Mandlevest Mandlevest komentáře u knih

Mazací tramvaj Mazací tramvaj Magda Stachula

Příjemné překvapení, půjčila jsem si po přečteném komentáři bookcase. Navíc jsem si uvědomila , že poslední kniha od polského autora, kterou jsem četla, bylo Quo vadis a v dětství Pouští a pralesem. Dlužno dodat, že obě knihy jsem milovala. Kniha mě držela v příjemném napětí, pohledy na věc ona-on, když se povedou, jsou vždy zárukou dobrého a napínavého čtení. A navíc milovaná Praha, kterou zjevně miluje i autorka a která popisovanými kulisami tvoří knize tajuplně krásnou kulisu. Jako třešničku na dortu si autorka, vedle tzv .mazací tramvaje vybrala i tramvaj č. 22, kterou jsem dlouhé roky jezdila do práce a koukala na popisovaná panoramata. Co víc napsat. Čtivá knížka, pro mě s kapkou hrdosti a větší kapkou nostalgie, takže za pět.

09.11.2018 5 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Tak tahle nesourodá partička, Olivia, Tom, Abbas , ale i další mě fakt baví. Tohle je naprosto luxusní detektivka. Kdo nezná, začtěte se,nebudete litovat.
DOPORUČUJI.

07.07.2018 5 z 5

Lidé, kteří mě znali Lidé, kteří mě znali Kim Hooper

Tak tato kniha mě opravdu dostala. Silná hrdinka, silný příběh, který mohl psát sám život. Emily jsem si zamilovala. Jako mladou dívku, plnou snů, vystavenou realitě života, se kterou se neumí vyrovnat. A ještě více jako zralou ženu, která se nevymlouvá a realitu života, krutější než by si kdy pomyslela, přijímá s pokorou, odpovědně a bez výmluv. Konec zcela zapadá do poselství celé knihy. Nikdy nevíš, co, kdy, kde a proč, ale naděje umírá naposledy. Vynikající prvotina, nemůžu se dočkat dalších knih.

01.07.2018 5 z 5

Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

Knížka se mi moc líbila. Četla jsem před ní několik detektivek a knih s válečnou tematikou, tak jsem chtěla změnit žánr. Styl vyprávění mi nevadil, ba naopak, začetla jsem se v podstatě od první stránky. Příběh, i když měl námětem prvky "červené knihovny" byl vyprávěn civilně a neurážel. Za mě doporučuji.

09.06.2018 5 z 5

Prokletá minulost Prokletá minulost Pamela Hartshorne

Knížka Prokletá minulost na mě vykoukla v polici "doporučených" v knihovně a jelikož jsem si uvědomila, že jsem dlouho nic historického nečetla a také, že hodnocení v DK je velmi vysoké, půjčila jsem si ji, nedbajíc, že už název je dost pesimistický a ani obálka knihy nevzbuzuje odlehčenou historickou romanci, byť jsem si přečetla, že autorka, pod pseudonymem, píše knížky vycházející v edici Harlequin. Příběh , vyprávěný po jednotlivých kapitolách, Mary a Cate, dvěma ženami, které z minulosti pojí nejedno tajemství, se čte opravdu dobře, je napínavý a v závěru i nečekaně překvapivý. Ale na druhou stranu, je to čtení pochmurné, ve kterém intriky, závist a dávné prokletí hrají velkou roli a kniha Vám náladu určitě nezlepší. Ale to nebyl autorčin záměr , a tak hodnotím nakonec docela vysoko.

12.02.2020 4 z 5

Hlavně ať ti udělá dítě Hlavně ať ti udělá dítě Václav Gruber

V rámci čtenářské výzvy, Kniha , která Vás zaujala svým názvem ( myslím, že nic absurdnějšího už jsem nemohla v knihovně objevit :-)) a i z důvodu několika emočně docela náročných knih, které jsem četla v poslední době jsem sáhla po této odpočinkové četbě na jedno odpoledne. Příběh, věkem, nerovné dvojice, je taková jednohubka . Již počet stran signalizuje, že příběh půjde po povrchu a za pár týdnů si ho nebudete pamatovat. Ale jako relax to není špatné a své čtenářky si tato knížka určitě najde.

