Martiiiiinka | Komentáře u knih | Databáze knih

Martiiiiinka Martiiiiinka komentáře u knih

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Nemůžu říct, že tento díl byl pecka. Vztah Blaka a Jude mně nějak nepřirostl k srdíčku. Oba měli za sebou těžkou minulost, která se táhla celou knížkou. Hlavní hrdinové se sice potkali už na začátku knížky, ale do větší řeči se dali až v půlce knížky. Stále se řešilo to samé dokola. Přes všechna tato negativa jsem si čtení této knížky užila. Mona Kasten prostě umí psát a její příběhy si užije snad každý. A navíc ty přebálky? Wow, to je bomba! Věřím, že nová trilogie bude stejně skvělá.

11.05.2021 4 z 5

První opravdový polibek První opravdový polibek Kasie West

Přestože tato kniha má slabé hodnocení, dle mého názoru nebyla nejhorší. Ano, děj není ničím překvapující, možná je to tím filmovým prostředím, které mi nesedlo. Hlavní hrdinka Lacey mi byla sympatická, ale způsob, kterým mluvila s Donavanem byl dosti dětinský a nevím, jestli by se tak normálně chovala 17letá dívka. Chování jejího taťky také nevypadalo, že by se bavil se slečnou na střední škole. Donavan byl skvělý. Teď zpětně mi trochu připomíná Isaaca ze série Znovu od Mony Kasten :D
Byl to takový nesmělý a chytrý kluk, na rozdíl od Lacey, která se učení zuby nehty vyhýbala.
Velmi příjemná oddechovka. Doporučuju :D

08.04.2021 4 z 5

Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Další skvělá Westovka. Přesto musím říct, že tento příběh mne nenadchl jako ostatní. S hlavní hrdinkou Abby jsem bohužel nesdílela nadšení pro umění, tudíž některé pasáže nebyly úplně záživné. Abby se krásně starala o mamku, to bylo obdivuhodné. I její děda dodal příběhu šťávu. Byl to takový aktivní stařík. Naopak u Coopera musím vyzdvihnout vášeň pro motorky. Trošku mne překvapil konec, bylo to takové naivní a neukončené!?

Celkově hodnotím kladně, ale pro mne to není taková ta Westovka, ke které bych se dokola vracela.

05.04.2021 3 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Nevím, co víc k této knize napsat. Vše již bylo řečeno. Nádherný a hluboký příběh o dvou mladých lidech. Témata, o kterých tato kniha pojednává byla opravdu silné a člověka jen tak nepustí. Reva jsem si zamilovala už v dopisech, ale tady jsme ho poznali v celé jeho kráse. Emma na mne působila jako talentovaný člověk, protože kdo by v jejím věku vytvořil hratelnou online hru :D

Jedním slovem pecka!! Tahle autorka prostě umí psát a čtivost jejich knížek jen tak někdo nepřekoná. Pět hvězdiček byla jasná volba. Věřím, že i vy si tuto knížku zamilujete :D

04.04.2021 5 z 5

Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

Tahle kniha mne zaujalo svou obálkou, která je opravdu nádherná. Co už není tak optimistické, je zpracování knihy. Bylo fajn číst všechno z obou úhlu pohledů, to musím knížce nechat stejně jako čtivost celé knihy. Co musím vytknout byly všechny ty dějiny, tohle byla strašná nuda. Daniel ani Natasha mi nevadili, ale za nejlepší hlavní hrdiny bych je také rozhodně nepovažovala. A konec? Ten mne velmi překvapil a celé knížce to pomohlo na popularitě.

Co se týče filmového zpracování, tak to taky nebyla žádná bomba. Stále jsem čekala na ten konec, který byl v knížce povedený. Bohužel jsem se nedočkala.

03.04.2021 3 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tak, kde začít. Předem říkám, že nejsem žádný fanda do historie. Ale to nic nemění na tom, že knížka byla úžasná. Ze začátku jsem se možná trošku ztrácela v postavách, protože každá kapitola je o někom jiném. Možná proto byla knížka tak působivá a já chtěla číst dál a dál. Příběhy všech hlavních hrdinů mne moc zasáhly a někdy jsem dokonce nevěřila, že je to pravda. Celá kniha byla doplňována krátkými výpověďmi osobností té doby. Přesto, že miluju romanťárny všeho druhu, vztah Daniela a Anny mne za srdíčko nechytl.

Tuhle knihu doporučuji všem. Ano, i těm co nesnáší dějepis jako já :D
Byla to moje první knížka od této autorky a už teď vím, že rozhodně ne poslední :)

03.04.2021 5 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Ne, tahle kniha podle mne nepatří k těm nejvydařenějším. Přestože mám ráda sport a fotbal není výjimkou, tohle zpracování mi tedy vůbec nesedlo. Sal mi nevadila, ale rozhodně bych jí nedala cenu za nejlepší hlavní hrdinku. Tohle bohužel nemůžu říct ani o Kultim. Ten mi tedy nesedl vůbec. Celých 250 stránek je knížka vlastně o ničem, protože Kulti se tam jen párkrát mihne. A fakt, že se rozmluvil až v posledních 200 stránkách, taky opominu. Stále jsem čekala, že tam bude nějaký zvrat, který by knížku posunul někam dále. Nestalo se tak. Myslím si, že kdyby byla knížka kratší mohla být daleko lepší. Přes to všechno, mi byla velmi sympatická rodina od Sal a její kamarádky. Posledních 200 stran, které jsme již zmínila nebyly vůbec špatné, ale Kultiho jsem si ani tak nezamilovala. Co musím autorce nechat je čtivost jejich knížek. Kdyby tomu tak nebylo, rozhodně Kultiho nedočtu.

Celkově hodnotím tuto knihu dvěma hvězdičkami. Po přečtení Malychina, ze kterého jsem byla opravdu nadšená, byla pro mne toto velkým zklamáním.

02.04.2021 2 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Wow!! Tak tohle byla pro mne zatím nejlepší Westovka. Dva hlavní hrdinové, kteří přes své těžkosti našli jeden druhého. Dax úplně vyvrací typické klišé, protože je to normální kluk a ne žádný bad boy na kterého by holky stály frontu. I Autumn vám přiroste k srdíčku. Byla to moc milá a sympatická slečna, možná byste nepoznali, že vůbec nějakou úzkostnou poruchou trpí. Nic nemusí být tak jak se na první pohled zdá a přesně v tom spočívá kouzlo jejich příběhů.

Všem vám tuto knížku doporučuji. Děj plynul velmi svižně a stránky vám budou mizet pod rukama. Ovšem to je u Kasie West zcela běžné :D

PS: Všimli jste si, že boty Autumn nesedí s knižní přebálkou? :D
Mrkněte na originální verzi :)

02.04.2021 5 z 5