Martiiiik Martiiiik komentáře u knih

Dům u jezera Dům u jezera Nuala Ellwood

Ne že by kniha byla špatná, takový průměr.. dva příběhy, svázané dohromady.. krátké kapitoly, obě linky se střídají hezky pravidelně.. Obě v sobě mají hrůzu, i když každá jiným způsobem.. ale za mě žádné velké napětí, jak to všechno dopadne.. ani se mě to nedotýkalo tak jako jiné knihy s těžkými tématy.. tak třeba ta další :-)

27.01.2022 3 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Tak u této knihy jsem měla velmi rozporuplné pocity.. Nejenže jsem měla pocit, že se pořád mluví o tom samém dokola, k tomu mě ještě hlavní hrdinka neskutečně lezla na nervy.. A to asi nejvíc, co se mi kdy stalo.. :-D Takže jsem celou knihu myslela na to, ať se konečně probere :-D Co ale zvedlo mé hodnocení byl příběh.. Ten byl hodně překvapivý.. Ale Spálená obloha a Vyvrhel se mi líbily trochu víc.. :-)

11.11.2021 4 z 5

Modrá Modrá Lucy Clarke

Kniha se mi moc líbila.. Nebylo to zase nic extra originálního, jen pěkný příběh, který nešlo odložit.. Člověk si musí počkat až do samotného konce, aby věděl téměř vše.. :-) Prolíná se děj tenkrát a nyní :-) Takže vše pěkně pomalu a postupně.. Četla jsem všechny přeložené autorčiny knihy a i tuhle mohu pouze doporučit :-)

08.11.2021 5 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Tak tato kniha byla ještě lepší než první díl s Jimem Clemem :-) a to byla výborná kniha :-) skvělý příběh, výborně propracovaný :-) jen to téma bylo hodně smutné a s pokračováním děje se to jen stupňovalo.. a na konci i slzička ukápla.. takže tak :-) vřele doporučuji :-)

28.10.2021 5 z 5

Život po životě Život po životě Raymond A. Moody

Byla to velmi zajímavá kniha.. Žádné trvzení, že má autor pravdu, jen předkládání zkušeností, které mu byly svěřeny osobami, které prožili klinickou smrt nebo nějaký zážitek tomu podobný.. Je na čtenáři, jak se k tématu postaví, nikdo není přemlouván.. Je zvláštní, že si jsou zážitky tak podobné... Velmi oceňuji autorův ostup, otevřenou mysl... Určitě doporučuji každému, koho toto téma zajímá..

30.08.2021 5 z 5

Anti-Justina Anti-Justina Nicolas-Edme Réstif de la Bretonne

Vydržela jsem do konce, ale teda jedna velká hrůza.. Někdo může být nadšený ze souložení se sestrami, nebo ze skupinových aktivit.. ale... jazyk hrozný, prostě tohle se vůbec nepovedlo...

07.03.2021

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Za mě velká slabota.. Asi jsem namlsaná z Angely Marsons, ale za mě se to dost táhlo.. Dost často spousta slov o ničem a zbytečností, nelogičností.. Tři hvězdy za ten konec, protože docela ušel, ikdyž také trochu přitažený za vlasy. Další knihu už se číst nechystám

13.01.2021 3 z 5

Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Tato kniha byla zase o maličko lepší než předchozí :-) Trochu napětí, nové duchařské položky :-) Zase pár tajemství odkrytých, ačkoliv jich ještě stále mnoho zbývá :-) Občasné brnění v zátylku, občas strach se podívat z okna, ... :-) Tak hurá na poslední díl :-) :-(

04.11.2020 4 z 5

Prohřešek Prohřešek Brandi Reeds

Kniha se mi moc líbila, byla velmi čtivá.. Téma sice není nějak extrémně originální, ale to mi zase tak nevadilo.. a je fakt, že člověk nesmí nikdy nikomu bezpodmínečně věřit, i kdyby ho znal celý život :-) a ty jemné náznaky tajemství duševní nemoci či dokonce nadpřirozena.. to bylo dobré koření.. :-) ikdyž ten konec byl takový zvláštní.. přečtěte si ji a uvidíte sami :-)

13.10.2020 5 z 5

Panenka Panenka Hollie Overton

Kniha se mi docela líbila, bylo to čtivé a velmi zajímavé téma. Souhlasím s některými komentáři, Lily mi prostě nepřišla skutečná. Sice jsem neprožila, co ona, ale prostě mi to nesedělo. O to skutečnější byla Abby a úplně jsem se do ní dokázala vžít. Obětí není pouze unesená dívka, ale všichni, kteří ji milovali. Druhá autorčina kniha Za zdmi se mi líbila víc a tak se budem těšit na třetí, která snad brzy vyjde :-)

