Martinmmm komentáře u knih
Putovanie po miestach, ktoré žiaľ už nie sú, v čase ktorý už dávno pominul..
Príbeh popisujúci nielen bezprostredné dopady černobylskej katastrofy, ale aj jej dlhodobé vplyvy na zdravie ľudí a životné prostredie ako aj snahy o ich zahmlievanie a ututlávanie nielen zo strany sovietskych, ale aj západných vedcov..
Murakami a jeho prvotiny a náznaky spisovateľského štýlu, ktorý tak obľubujem v jeho neskorších dielach..
Pohľad na vojnu ako fenomén histórie aj súčasnosti z rôznych uhlov pohľadu..
Kniha s mnohými zaujímavými podnetmi a myšlienkami na uvažovanie - najmä v prvej časti sú na zamyslenie pohľady na chudobu a nedostatok a ich dôsledky na človeka a návrh priamočiareho riešenia prostredníctvom univerzálneho príjmu, ako extrémnu chudobu odstrániť a takisto zaujímavé boli myšlienky o skracovaní pracovného času a "bullshit" joboch..
Obdobie pred, počas a po vojne v Kosove očami britského novinára..
Le Carré v plnej paráde..inteligentná kniha, ktorá si udržiava tempo po celú dobu..
Veľmi zaujímavý vhľad do života a mysle savanta s Aspergerovým syndrómom..
Zhrnutie rôznych metód pozmeňovania histórie druhej svetovej vojny v sovietskej a ruskej historickej literature
Pre miestneho obyvateľa zaujímavé zhrnutie názvoslovia ulíc spolu s informáciami o histórii hradov, podľa ktorých sú jednotlivé ulice pomenované.
Výborne a veľmi zrozumiteľne napísaná kniha o finančných inováciách od čias Mezopotámie až po súčasnosť a ich úlohe v rozvoji..
Zaujímavá a obsahovo bohatá syntéza afrických dejín upriamujúca pozornosť na dynamiku zápasu Afričanov s nepriaznivým prírodným prostredím a tým ako sa jeho dôsledky premietali do ich postojov
Príjemná oddychová záležitosť, prekvapilo ma v akom otrockom postavení boli baníci voči ťažiarom..
Vynikajúci a miestami desivý pohľad na krízy súčasnej Európy..rozhodne doporučujem prečítať
Krásne ilustrácie a veľmi prehľadné informácie.
Výborne napísaná a veľmi zaujímavá kniha. Rozhodne odporúčam.
Toto by malo byť povinné čítanie pre každého mladého človeka..