víc hvězd, ale bohužel mi vadilo, že příběhy byly takové hup sem, hup tam. Občas jsem měla problém se zorientovat.

09.04.2014 3 z 5

Všechny vůně Afriky Všechny vůně Afriky Zuzana Beranová

Všechny vůně Afriky jsou sondou do života v Keni, africké mentality a rozdílů mezi Evropou a Černým kontinentem. Autorka čerpá ze svých skutečných zážitků a kromě jejího vlastního příběhu sleduje i další osudy turistů v Keni. Jelikož mě Afrika fascinuje, přečetla jsem knihu jedním dechem.

05.04.2014 4 z 5