06.02.2020 3 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Další, nová detektivní série, která se vyvíjí více než slibně. Za mě místy trošku překombinované, ale určitě si přečtu, již avizovaný, nový případ. Jen ty detektivní inspektorky jako by v posledních sériích, které jsem měla možnost číst, jsou si hodně podobné, zatížené tragickou minulostí a různými démony. A tak čekám na nějakou šťastnou optimistku, které to na inteligenci určitě neubere a složitý případ dovede taktéž do zdárného konce :-).

19.10.2019 4 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Severská psychokrimi v modrých číslech, to se tak často nevidí. Upřímně, trochu nechápu proč, mně se kniha líbila moc. Měla spád , napětí, překvapivý závěr. Určitě jí chyběla pověstná severská krutost a šokující vraždy, byť ta jediná, kterou v knize najdete, je to nejhorší, co se může stát. Určitě si přečtu i druhou knihu od této autorky,

21.08.2019 5 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Autorka, která nezklame. Příběh má spád, tajemství, prolíná se minulost se současností, což mám ráda. S příchodem Jade na scénu mě kniha bavila ještě více než na začátku. Příjemná oddychovka, doporučuji.

05.01.2019 5 z 5

Vždycky je to manžel Vždycky je to manžel Michele Campbell

Příjemné čtení, ale opravdu to není thriller, spíše psychologická sonda. Tři kamarádky, tři prostředí, ze kterých pochází, tři povahy a jeden zločin. Určitě knihu přečtete rychle a bude vás pravděpodobně bavit, ale strhující román, o kterém budete přemýšlet nečekejte.

28.12.2018 4 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

"Člověk si troufá vyskočit mnohem výš, když ví, že má kam dopadnout". Jedna z mnoha životních pravd, které se v této knize přímo anebo mezi řádky dozvíte. A já, nehledě na nižší hodnocení, říkám Bravo Liane Moriarty, zrajete jako víno. Za mě je tato kniha bezkonkurenčně nejlepší, kterou napsala, a to se mi Sedmilhářky líbily velmi. Bravurně vystavěný příběh, s logickým dořešením všech dějových linek, výborné charakteristiky jednotlivých členů všech tří grilujících rodin, které jsem si všechny zamilovala, i když každou pro něco jiného a navíc jako bonus postavy Sylvie a Pam, výborně vykreslených matek hlavních hrdinek. Musím zmínit kapitoly děkovné večeře u Pam a úklidu zahrady u Sylvie, tolik jemného a inteligentního humoru na pár stránkách! A potom je tu Harry a jeho příběh, který tam zpočátku ani nepatří, aby nakonec gradoval v úžasný závěr, který autorka opět dovedla k dokonalosti. Děkuji moc za tento čtenářský zážitek a nemohu se dočkat další knihy.

26.07.2018 5 z 5

Madony z Leningradu Madony z Leningradu Debra Dean

Krásněji než bookcase bych to nenapsala. Rozsah knihy, který není velký, nedovoluje, abyste se dokázali na sto procent vcítit do beznaděje ruského lidu v období leningradské blokády německým vojskem (tady nemohu nevzpomenout román Měděný jezdec, to je za mě opravdu fantastické , ale emočně těžké čtení), ale spolu s paralelou postupující nemoci hlavní hrdinky v době jejího stáří, tvoří dojemné, jazykově velmi pěkně zpracované vyprávění o síle lásky v jakékoliv době.

