MartinaF komentáře u knih
První polovinu knihy mi hlavní hrdinka nebyla moc sympatická, ale ke konci příběhu jsem ji vzala na milost. Nejsem cílovka, mám raději hrdinky o pár let starší, ale pro mladé dívky je to jistě příjemné čtení.
Tak tohle se mi moc líbilo. Milé, vtipné a hlavně z české přírody. Určitě potěší každého malého čtenáře.
Přečteno a zůstává ve mně hodně krásný pocit z této knihy. Četla jsem jedním dechem, protože všechno je v příběhu tak reálné a přirozené, napínavé a bolestné. Zkrátka příběh ze života. Ano, trochu to byl hodně zvláštní trojúhelník, ale proč ne. Titul doporučuji.
Co napsat? Příběh se mi vlastně líbil. Takové to dobývání, vtipné scénky i milá slova, plno plánů do budoucna. Konec mě trochu zklamal. Když je kniha srovnávána s takovými knihami jako jsou Hvězdy nám nepřály a Než jsem tě poznala, čekala jsem dramatičtější závěr, který obrečím. Tady jsem neuronila ani slzu, i když bych měla. Ale prostě mě nezasáhla. Jak už tady někdo zmiňoval, postavy jsou buď dobré nebo zlé, nic mezi. V konečném důsledku jsem však z knihy zklamaná nebyla. I přes závěr patřila k oddechovým a lehce zamilovaným příběhům, které ráda čtu.
Dočteno, ale s vypětím všech sil. I přesto, že se mi kniha líbila, nedokázala jsem se do příběhu začíst, děj mi přišel roztahaný a než se hlavní hrdinové k něčemu rozhoupali, byla kniha už v závěru. Co však musím ocenit jsou buddhistické myšlenky, kterých je v knize opravdu hodně. Nejsem buddhista, ale občas stojí za to si přečíst, jak uvažují jiná náboženství. Dalším příjemným bodem je tibetský mnich Siri, kterého si musíte zamilovat. Možná ho autor trochu zidealizoval, ale věřím, že někteří lidé opravdu vyzařují určité kouzlo, které způsobí, že se chováte jinak - lépe.
Příběh se mi líbil, ale mám k němu nějaké výhrady. Nejsem si jistá, zda by děti pochopily některé slovní obraty, které autor použil. Knihy pro děti by měly být veselé a hravé, ale tato bylo trochu smutná a lehce depresivní, aspoň z mého pohledu. A navíc autor nepíše jazykem pro děti, ale spíše pro dospělého čtenáře.
Nevím, nějak jsem se s knihou nedokázala sžít. Celou knihu jsem měla pocit, že je to jeden velký blázinec. Očekávala jsem od knihy mnohem více. Přišlo mi, že některé skutečnosti byly řečeny tak rychle, že jste neměli čas se ani nad tím pozastavit. Nebyl špatná, určitě si své čtenáře najde, ale mně moc nesedla.
Zajímavá kniha, řekla bych. Dozvěděla jsem se zase něco nového o Indonésii, o jejich zvyklostech i tradicích.
Příběh o přátelství, spravedlnosti i troše tajemna. Knihu jsem si moc užívala, byla moc dobře napsána. A můžu ji doporučit dál.
Já nemám slov. Neumím vůbec vyjádřit pocity, které mnou po dočtení zmítají. Bylo to tak neuvěřitelné, nádherné, citlivé. Krásná slova k zamyšlení si budu hodně dlouho pamatovat.
Začátek trochu rozpačitý, ale od druhé části se to pořádně rozjelo. Faktem je, že jsem se u knihy nenudila, autorka dokázala udržet čtenáře v napětí. Je to typická Y/A, která potěší náctileté slečny.
Krásný příběh, trochu smutný, trochu dojemný. Ale možná by se z povídky mohl stát spíše román, aby pořádně chytl za srdce. V těch několika málo stránkách povídce chybělo to, abych se do postav pořádně vžila.
Autorka nejenže vidí rozvod rodičů očima dětí, ale vysvětluje také některé výrazy, se kterými se děti mohou setkat. Skvěle napsáno, až jsem občas chtě nechtě musela vytáhnout kapesník.
Vtipné, přesto poučné. Doporučeno dětem na základní škole, ale na své si přijdou i rodiče.
Mně se to líbilo. Proč ne. Letní románek na dovolené, který může, ale nemusí změnit stávající vztahy. Kniha mě určitě nalákala na návštěvu Albánie, určitě tam musí být nádherně. U příběhu jsem čekala, zda Milena podlehne Heřmanovým svodům. A čekala jsem, jak vše autorka pojme. V tomto ohledu to bylo trochu zklamání, čekala jsem něco o trochu víc. Ale proč nakonec ne. Dávám čtyři hvězdičky - jsou akorát.
Přečteno. Nebylo to však přečtené rychle, i přes útlost knížečky. Bylo to z důvodu stylu jazyka, kterým se psalo na konci 19. století.
Bylo to trochu tajemné, smutné, tragické, šílené. Vůbec jsem v knize neviděla nic optimistického.
Moc příjemné čtení, které potěší i trochu poučí.
Psychologický román o životě. Malka mi byla nesympatická a vůbec jsem ji nechápala. Místo, aby byla šťastná a spokojená tam, kde je, kope kolem sebe a svému okolí způsobuje jenom starosti.
Krátká jednohubka do vlaku. Neubránila jsem se úsměvu při čtení drobných příhod z dětství. Škoda, že těch příběhů není mnohem víc. Jako bonus je zde vložena pohádka o Obrpaslíkovi.
Přečteno během dne, zkrátka nešlo přestat číst, dokud nebyl konec. Knížka, která mě chytla od začátku. Doporučuji přečíst.