martina.culik martina.culik komentáře u knih

Jak odejít na věčnost: Ilustrovaná encyklopedie příčin úmrtí Jak odejít na věčnost: Ilustrovaná encyklopedie příčin úmrtí Michael Largo

V knize se člověk dozví spoustu zajímavostí, i když se jedná o morbidní téma. Trochu mě mrzí, že se autor zaměřil převážně na americké statistiky, nikoli na celosvětové, které by pro mě byly určitě zajímavější.
Přesto zajímavý počin, který stojí přinejmenším za prolistování.

18.06.2018 4 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Zajímavé, neotřelé, od poloviny trochu předvídatelné, přesto překvapivé.

27.12.2017 5 z 5

Jane - moderní příběh Jany Eyrové Jane - moderní příběh Jany Eyrové April Lindner

Kdo četl Janu Eyrovou může velice snadno předvídat děj této knihy. Zpočátku mi to nevadilo a bavilo mě zasazení do současnosti, ale ve druhé polovině jsem měla problém s tím, že je děj opravdu téměř totožný a nic mě tedy v knize nepřekvapilo.

18.10.2017 3 z 5

Sto ohňů a jiné povídky Sto ohňů a jiné povídky Ludvík Aškenazy

Povídky L. Aškenazyho mám obecně moc ráda, ale tyhle se mi do vkusu netrefily.

30.05.2017 2 z 5

Podivný Thomas Podivný Thomas Dean Koontz

První díl nás seznamuje s podivínským Thomasem - velmi mě kniha chytla a těšila jsem se na další pokračování. Bohužel mi přijde tento díl nejlepší z celé série a s každým dalším dílem jsem byla méně a méně nadšená.

30.05.2017 5 z 5

Zavřená kniha Zavřená kniha Gilbert Adair

Kniha mi hodně připomínala Misery od Stephena Kinga a nějak jsem se celou dobu neubránila srovnání. Bohužel z tohoto srovnání nevyšla Zavřená kniha úplně vítězně.

30.05.2017 2 z 5

Proroctví temnoty Proroctví temnoty Duane Swierczynski

Druhý román mě bavil skoro stejně jako první. Jiné téma, ale stejné napětí a stejné zpracování.

Dvojčata Dvojčata Saskia Sarginson

Kniha mě moc nebavila - bylo to celé takové nemastné, neslané.

29.05.2017 2 z 5

Prorok Prorok Amanda Stevens

Poslední díl se mi líbil o něco méně než předchozí dva - možná už na mě bylo té mystiky moc. Přesto se mi kniha četla dobře a leccos bylo vysvětleno a zapadlo tak na své místo.

Království Království Amanda Stevens

Amélii jsem si oblíbila již v prvním díle a ani zde mě nezklamala - příběh je čtivý a neutahaný.

29.05.2017 5 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Hlavní hrdinka je restaurátorkou hřbitovů a proto je v knize (mimo jiného) i spousta vysvětlení hřbitovní symboliky, což mě bavilo možná ještě více, než samotný děj knihy.

29.05.2017 5 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Kniha je určená dětem a možná právě proto mě to zase tolik nebavilo. Další knihy s doktorem Proktorem určitě číst nebudu.

29.05.2017 3 z 5

Elixír Elixír Alma Katsu

Knihu jsem několikrát odložila, ale nakonec jsem se rozhodla ji pokořit - začetla jsem se a nakonec se mi příběh moc líbil. Mám ráda knihy, které se neodehrávají pouze v naší realitě a jsou líznuté trošku něčím navíc.

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Rosamund Lupton

Na to, že se v prvních 2/3 vlastně nic moc nedělo, se mi knížka četla dobře. Chvilku trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to šlo ráz na ráz.

25.03.2017 4 z 5

Rodinné prokletí Rodinné prokletí Gina Mayer

Zajímavě vystavěná kniha - vyprávění ve vyprávění ve vyprávění jsem četla poprvé. Podle názvu jsem čekala trošku něco jiného (nadpřirozeného), ale zklamaná jsem rozhodně nebyla.

24.02.2017 3 z 5

Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Konečně jsem se dozvěděla, jak to všechno začalo. Kniha se četla skoro sama. Vždy když už jsem si myslela, že si chvilku oddechnu společně s postavami z knihy semlelo se něco dalšího. Kniha mě bavila možná ještě o něco více než ostatní ze série Labyrintu.

Petr Pan Petr Pan James Matthew Barrie

Dlouho jsem se chystala přečíst, jak to vlastně s Petrem Panem, Wendy a Zemí Nezemí bylo. Tato kniha mi k tomu dala příležitost. Styl psaní autora se snaží vtáhnout čtenáře/dítě do děje a poměrně dobře se mu to daří. Zajímalo by mě i znění původní divadelní hry, podle které byla kniha později sepsána.

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Tak nějak jsem od knihy asi čekala víc nebo trochu něco jiného. Nevím. Ačkoli se jedná o první díl série, čtenář i hlavní hrdina je vhozen přímo do řeky, protože tak se naučí plavat nejlépe. U mě to ale nefungovalo a v mnoha situacích jsem si nebyla jistá, co se vlastně děje. Hlavní hrdina se s tím popral o trochu lépe, ale přesto je tu mnoho nevyřčeného a nejasného. Na druhou stranu mě ale bavil humor, kterého v knize není pomálu.

24.02.2017 3 z 5

Kniha, co tě naučí milovat knihy (I když čtení nesnášíš) Kniha, co tě naučí milovat knihy (I když čtení nesnášíš) Françoize Boucher

Myslela jsem, že bude kniha vtipná, ale přišla mi spíše hloupá.

24.02.2017

Prach a stín Prach a stín Lyndsay Faye

Spojení Sherlocka Holmese a Jacka Rozparovače mě opravdu zajímalo a vůbec mě nezklamalo. Kniha je psána podobným stylem jako klasické doylovky a toho si na autorce cením.