martianekk | Komentáře u knih | Databáze knih

martianekk martianekk komentáře u knih

Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Ernest Hemingway

Námět knihy byl inspirován verši anglického renesančního básníka Johna Donna, které napsal roku 1624: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.

16.12.2024 3.5 z 5

Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Jules Verne je geniální autor. Zajímavé čtení jak pro dospělé, tak pro děti. Nad autorovou fantasií se až tají dech.

Poklad ve Stříbrném jezeře Poklad ve Stříbrném jezeře Karel May

Poklad na Stříbrném jezeře je klasika Karla Maye. Nesmrtelná kniha stejně jako filmové zpracování.

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Šifra mistra Leonarda je dobrodružný román s prvky fantasy amerického spisovatele Dana Browna. Ve filmovém zpracování dokonalý Tom Hanks.

Mikeš Mikeš Josef Lada

Vesnická atmosféra, vzpomínky na dětství, nekonečná fantazie a originální humor. Josef Lada tohle uměl dokonale. Nesmrtelné.

16.12.2024

Tajemství Tajemství Vera Cowie

Kniha Tajemství se věnuje principu „zákona přitažlivosti“, který říká, že myšlenky mohou změnit život člověka. Četla se hezky.

15.12.2024 3 z 5

Zpěvník - Písničky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka Zpěvník - Písničky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka Zdeněk Svěrák

Zpěvník největších hitovek autorské dvojice Svěrák- Uhlíř, který obsahuje noty a akordy. Nádhera, jak už bývá zvykem.

15.12.2024 4 z 5

Mravenčí ukolébavka Mravenčí ukolébavka Zdeněk Svěrák

Jedním slovem božské! Jako vše od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

15.12.2024 5 z 5

Krávy, krávy Krávy, krávy Zdeněk Svěrák

Rozkládací leporelo pro nejmenší s motivem známé písničky od Zdeňka Svěráka. Je plné veselých obrázků a jistě potěší všechny malé děti i rodiče. Krásné jako vše od pana Svěráka.

15.12.2024 4 z 5

Povídej pohádku Povídej pohádku Adolf Dudek

Čtení pohádek vytváří nezapomenutelné vzpomínky během příprav na spánek nebo během volného času. Skvělá knížka pro nejmenší.

15.12.2024

Já, písnička 1 Já, písnička 1 * antologie

Kniha je zpěvníkem a obsahuje 150 lidových i trampských písní a koled. Písničky mohou doprovodit kytaristé, flétnisté i klavíristé, protože v ní jsou připraveny akordové hmaty i doporučené rytmy. Za mě velmi přínosné.

Kuchařka: Nejlepší recepty Kuchařka: Nejlepší recepty Alena Doležalová

Tuto knihu mám již 25 let a stále je pro mě užitečnou. Občas nahlédnu, pokud si nejsem u vaření jistá. Nejvíce jsem ji ocenila v začátcích svého vaření. ;-)

14.12.2024 5 z 5

Hordubal / Povětroň / Obyčejný život Hordubal / Povětroň / Obyčejný život Karel Čapek

Hordubal, Povětroň, Obyčejný život jsou novely Karla Čapka zroku 1933. Podle této předlohy byly natočeny také filmy.Dílo bylo sepsáno na motivy skutečného příběhu a jako vždy od tohoto autora úžasně.

14.12.2024

Madisonské mosty Madisonské mosty Robert James Waller

Madisonské mosty = nádherná kniha. Viděla jsem jako první film a hodně se mi líbil a knížku jsem četla až poté a uchvátila mě ještě více. Je romantická, o velké lásce, rodině i zodpovědnosti. Fascinující příběh.

14.12.2024

Lidské tělo Lidské tělo Steve Parker

Kniha hravou formou spojuje zábavu a zajímavé informace o lidském těle. Děti si po přečtení jistě odnesou mnoho cenných postřehů a vědomostí. Mohu doporučit.

Šelma Šelma František Šmehlík

Jedna z nově vydaných knih a za mě rozhodně stojí za přečtení. Kniha začíná vraždou žurnalisty spolu s jeho partnerkou.Patrně šlo o nájemnou vraždu, způsob zabití novinářovy přítelkyně však odkazuje na nevyřešenou sérii vražd ze Šumperska. Napínavé a moc hezky napsané.

Cigarety Cigarety Radek Stavěl

Zajímavá filozofická knížka o režisérovi a známému odpůrci cigaret. V jedné fázi svého života se rozhodne zmírnit štvanici proti kuřákům. Podle mě stojí za přečtení.

Čtení s porozuměním Čtení s porozuměním Kamila Balharová

Moderní barevná knížka Čtení s porozuměním je zaměřená na podporu čtenářské gramotnosti a pro děti rozhodně přínosná.

13.12.2024 3.5 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Forrest Gump je román, který odhaluje příběh Forresta Gumpa, muže s IQ 75 a jeho neobvyklý život. Jako první jsem viděla film s geniálním Tomem Hanksem a byla jsem okouzlena. A právě proto jsem sáhla po knize a nezbývá, než obojí doporučit.

13.12.2024 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Velmi zajímavý fantasy román, pohádka pro dospělé. Přesně ji vystihuje moto: Mezi životem a smrtí stojí knihovna.

13.12.2024 3 z 5