Markett komentáře u knih
Jedním slovem - fantastické! Moc krásné čtení.
Pokud jste nadšeným čtenářem, který miluje 20. léta, tak mohu jen říct, že se vám tahle knížka bude moc líbit. Obálka je na první pohled velmi krásná, a obsah je úplně stejně působivý. Příběh jemně plyne a je moc zajímavé se dozvídat, jak přes všechny těžkosti Anna, alias Verity, pomalu začíná žít svůj nový život. Najde si přátelé, práci, plní si svůj sen, a pak přijde rána....
Anna - Verity je velice zvláštní dívka, která se po útěku z domova rozhodla splnit si sen, a díky jejím přátelům se jí to i daří. Mohu říct, že jsem se vždycky hodně těšila na Nancy - divoká dívka a zároveň Annina kamarádka, se kterou nikdy nebyla nuda, moc jsem si jí oblíbila. Jen Archie mě trochu zklamal, ale jelikož série ještě nekončí, věřím že se do děje ještě dostane. A Clement, toho jsem chtěla praštit pokaždé, kdykoliv se v knize objevil.
Určitě knížka stojí za přečtení, díky krátkým kapitolám krásně plyne, a člověk se snadno vcítí do příběhu, kde autorka toho na Annina bedra naložila až trochu moc. Opravdu mohu doporučit a těším se na pokračování.
Třpytivá hodina - neskutečně krásná, romantická, a přesto smutná kniha.
Iona Grey mě poprvé oslovila s knihou Dopisy, které nikdo nečetl, a když jsem se dozvěděla, že vyšla další její kniha, musela jsem jí mít, o to více jsem se těšila, když jsem se dozvěděla, že se dej odehrává v mých oblíbených 20. letech - ty večírky, móda a ta atmosféra z téhle knížky úplně září.
A po přečtení jsem nadšená, opravdu mě knížka moc chytila za srdce. Krásný děj, úžasné hlavní postavy a ta romantická zápletka, kterou dlouho nedostanu z hlavy. Selinu jsem velmi obdivovala, a Lawrence si zamilovala...
Knížka je prostě úžasná, stojí za přečtení, já slovy nedokážu vyjádřit to, jak moc mě chytla za srdíčko.... Iona Grey prostě psát umí, miluji ji!
Tak tohle bylo hodně sladké a oddechové čtení, taková hezká erotická romantika. Valerie s Loganem byli dobrá dvojice, moc se mi na začátku líbily ty jejich slovní přestřelky. Sice bych si trošku jinak představovala konec, ale důležité je, že jsou zase spolu a je jedno jak se k tomu dostali. I Brett se mi na konci líbil mnohem víc než na začátku, s těmi jeho přehnanými ochranitelskými sklony bych ho opravdu praštila.
Knížka přečtená za dva dny a myslím, že je to velmi příjemné a nenáročné čtení. :)
Nejdražší a moje nejoblíbenější Kiero, proč mi tohle děláš? Otevřený konec a pokračování ještě v nedohlednu? Co já teď budu dělat? :D
Když to shrnu, než jsem se pustila do čtení Zaslíbené, tak tady na Databázi bylo tolik negativních hodnocení, že jsem se bála, jak se bude kniha líbit mě. A ruku na srdce, mě Kiera opět nezklamala. Sice Zaslíbená není Selekce, je o něco slabší, ale taky to má šťávu a ty pohádkové prvky, pro které autorku tolik zbožňuju.
Hollis mi že začátku trošku připomínala pátou manželku Jindřicha VIII. Kateřinu Howardovou (nevím, proč mě tohle přirovnání napadlo, ale celkově mi knížka připadá trochu inspirovaná tudorovským stylem, ale to je třeba jen můj pocit), a proto jsem k ní hned pocítila takovou zvláštní sympatii. Méně jsem si oblíbila Delii Grace.
Ostatní postavy byly méně propracované, až na krále, který by mě osobně získal, jen Silase jsme mohli poznat trochu více...
Ten konec mě samozřejmě trochu mrzí, tohle jsem rozhodně nečekala, ale jelikož je to otevřené, tak se těším na to, jak to bude pokračovat, a doufám, že se ty komplikované uzlíky nějak rozmotají.
