Mark. | Komentáře u knih | Databáze knih

Mark. Mark. komentáře u knih

Remy Remy Katy Evans

Když se něco z "romantiky" škrtne a ze součastnosti by se přidalo, nebylo by to špatné. Takhle mne to moc nenadchlo, ale jako oddech to nebylo špatné.
Dilema s hodnocením, ale dočetla jsem, zabavila mne i pobavila, takže asi 3. (necelé)

15.10.2017 3 z 5

Otcomilky Otcomilky Simona Monyová (p)

Milé oddechové čtení od kterého se dá odbíhat a není nutné se plně soustředit. Vtipné podání z úhlu více postav.

05.10.2017 5 z 5

Za hranicí nevinnosti Za hranicí nevinnosti Abbi Glines

Sice děj byl od začátku zřejmý, ale byl velmi čtivý. Dva pohledy byly lepší pro vcítění do děje, ale už to nebylo natolik napínavé. I tak na romantiku to bylo velmi povedené. Sice musím přečíst třetí díl, ale mám pocit, že přijdu o takové to napětí.

20.08.2017 5 z 5

Mrtvá čarodějka přichází Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison

Nebylo to úplně strhující ale zaujala mne. Místy jsem se bavila a těšila jsem se na volno chvilku, až si budu moc číst. Konečně jsem mohla v klidu jíst a ne stále otáčet stránky :-D

10.08.2017 4 z 5

Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Děj nebyl špatný, kniha se četla dobře, ale.... Musela jsem se hodně zamýšlet nad tím, jak vypadají postavy o kterých čtu a vykreslovat si prostředí. Místy se o to autorka snažila, ale pořád nevím na čem jsem. Ovšem nijak mne to nenutilo zapojit fantasii. S odstupem dne na knihu již nijak nepomýšlím a celkem se mi v hlavě ztrácí. Vím, že se mi líbila v tu danou chvíli, mnohdy bylo i napětí, ale kdybych teď měla popsat, o čem kniha byla, ... no nejsem si jistá že bych to ještě zvládla.

17.07.2017 3 z 5

Stopy krve Stopy krve Sue Tanya Huff

Zajímavý zvrat a tento díl mne bavil od začátku. Prostředí a propojenost s poutavou detektivní zápletkou se mi velmi líbil. Až si říkám, jak mne mohl první díl s démonem bavit, protože tento byl o poznání mnohem lepší

12.07.2017 4 z 5

Cena krve Cena krve Sue Tanya Huff

Mnohé knihy jsou takové, že se musím nutit a prokousat začátkem. Tady jsem se musela nutit trošku víc. Pak ani nevím kdy, jsem se začetla. Líbilo se mi problematika a diskuse postav.

12.07.2017 3 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Děj byl napínavý, stále se něco dělo. Nechybí akce, trocha detektivky a hororového napětí. Líbilo se mi pojetí postav, nebylo to přehnaně romantické, ale s pevným poutem a to především mezi Wren a Callumem. Z jednoho úhlu se mi konec zdá být useknutý a z druhého ne. Ani nevím jestli se mi chce do druhého dílu. Našli tábor Resetů. Mám obavy, že mohu být druhým dílem zklamaná. No jo, ale to že utekli, k žádnému valnému výsledku s ostatními Resety nikam nevede, takže jo. Jsem zvědavá na druhý díl.

12.07.2017 5 z 5

Železná dcera Železná dcera Julie Kagawa

Je velká škoda, že u nás nevyšly další díly - Železná královna a Železný rytíř. Pokud bych to měla hodnotit celé tak určitě 5*. Při mém hloubavém fantasy myšlení jsem si dokázala představit, že by tomu klidně tak mohlo být. Že opravdu bájné postavy časem ze svého světa vymizí a budou zapomenuty a převezme vládu technologické vymoženosti.

