MartinaF komentáře u knih
Knihu jsem přečetla během jednoho dne a úplně mě pohltil. Celý příběh, to, v jaké společnosti Jonas žil, trochu děsivý. Ale co když v něčem takovém žijeme i my a také existuje nějaký příjemce a dárce a úplně jiný svět....? A jak to všechno skončilo? Dobře nebo špatně? Já nevím. Všechny varianty jsou správné...
Knihu jsem poslouchala jako audio a líbilo se mi to. Opravdu se mi to líbilo, jen ten konec je smutný, ale tak to v životě chodí. A v knize je také poučení a to v dětských knihách bývá jen poskrovnu.
Román je plný dialogů (občas mi přišlo, že jsou dost nesouvislé, kdy jeden mluví o koze a druhý o voze). Příběh o Harrym Morganovi je fajn, líbil se mi. A najednou, kde se vzal, tu se vzal, objevil se Richard Gordon. Nevím, tato část spolu s popisem obyvatel na lodích by tam nemusela být, s příběhem nemají nic společného (aspoň mi to tak přišlo).
Příběh o tom, co se může stát, když vám kouzelná aktovka dělá sama od sebe domácí úkoly....Příběh jsem měla přečtený během hodinky a moc se mi líbil. Kromě krásného příběhu je zde i nenásilné ponaučení.
Další skvělá knížka od C. D. Payna plná humoru a průkopnictví ve výrobě bikin. C. D. Payne opět nezklamal. Čte se jedním dechem a velmi dobře.
Vtipné, milé, oddechové. Už chápu, proč na něj bývá v knihovně fronta jak na banány. :-)
Příběh pro děti vyprávěný s citem o smrti, o tom, že i když někdo blízký zemře, je tu pořád s námi. Knihu doprovází krásné a barevné ilustrace, které kreslila sama autorka.
Po velmi dlouhé době kniha, kterou jsem nemohla dočíst do konce. Na rozdíl od prvního dílu, který se mi opravdu líbil, tenhle byl až moc překombinovaný a bylo těžké mu uvěřit. Před první polovinou jsem skončila.
Trochu jsem měla obavy, zda autorka bude prezentovat Bridget jako dámu ve středních letech, ale zůstala stejná jako ve třiceti - stejně bláznivá, stejně ztřeštěná. Moc se mi čtení líbilo. Narozdíl od předchozích dílů však zde byly i smutnější věci, ale stará dobrá Bridget se svými přehmaty a trapasy převládla.
Měla jsem možnost si přečíst tři knihy od paní Jakoubkové a tato je asi nejlepší. Moc se mi líbil celý příběh, konec možná až trochu sladký, ale občas je potřeba se zasnít.
Kromě Starce a moře jsem žádnou hemingwayovku nečetla. Rajská zahrada je tedy téměř premiéra. Zpočátku jsem to moc nechápala, vůbec mi to nesedlo a bojovala jsem s tím, že knihu odložím a někdy v budoucnu se k ní vrátím. Jak ale postupoval děj, autorův styl se změnil a z počátečních náznaků, kdy jsem si musela spoustu věcí domyslet, se stal příběh, který se skvěle četl.
Čtení spíše pro kluky než pro holky. A pokud jste měli v oblibě Mikulášovy patálie, tak tohle se vám bude líbit určitě.
Přiznám se, že podobné věci moc nečtu, ale po reakcích od čtenářů jsem neodolala a knihu jsem si přečetla. Rozhodně to stálo za to, protože kniha byla napínavá od začátku do konce. Je sice pravdou, že některé věci byly předvídatelné, ale jinak je opravdu skvěle čtivá a mně nezbývá než trpělivě čekat na další díl.
Další skvělý román od islandské spisovatelky. Sice chvílemi hrůzné popisy, téměř žádné napětí, ale Poslední rituál se četl naprosto sám. Navíc advokátka Tóra je mi moc sympatická. Doporučuji přečíst všem milovníkům thrillerům ze severského prostředí.
Tak silný příběh na několika málo stránkách jsem ještě nečetla. Můžu říct, že mě vážně dostal a prolínání minulosti s přítomností je úžasné. Navíc kresby jsou velmi povedené a já knihu mohu jenom doporučit dál.
Nejprve vás autoři zahltí obrovským množství vyslýchaných, vzápětí vás ohromí brutálním popisem vražd a nakonec vám naservírují závěr, který mě moc neohromil. I přes závěr se mi kniha dobře četla, ocenila jsem, že hlavní postavy neřešily jen případ, ale měly i svůj vlastní život a své vlastní problémy.
Vánoční příběh o hvězdě, vánočním stromečku a dlouhé cestě. Moc krásný příběh.
I přesto, že je o knize psáno, že je to morbidní thriller, obrovskou morbidnost v něm nehledejte. Stejně tak se asi ani nebudete bát. Přesto budete překvapení, jak je kniha čtivá a závěrečné rozuzlení je opravdu nečekané.
Třetí kniha od této autorky se mi líbila. I když by se mělo jednat o erotický román, důraz je kladen spíše na příběh než na milostné scény. Je to příjemná oddechová četba a už se těším na další díl, protože autorka má ve zvyku nechávat svá díla otevřená ;-)
Sbírka pochmurných milostných básní, sem tam trochu optimistické. Týkají se většinou rozchodů a nešťastných lásek.