Malous komentáře u knih
Kolem této knihy jsem dlouho chodila v knihkupectví a váhala jsem, jestli si ji pořídit. Říkala jsem si, že to bude jen další kniha o umírání a rakovině, plná citů a utrpení.. Takových už je mnoho a nechtělo se mi do ní.
Zmýlila jsem se. Včera jsem knihu začala číst a po necelých 6 hodinách jsem se dostala na konec, NAPROSTO OHROMENÁ (a možná i ochromená).
Nejsem zrovna příznivec takových knih, mám spíše ráda Scifi nebo Fantasy.. Byla jsem velice překvapena, jak moc mě kniha vtáhla do děje.
Mohu jen doporučit!
..co o příběhu říci?
- pokračování Nabíječe a Roštěnky je úplně jiné. Osvěžující, vtipné, hravé a s vášnivým koncem! Nedominuje tu tolik sexu a problémů..
Viv a Clarka si hned zamilujete :)
- druhý díl byl dobrý, ale na mě moc plný až nepříjemného napětí
- méně vtipu
- méně sladké maxonovské atmosféry
- sice ostřejší akce, ale o to více pasáží o nejrůznějších problémech
- America i Maxon mi chvílemi lezli krkem..
Slzu jsem měla dost dlouho rozečtenou a měla jsem co dělat, abych se prvními 200 stranami vůbec prokousala. Nic se tam nedělo, Eureka mi lezla na nervy a z Andera žádné extra informace nevypadly.
Zbytek příběhu byl lepší, konečně nějaká ta akce a informace o bájné Atlantidě, i když jich moc nebylo. Čekala jsem super mystický příběh a nedočkala sem se, možná tak lehce na konci.
Potterovou jsem četla poprvé a prvních 100 stran jsem se opravdu nasmála, ale pak?.. Na můj vkus to bylo:
1. moc přeplácané, samé přání.. aspoň mohla autorka dát od nich na chvilku pokoj
2. moc trapných situací v životě hrdinky.. bylo to celkově přiškrcené a umělé
3. číst 100 stran o dokonalém muži, který mi příšerně lezl na nervy a vůbec mi nepřišel dokonalý..ne
Posledních 50 stran se to trochu zlepšilo, ale celkově se v té knize toho příliš neudálo.
Odbočky ve vyprávění a k tomu mnoho nic neříkajících pasáží.. čekala jsem od knihy více!
Až budu mít někdy zase špatnou náladu, rozhodně vím po čem sáhnout. Příběh byl neuvěřitelně vtipný a celkově téma spojené s různými recepty nemělo chybu.
Nedávám plný počet hvězdiček, jelikož jsem měla sem tam problémy se začíst a také jsem chvílemi byla mimo během čtení. Buď to jsem ve své verzi měla překlepy nebo opravdu bylo pár pasáží zmatených a to samé by se dalo říci o posloupnosti dní a činností v nich prováděných.
Slabší 4*!
Příběh byl dobře promyšlený a konec se mi líbil, ALE hlavní postavy Q a M mi vůbec nepřirostli k srdci, celkově mi nesedli. Ben a Radar byli super. Dále jsem se vůbec nemohla začíst do prostřední části příběhu..
1. část byla super, tak na 5*.. 2. část naprosto stagnovala a více méně byla směsicí nudy (krom části s párty) a nic nedění - 2,5*, poslední část mě zpět vtáhla do děje, 4*..
Celkově to bylo čtivé, tak nějak Greenovské.. dalo se to čekat.
Mnoho pěkných metafor, při kterých jsem se sama zamyslela nad svým životem, ale k celkovému dojmu a plnohodnotnému čtení tomu něco chybělo.
Sakra... Tohle byla jízda! Thomas je můj další oblíbenec :D!
Přečtení je povinností všech. :) btw: Kdy sakra bude dalsi díl, protože ten konec je děs..??!!!