12.07.2017 4 z 5

Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Kniha byla pěkně a poutavě napsaná. Již od začátku jsem přesně vědělo jak se co odehrává a nebyla jsem zmatená z ani z postav ani z prostředí. Velmi doporučuji mladším čtenářům. Jako oddechovka to pro mne bylo fajn, ale hned ho dalšího dílu mne to neláká. Možná jednou ... (ale mladší už nebudu :-D )

12.07.2017 3 z 5

Magie krve Magie krve Ilona Andrews

Miluji ironický humor. Po přečtení mám pocit, že už se o rodině hlavní hrdinky, nemůžu nic nového dozvědět, ale tuším, že mne autorka ještě překvapí. Tetičkka Erra byla super spestřenní.
Doufám, že když Kate a chlupatost už překonali romantickou chvilku, nepřijdou další díly o jejich špičkování.

06.03.2017 5 z 5

Magie útočí Magie útočí Ilona Andrews

Kniha byla opět plná napětí a skvělého příběhu. Půlnoční hry se mi hodně líbily.

06.03.2017 4 z 5

Psycho Psycho Robert Bloch

Velmi pěkně sepsáno, asi se překonám, a kouknu i na ten film, abych to prožila ještě jednou.

06.03.2017 5 z 5

Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Po 40 stránkách jsem si uvědomila, že jsem to již viděla. Děj ve filmu byl zachován, i pár scén, ale kniha je prostě kniha. Velmi pěkně propracované a čtivé. Vtáhlo mne to do děje.

Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Standardní romantický závěr dvou osob. Zlobivý kluk se beznadějně zamiluje a je ochoten v lásce vyměnit vlastní život. Ale jinak byla kniha skvělá. I když závěrečný plán k poražení knížat nebyl propracován. Prostě abraka dabra a ono to vyšlo.

Svůdné nebezpečí Svůdné nebezpečí Wendy Higgins

První díl mne hodně nalákal. Tady se Anna hodně propracovala a začala se mi hodně zamlouvat. No i když pořád byla někdy trdlo. Kniha si zachovala čtivost a napínavost, ale něco tady chybělo.

Děti paranoie Děti paranoie Trevor Shane

Z této knihy jsme měla skoro depky. Naprosto mě to vzalo a nedokázala jsem na hlavní postavy přestat myslet. Místy nebyla napsaná úplně nejlépe, ale v kontextu, když vezmu v potaz děj ... není co vytknout. Komentář píšu až po dvou týdnech, a pořád mi to vrtá v hlavě. A to jsem ji chtěla vrátit bez přečtení, jak se říká: "nesuď knihu podle obalu". Raději nesoudit ani podle anotace na zadní straně a hned začít číst.
Netuší někdo zda opravdu nebudou u nás vydávat ty další dva díly? Já v to doufám, že to přehodnotí, když chtějí natočit film.

26.01.2017 5 z 5

Malý Mikuláš Malý Mikuláš René Goscinny

Jako malé mi to četla mamka před spaním, teď jsme si to před spaním četli s přítelem a pořád je to sranda :-D

14.12.2016 5 z 5

Svět poté Svět poté Susan Ee

Začátek mi přišel zdlouhavý a chyběl mi Raffe. Shledání ale bylo velmi povedené. Konec byl napínavý a poutavý na další díl. Jestli to bude opravdu konec světa, tak mne ani nenapadá, jak by to mohla autorka nakombinovat. Většina knih je předvídatelná, ale tedy mne mnohdy vyvedla z omylu. Doufám, že u nás vyjde co nejdřív. Knihu dle mého názoru hodně pozvedly dialogy mezi Penryn a Rafee. Dýn a Dum byl taky pěkně vyvedený pár.

13.10.2016 4 z 5

Stvoření temnoty Stvoření temnoty Steven Erikson (p)

Kniha celkově nebyla špatná, ale je asi nutnost přečíst další díly. Zatím jsem z dílu poněkud v rozpacích. Mnoho postav, a dalo by se říct, že málo děje. Velmi obdivuji autora, že to zvládl i s časovou linií a propojeností postav takto sepsat. Opravdu bych chtěla vidět autorovy poznámky :-D já je totiž mám. Mám totiž pocit, že než se dostanu k dalším dílům, již mi všechny postavu na A (Anomander, Andarist, Arathan) splynou. Tuším, že mi slynou i strážci. Ale bohužel musím říct, že děj mi nepřišel nijak akční, mnohdy nezajímavé pasáže, které byly až moc protahovány.

30.09.2016 3 z 5