Za mě kniha super! :)
Knihy od Kiery Cass postě miluju, a tak jsem rozhodně nemohla vynechat ani Sirénu. Je pravda, že rozhodně jí nemůžu porovnávat se Selekcí, ta byla opravdu o něco lepší, ale Siréna rozhodně stojí za přečtení.
Už ze začátku mě okouzlila hlavní postava Kahlen, ač působila spíš jako introvert, moc se mi líbilo, jak svůj nelehký osud přijímá. A další postavy, její spolubydlící, byly úplně z jiného soudku, takže se holky tak dobře doplňovaly. Oceán mi tady přišel jako takový jejích tatínek, ochranář, a sem tam bohužel i krutý, ale moc se mi líbilo, jak měl blízko ke Kahlen.
Siréna je takové oddechové a krásně plynulé čtení, děj ubíhá velmi rychle. Já rozhodně mohu doporučit všem, kdo má rád fantasy příběhy a všem, kdo Kieru prostě milují stejně jako já. :)
Povídkám dávám plný počet hvězdiček, jsou naprosto dokonalé. :)
Tenhle díl mi zatím přišel z celé série nejvíce akční a prostě nejlepší. Už od začátku to má super děj, napětí, trošku hororových prvků, prostě všechno, co by od této série člověk očekával. Moc se mi tady líbilo, jak je v tomhle díle Jacob rozhodný a jde tvrdě za tím, aby zachránil své kamarády. A Emma tady byla naprosto úžasná.
Prostě a jednoduše, podle mého názoru nejlepší díl ze série a jsem zvědavá, co přinesou další díly.
Takže pokud je tady nějaký milovník té hororové fantasy, s chutí do toho! :)
Hned po přečtení prvního dílu Sirotčince jsem se pustila do druhého dílu, moc se mi líbilo, jak knihy na sebe navazují, že druhý díl vlastně začne tam, kde první skončil.
Co se samotné knihy týče, já jsem celkově byla spokojená, ale přiznávám, že první polovina knihy se mi táhla a četla hůře, zdálo se mi, jako by se nedělo nic tak strhujícího. A ve druhé polovině to začalo být neskutečně napínavé, čtení mě moc bavilo, sotva jsem dokázala knihu odložit, protože jsem musela vědět, jak je to dál.
Za mě je série hodně dobrá, rozhodně doporučuji. :)
Hodně zvláštní a originální knížka, nápad měl autor opravdu geniální. O cestování časem, podivných dětech se zvláštními schopnostmi se opravdu tak často není možné setkat. A tohle opravdu stálo za to, i když některé prvky byly docela hororové, bylo velmi příjemné si knihu přečíst. Kdo má rád zajímavé fantasy čtení, se slečnou Peregrinovou rozhodně není možné šlápnout vedle. :)
Dávám jen jednu hvězdičku dolů, nemám moc ráda momenty, kdy se zlo děje zvířatům...
Krásné romantické čtení. Opravdu jsem byla nadšená z příběhu Spencera a Dawn. Už se těším na další díl. :)
Na první pohled okouzlující obálka mě zasáhla natolik, že jsem si řekla, že tuhle knížku prostě musím přečíst, a jsem ráda, že se mi dostala do rukou. Celý příběh má krásný, pozvolný, a přesto plynulý rozjezd. Člověk se setkává s příjemnými postavami a poznává jejich rozmanité charaktery. A už od začátku se čtenář seznamuje s Animant, hlavní hrdinkou a knihomolkou (jak snadné bylo se s ní okamžitě ztotožnit :D), s její prací v knihovně, dalšími postavami, a hlavně s mrzoutem panem Reedem.
Celá kniha krásně pomalu vypráví celý příběh Ani - její rodinné vazby, přátelství... A přesně v takovém výčtu bych mohla psát dále a dále, protože se mi zalíbilo takových maličkostí, které by si zasloužily vyzdvihnout.... :)
Takže jen prostě a jednoduše - za mě knihu rozhodně mohu doporučit všem, kdo má rád krásné romantické příběhy s dost zvláštními zápletkami, sympatické postavy... a hlavně tomu, kdo se u knihy rád pousměje. Nenapadá mě nic, co bych v tuto chvíli vytkla, protože jsem byla dost nadšená a ráda se k Animant a jejímu příběhu někdy vrátím. Za mě plný počet hvězdiček, a ještě lituji, že jich nemohu dát více, protože ta obálka je prostě dokonalá! :)
Krásná, smutná a velmi čtivá knížka. Prolínání současnosti a minulosti bylo hodně zajímavé, o to lepší, když se dvě dějové linky spojí.
