martin9929 komentáře u knih
Pro zájemce o historii zajímavé čtení.
Trochu slabší děj oproti předchozím dílům. Místy jsem se docela nudil.
Oproti prvnímu dílu se mi tenhle díl moc nelíbil. Místy depresivní, ponurý děj. Konec celkem zmatečný.
I druhý díl mně velice bavil. Čtivé a poutavé vyprávění děje. Těším se na pokračování.
Příběhu nechybí historická fakta, akce, zvraty a napětí. Prostě jak jsme zvyklí.
Kniha vůbec nenadchla. Vadilo mi mnoho věcí. O zvláštním konci s propletením příbuzenstva nemluvě.
Zajímavé a poutavé vyprávění z okolí Třemšína. Každá kapitola vypráví příběh z jiného období dějin. Kapitoly jsou řazené vzestupně od dob pohanských až po současnost. Jedná se o povídky, ale na konci knihy autor uvádí vše na pravou míru.
Vzhledem k tomu že žiji nedaleko Plas a Mariánské Týnice, kde Santini pracoval a jeho práce mne velice zajímá a fascinuje, sáhl jsem po této knize. Santiniho život nebyl zrovna lehký, přesto dokázal to, co je v knize popsáno. Místy se příběh posune i několik let do předu, ale to lze jistě prominout. Hlavní okamžiky Santiniho života jsou zmíněny dostatečně.
Za mě jeden ze slabších příběhů. Celkem rozvleklý děj. Věčné upozorňování na Otovu prostopášnost.
Celkem poutavé vyprávění o osudech asi nejznámějších panovníků a panovnic české historie. Bohužel pro lidi zajímajících se o historii blíže nepřináší kniha nic nového nebo závratného.
Tato kniha se mi dostala do ruky náhodou, protože knihy žánru fantasy moc nevyhledávám. A musím říct, že mně příběh vtáhl a pustil až na konci. Opravdu čtivý děj. Žádná hluchá a nezáživná místa.
Zajímavé téma tohoto dílu. Rád jsem se začetl do poutavého příběhu.
Zajímavé čtení. Trochu nepatřičné výrazy ze současnosti, ale chápu že autor chtěl příběh přiblížit dnešním čtenářům. Určitě si přečtu další díl.