Knížku mi přečíst trvalo přesně 20 dní. Hrůza! Nečetla jsem každý den, neměla jsem na ni nějak chuť. Ta první půlka příběhu byla průměrná, až tak mě nebrala. Druhá půlka byla ovšem pravý opak. Skvěle jsem si ji užila a těch posledních 50 stran bylo mučivých. S odstupem času ji z knihovny znovu vytáhnu a pustím se do ní a uvidím, jestli změním názor na první část. :D
Stejně silný a úžasný příběh jako kniha Bez naděje. Četla se sama a i Holderův pohled byl propracovaný.
Líbila se mi celistvost textu, jak vše bylo dobře napojené a zapadalo do sebe. Příběh byl plný zvratů, napětí a tajemství, která byla odhalena.
Co se týče Tobiase. Mně se líbila jeho vyprávění. Ukazovalo ho to v jiném světle, více citlivého, více jako obyčejného člověka, ne superhrdinu.
Každá má svůj názor nato, co se mu v knize líbilo.. Ale když to vezmu komplexně? Nic není bez chyby :) Byla to neobyčejná série. Aneb: OHĚN, KTERÝ HOŘÍ TAK JASNÝM PLAMENEM, NEMŮŽE PLANOUT DLOUHO!
Silný příběh. Jistá podobnost s Moře klidu, ale i tak skvělá :)
Kouzelný příběh, plný reality, skvělé návaznosti. Ocenila jsem více vypravěčů a tím pádem i více pohledů na situaci. Mohu jen doporučit!!!
Začátek lehce zmatený, špatně se četl. Pak se kniha rozjela. Děj plynulý, krásné úvahy, výborný styl psaní. :)
Měla jsem velký problém, abych se prokousala aspoň přes 50. stranu. Pak mě kniha okouzlila. Dá se říci, že se v ní konečně něco začalo dít :D
Z mého pohledu mi dost připomínala Jsem roztříšněná nebo Dech. Určitě všem doporučuji, stojí za přečtění.
Mám poměrně načteny erotické romány a ač se jedná o oddechovou literaturu, lze kromě erotiky očekávat příběh, který má hloubku, psychologii postav a jasnou hlavu a patu.
Zde skoro vše pokulhávalo - děj, zápletka, vztahy, romantika, erotika, postavy...
Pokud budete přistupovat ke knize jako k něčemu nad čím není vhodné hlouběji uvažovat, a co zároveň je nutno v určitých momentech brát s velkou rezervou, budete mít o zábavu postaráno.
Pokud máte rádi Padesát odstínu šedi, směle do Spisovatele. Kdo „šedivku/odstíny“ bytostně nenávidíte, kupte si radši něco jiného.
2,5*/5*
(SPOILER) Knihu jsem měla více méně za den sfouknutou. Nebylo to z důvodu, protože bych se nemohla odtrhnout, ale spíše, že jsem potřebovala konečně něco dočíst. Neříkám, že jsem se netěšila na konec série (ano vím, že jsou ještě novelky a 4. díl, ale pro mě to takový ten konec je..).
Zhruba první 2/3 byly příjemné, občas se tam mihla oblačnost, ale jinak žádné důležité zvraty (nic moc se tam nedělo..achjoo). Zbylých 100 stran mě konečně pohltilo. Škoda, že ten velký kus knihy nemohl být také takový.
Poslední strany nám nabídly tragédie, rychlé sešupové zvraty a neutuchající lásku. Když jsem četla milostné dopisy adresované Americe, musela jsem autorce poděkovat, protože já nejsem vyloženě romantický typ, a ona se tou hloubkou dokázala mého srdce dotknout. To byla asi nejhezčí část z celé knihy. :) Ještě dneska ráno jsem je četla znovu a mé srdce z toho skotačilo (bože, co to se mnou je :D!).
Moc pěkná knížka. Příběh se skvěle četl, byl plný vtipu a okouzlujících popisů. Oblíbila jsem si všechny linie příběhu, ale asi nejvíce pány ze Stormholdu a zlou Lilim - ti neměli chybu. Co se týče vztahu hvězdy s Tristranem, čekala jsem asi trošku víc.. možná zato může ten film :D .. Konec jsem také očekávala živější!
Bylo to napínavé, akční, krvavé, nechutné.. Možná jsem toho čekala víc, ale i tak to bylo dobré čtení! Závěr knihy byl super. Rozhodně se těším na pokračování. :)