Kapitoly malé Sarah byly neskutečně čtivé, dojemné, smutné, a hlavně při představě, jaká asi musela být skutečnost, tak byly zároveň i děsivé. V životě jsem o zatýkání Židů v Paříži neslyšela a můžu říct, že jsem při čtení hodně zatajovala dech, jak mi to přišlo odporné a zrůdné. Tohle byla krutá doba....
To příběh ze současnosti jako by doplňoval tu minulost. Byla to moc příjemná a čtivá dějová linie, sympatické postavy. Za mě již není co dodat, knihu určitě doporučuji!
Tiché roky, moje druhá kniha od autorky.
Po Slepé mapě jsem byla plná očekávání, protože i když jsem měla chvilku problém zvyknout si na autorky styl, těšila jsem se na další dílo. A ani tahle knížka mě rozhodně nezklamala. Ze začátku jsem byla zase trošku zmatená, ale do děje jsem se dostala snadno. Moc zajímavé bylo prolínání kapitol Svatopluka a Bohdany, které se ke konci krásně sejdou. Bylo zvláštní pozorovat dění z obou stran.
Co se týče kapitol Bohdany, byla jsem se začátku plná očekávání, protože sama jsem byla napjatá, jaké tajemství její otec má. Ale díky dalším kapitolám Svatopluka jsem to tajemství pomalu odkrývala a všechny dílky mi začaly krásně zapadat do sebe. Je pravda, že dějová linka otce se mi zdála být zajímavější.
Kniha se strašně krásně čte, děj plynule ubíhá a po celou dobu čtení je zajímavá. Určitě můžu doporučit. :)
Ruku na srdce - tahle knížka mě hodně dostala. Moc krásně napsaná, chvílemi některé pasáže i legrační, že jsem se musela i smát. Prostě jsem se do knihy začetla tak snadno, že se mi zdálo, že jsem součástí příběhu. Už od začátku jsem Veroniku brala jako hodně příjemnou a milou hlavní hrdinku, prostě taková ta holčina, co bych jí klidně brala jako nejlepší kamarádku.
Ze začátku jsem jí strašně fandila ve vztahu s Tiborem, ten mi byl docela sympatický (jeho rodina už teda ne!). Hrozně se mi líbilo číst ty jejich společné chvilky a užívat si s nimi tu čerstvou lásku. A pak přišel zvrat... a najednou bylo všechno jinak... těžko říct, jak by se v téhle situaci choval, ale asi se Veronice nedivím, že to nechala dopadnout tak, jak to dopadlo. Asi bych se taky přes tohle přenést nedokázala tak snadno...
Ale pak se děj zase rozjížděl příznivějším směrem, a mě se tahle část líbila snad víc, než ta část před zvratem. A Matyáš, prostě ho miluji! :)
Trochu mě tady štve otevřený konec, tady rozhodně ještě bylo o čem povyprávět... každopádně já mám svůj konec jasný - Veronika půjde životem dál s tím pravým (a všichni, kdo knihu četl, tak všichni určitě tušíme, kdo to je...)
Moc pěkná knížka, ač rozhodně ne úplně oddychová.
Když to vezmu hezky od začátku, tak jsem měla menší problém se začíst - autorka má dost osobitý styl psaní, ale jakmile si na to člověk zvykne, je to paráda a příběh se hned čte jinak. Už ze začátku jsem Šárku brala jako normální, osmnáctiletou slečnu, která mi byla i dost sympatická, její vtipné hlášky byly v knize dobrým zpestřením... ale rozhodně jí nezávidím to, čím si chudák musela projít (a pak toho prevíta ještě potkávat a dělat jako by nic.... brrr). Občas jsem si říkala, co bych asi v její kůži dělala já, a rozhodně je zvláštní nad tím popřemýšlet, ač je to velice těžké, když člověk nic podobného neprožije.