18.01.2020 4 z 5

Ta druhá Ta druhá Michelle Frances

Kniha si určitě své čtenářky najde a bude se jim líbit. Já měla trochu problém s tím, že místo aby děj gradoval, nějak se pro mě to napětí vytrácelo, a i když úplné finále bylo překvapivé, na zadek jsem si z něj určitě nesedla. Za zajímavé prostředí filmových producentů, ve kterém se kniha odehrává, a za moc hezkou obálku o * navíc.

01.12.2019 4 z 5

Hodná dcera Hodná dcera Karin Slaughter

Když jsem před více než rokem, objevila databázi knih (já vím, vzhledem k mému věku a lásce ke knihám je to ostuda, ale jak se říká lepší pozdě než později:-)), netušila jsem, jak mně na jedné straně obohatí můj okruh oblíbených autorů a na druhé straně si budu říkat, bože, další fantastický autor, o kterém jsem neměla páru a chtěla bych si přečíst vše , co napsal. Na těchto stránkách jsem hrozně ráda, inspirujete mě, mé nejen oblíbené uživatelky, čtu si Vaše komentáře jako nikdy nekončící , rozmanitou ,inspirativní knihu a dávám jí minimálně pět * :-). A konečně ke knize Hodná dcera, která mě vysloveně nakopla k výše uvedenému úvodu. Místy docela brutální čtení, ale hltala jsem stránku za stránkou děkujíc, že v tyto parné dny mám dovolenou. První setkání s autorkou a jsem nadšená, kolik knih od ní mám ještě před sebou. Milovníkům drsnější, dobře napsané krimi určitě doporučuji.

26.07.2019 5 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Před pár lety jsem četla Volavku a líbila se mi moc. Jelikož je nabídka krimi tak velká a lákavá, nějak jsem autorku přestala sledovat a to byla velká chyba. Výborný příběh s opravdu překvapivým závěrem. V DK vidím další knihy autorky, které mi už nesmí uniknout.

06.07.2019 5 z 5

Nikdy nezapomenu Nikdy nezapomenu Michel Bussi

Vynikající, lepší než Nepouštěj se mé ruky. Autor si se čtenářem pohrává až do samotného konce. Vy tušíte , že to všechno bude ještě jinak než právě čtete, ale i tak jste překvapeni. Vždy mě potěší, když se v knížce objeví nápad typu šerifské hvězdy, který dokonale zapadne do poselství knihy.Moje oblíbená severská krimi má velkou konkurenci , a to nejen v tomto autorovi, ale i v S. Dazierim, z jehož knihy Otec musí zemřít jsem padla na zadek.

15.06.2019 5 z 5

Podvedená Podvedená Charlotte Link

Sázka na jistotu. A zase jsem se nespletla. Super čtení.

25.11.2018 5 z 5

Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Krásná, emotivní, ale smutná kniha. Přesto je v ní cítit jakási naděje, a to nejen proto, že bolestný příběh Mary je vyvážen optimističtějším příběhem Scotta. Určitě to není odpočinkové čtení, ale za přečtení stojí. Už jen proto, aby si člověk uvědomil, že spousta problémů, které denně řeší, vlastně není nic proti tomu, když smrtelně onemocní.

21.10.2018 5 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Komisaře Gamache jsem si oblíbila už v knize Zátiší a postupně četla všechny jeho případy. Bohužel, tento mě zklamal, nevtáhnul mě do děje, občas jsem i nějakou stránku přeskočila, což skoro nikdy nedělám. Tak snad příště.

14.06.2018 3 z 5

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Knihu jsem četla již před nějakým časem a nedá mi to, dopsat ji , a to za pět hvězdiček. Jsem docela rozpačitá z nižšího hodnocení, mě se kniha zdála výborná a nevadilo mi na ní nic, i když kniha je hodně smutná a místy depresivní, osud mladé hlavní hrdinky mě bral hodně za srdce, ale konec knihy dává velkou naději. Četla jsem i Spálenou oblohu, stejně napínavou a čtivou, stejně emotivní. Budu netrpělivě vyhlížet autorčinu další knihu, kterou si určitě přečtu.

13.06.2018 5 z 5