13.08.2020 4 z 5

Kdo chodí úvozem mrtvých Kdo chodí úvozem mrtvých Adam Kadmon

Tak jsem byla tak natěšená, že se dozvím nějaké zajímavé příběhy z mého rodného Podkrkonoší.. ale.. vůbec mě to nezaujalo, i autorův styl mě neoslovil.. možná tak jedna dvě povídky zajímavé.. dočetla jsem jen co kdyby náhodou tam ještě bylo něco zajímavé a protože se nikdy nevzdávám :-)

29.04.2020 2 z 5

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy a nic moc nečekala.. Nebylo to špatné :-) Bylo to ale docela rozvláčné, občas se to docela táhlo.. Hodně se přeskakuje, občas se člověk musí zamyslet kdo co kdy jak a proč :-) Dějové zvraty byly nečekané a velmi překvapivé, což velmi oceňuji :-) Ale za mě ty tři hvězdy odpovídají, ale věřím, že tento žánr své oblíbené čtenáře má.. :-)

07.04.2020 3 z 5

V přímém ohrožení V přímém ohrožení Ken McClure (p)

Tohle byl můj oblíbený Ken McClure jak se patří :-) dva roky čekání stálo za to :-) mělo to všechno, významný medicínský problém, vyprávění, které nepustí, napětí, trochu strachu a pochybností.. a jako obvykle člověka donutí přemýšlet.. ačkoliv je příběh fiktivní, rozhodně není do budoucna nerealizovatelný.. prostě Ken je mistr svého umění a už se moc těším na další knihu :-)

08.03.2020 5 z 5

Vysvobozená Vysvobozená Kathryn Taylor

Tak to bylo kratičké :-) takový spíš dovětek, četla jsem první dva díly série Barvy lásky před delší dobou, ale i tak jsem si nemohla odpustit třešničku na dortu :-) nijak to nevybočovalo z normálu autorky :-) prostě trocha erotiky, obav a nakonec štěstí :-)

08.03.2020 3 z 5

Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Stejně jako Dítě zvané "To" byla knížka velmi emotivní.. Je to vlastně pokračování osudů Davea a ukazuje, že život ani po odchodu od tyranské matky nebyl tak růžový.. ukazuje, že mnoho lidí trpí předsudky vůči dětem z pětounských rodin a srdce usedá nad tím, jak se lidé k nim dokážou chovat a pokud se děti potkají s takovýmito lidmi, je uzdravení mnohem těžší.. Dave měl štěstí na dobré lidi a celý zbytek života už nepřestal bojovat za to, aby se to už nedělo nikomu dalšímu a za to si zaslouží hluboký obdiv..

17.02.2020 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Kniha se výborně četla, autorce nelze upřít slušný vypravěčský talent :-) stejně jako Tatér je to hezká pohádka z jednoho z nejhorších míst na zemi.. oceňuji, že autorka na konci knihy vysvětlí, jak to bylo s opravdovou Cilkou a co je úprava pro román :-) z jednoho pekla do druhého, výjimečná statečnost a stání tváří v tvář věčnému strachu.. doporučuji :-)

01.02.2020 4 z 5

Rytíř Smil Rytíř Smil Jaroslav Vrchlický (p)

Týden jsem přemýšlela, jestli se k přečtení básně přiznám, lehce vhání červeň do tváří :-D (tedy více :-D) ale budiž :-D dost jsem se nasmála :-D a to jsem si říkala, že mě už jentak něco nepřekvapí :-D

17.01.2020 5 z 5

Sloni žijí do sta let Sloni žijí do sta let Miroslav Zikmund

Kniha se mi moc líbila :-) Miroslav Zikmund a jeho spolucestovatelé mají spoustu úžasných zážitku a mají obrovský talent předat je čtenářům.. když jsem knihu dočetla, jen mi hlavou běželo: cože, to už je konec? To neee :-( :-D takže to jistě nebyla moje poslední kniha a mohu jen děkovat čtenářské výzvě, že mi znovu věnovala obrovský dar poznat něco nového a úžasného :-)

12.11.2019 5 z 5

Všechno není zapomenuto Všechno není zapomenuto Wendy Walker

Tak tohle bylo hodně zajímavé.. :-D Jako zajímavý nápad, ale moc mi nevyhovoval trochu chaotický děj se spoustou odboček, které autorka nedořeší a vrací se k původní lince.. je to trochu zmatené, hlavně v tom, že během knihy není úplně dobře patrné, co se v minulosti dělo před čím.. čímž je pro čtenáře téměř nemožné odhalit pravdu do té doby, než ji sama autorka na konci knihy řekne.. ráda si namáhám mozek, ale radši mám, když se k pravdě můžu dobrat sama a tady to fakt nešlo :-D ale celkově to nebylo špatné :-)

02.11.2019 4 z 5

Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Kniha se mi moc líbila, téma bylo zajímavé, jen si člověk nemůže připouštět, že by toto bylo v reálu možné :-( krásně napsané, čtivé.. doporučuji :-)

01.09.2019 5 z 5