Ale zpět ke knize - nejvíce se mi asi líbily pasáže, kdy byla Šárka s partou na čundru, to byla legrace a chvílemi jsem jim i záviděla a začala se těšit na léto. A pak ještě Ben a Jarek. Upřímně... Bena si ztěží dokážu představit jako kamaráda, o to méně jako přítele, to jeho chování a žárlivost mi při čtení dost vadily (a hned jsem byla spokojená, že tenhle typ nemám doma). Jarek mi byl sympatičtější, jako adept na přítele vhodnější, jako kamarád určitě taky nebyl k zahození, ale držela jsem mu palce dlouho. :)
Sečteno, podtrženo, čtení je to krásné a jsem ráda, že se mi Potížistka dostala do ruky. :)
Útlá a hodně zajímavá knížka, chvílemi až mrazilo z toho, co si ty děti musely prožít. Přečetla jsem během pár hodin, pohltilo mě to.
Moc krásná knížka, hodně čtivá s krásně plynulým dějem. Celý příběh krásně popisuje období vlády Jindřicha VIII. a jeho manželek, u kterých hlavní hrdinka Mary slouží jako dvorní dáma. Život v této době rozhodně nebyl jednoduchý, přesně jak vypráví kniha z pohledu Mary, pro ženu byla tato doba velmi těžká. Mary mi přišla jako hlavní postava moc sympatická, hodná, jen mi jí bylo moc líto, protože chování jejího otce k ní bylo opravdu děsné.
Knížka určitě stojí za přečtení, příběh je krásný a celkově dobře se čte. Za mě plný počet a rozhodně mohu doporučit.
"Co je nového, kotě?" je moje první kniha od Alexandry Potter, která se mi dostala do rukou. A můžu říct, že sice nebyla špatná, ale ani nebyla nejlepší. Příběh se krásně čte, postavy jsou takové ty typy, které běžně potkáte během svého života, ale řekněme, že některé pasáže byly těžko uvěřitelné.
Každopádně kniha se mi líbila, v knihovně své místo našla a věřím, že během letní dovolené se k této oddechovce ráda vrátím, je to nenáročné čtení,.které krásně plyne. :)
Meč a ptáček, to je opravdu taková pohádka. A moc se mi líbila. Děj krásně plyne už od začátku, neměla jsem žádný moment, kdy bych se během čtení nudila, ba naopak, nechtěla jsem, aby kniha skončila. :)
Skřivánek (trochu zvláštní jméno, škoda, že autorka nenašla nějaké lepší) byla opravdu netradiční hrdinkou - nikdy jsem se nesetkala s tím, že by hlavní postava byla němá. Nevadilo mi to, naopak si myslím, že díky tomu je kniha dost výjimečná. A celkově co se Skřivánka týče, je to hodná dívka, moc se mi líbily společné momenty s Tirasem. Ovšem na toho taky nemůžu zapomenout - mladý král, moudrý a Nadaný, v některých momentech dokonalý romantický hrdina. Moc mě bavily pasáže, kde se Tiras objevil, hrozně se mi jeho charakter líbil. A to samé u Kjella, ze začátku jsem měla trochu obavy, co bude Kjell zač, ale příjemně mě překvapil. A paní Firi - já tušila, že je na ní něco špatně...
Tuhle krásnou knížku nelze hodnotit špatně - obálka je naprosto nádherná, děj je originální , krásný a plynulý plný lásky a akce, a postavy opravdu mají co nabídnout. Za mě plný počet a doufám, že se u nás dočkáme pokračování. :)
Další krásná kniha od této autorky.
Kateřina Parrová je velice obdivuhodná osobnost, manželství s králem v posledních letech jeho života muselo být hodně náročné, klobouk dolů před Kateřinou, že zvládala jeho výkyvy nálad. Vyprávění z pohledu Juliany (ač vůbec nevím, zda je tato postava smyšlená, nebo opravdu žila) bylo krásné - moc krásně tato postava o Kate mluví a obdiv k této královně je víc než viditelný. A ten konec se mi taky moc líbil.
Za mě určitě plný počet, moc krásné čtení.