maminkoutek

Kniha přináší souhrn tipů a nápadů na aktivity, které mají podporovat optické a akustické vnímání u dětí, jemnou motoriku a prostorovou orientaci. Je hodně praktická a určena především těm, kdo pracují s předškoláky nebo prvňáčky.

Příběh o třech ovečkách, které se zachrání na Noemově arše. Aby přežily, tak přicházejí se 3 životními pravidly...

Kubík se vydává na veselou cestu se svým autíčkem. A v knížce popisuje, co vše ho potkalo. Textu je málo, zato vévodí celostránkové ilustrace. Vhodné pro děti od 3 let.

V knize najdete více než 250 tipů, jak využit jedlou sodu v kuchyni, koupelně, při úklidu nebo na zahradě. Nápady jsou jednoduché a rychle proveditelné, což se mi moc líbí.

Pátrací příběh pro malé detektivy. Na konci každé kapitoly jsou přichystány také zábavné úkoly. Vhodné pro předškoláky i mladší školáky.

Kniha je tvořena tak, aby uspokojila hlavně malé zvědavce. Je členěná dle otázek, které děti často pokládají - jak? co? kde? kdy? proč?

Další příběh o Lišce Šišce, tentokráte z lékařského prostředí. Příjemný text, krásné ilustrace, prostě opět povedené dílo...

Další povedená knížka od Petera Wohllebena. Je vhodná především pro předškoláky a najdete v ní spoustu zajímavostí o lesních zvířátkách. Nechybí ani reálné fotky, ilustrace a kvízy.

Milý příběh a k tomu krásné barevné ilustrace a výřezy, které dětem zpříjemní čtení. Opravdu povedené dílo!

Pěkná knížka, kde se děti zábavnou formou učí poznávat hodiny, ale také co je to den, desetiletí, jaké jsou měsíce a podobně. V knize je spousta okének, na kterých si děti mohou znalosti procvičit. Pokud máte doma zvědavce nebo se zrovna učíte hodiny, určitě na knihu koukněte.

Autorka je zastánkyní výchovy ve stylu „láskyplně a pevně“ – tedy dát dítěti lásku a bezpodmínečné přijetí, ale zároveň i mírné hranice a pravidla, aby byl respekt ve vztahu rodič-dítě oboustranný. V knize pak předkládá své zkušenosti a doporučení, která jakožto klinická psycholožka získala.

Jedná se o soubor devíti pohádek, ve kterých najdete kromě příběhu také různá poselství a moudra. Třeba takové, že člověk může i bez čar dosáhnout toho, co chce, že někdy je dobré vyjet ze zaběhnutých kolejí, že každý má svou úlohu, ačkoli se to nezdá a mnoho dalšího. Navíc má kniha barevné celostránkové ilustrace, takže je to potěšení nejen pro duši, ale také pro oči.

Kniha Pohádkové přátelství přináší příběh o vodníkovi Edovi, který je velký neposeda, všechno musí vyzkoušet a nic mu nesmí uniknout. Díky těmto vlastnostem zažívá nejedno dobrodružství.

V knize najdete základní informace o lidské pleti a přírodní kosmetice. V druhé části jsou pak konkrétní recepty a návody na kosmetické výrobky, které si můžete doma snadno vytvořit.

Moc povedená knížka. Nádherné celostránkové ilustrace, poutavý příběh ze světa hraček, u nás zaujalo i tříletou.

Krásná knížka plná návodů a hlavně velkých a reálných fotografií. Dětem může ukázat přírodu i jiným způsobem, než ji znají, takže určitě doporučuji. Dá se využít po celý rok, ale nejvíce v období jaro-podzim.

Knížka je vhodná zejména pro předškolní a školní děti, ale u nás zaujala i tříletou. Přináší příběh o čertovi, který se kvůli své zbrklosti dostává do mnoha problémů a humorných situací. Vše je doplněno o nádherné ilustrace.

V knížce najdete 3 pohádky, ke kterým jsou kompletní noty, texty a mnoho dalšího... Kniha je tedy vhodná pro všechny, kdo pracují s dětským kolektivem a rádi by nacvičili pohádkový muzikál...

Nádherná kniha o mateřské lásce, která by neměla chybět v žádné dětské knihovničce. Autorka přirozeně, jednoduše a s citem ukazuje, co znamená mít rád.

Pěkný příběh o trpaslíkovi, kterému se smůla lepí na paty. Karkulka Červená se ale rozhodně, že ho prokletí zbaví...
Kniha má spoustu krásných ilustrací, pestrobarevné stránky a příběh členěný do kapitol. Ideální pro předškoláky a školáky.