martinstefko komentáře u knih
Petr Boček ukázal, v čem je jeho síla. Jsou to skvěle napsané postavy a zajímavý vývoj, který je tak nějak plynulý, ale přesto vás dovede překvapit. Nebýt toho, že finále je nesmírně vysvětlující a atmosféra se v takovém případě tříští, tak by si kniha zasloužila ještě vyšší hodnocení.
Za kresbu jedno velké nadšené ACH, za scénář jen takový smutný povzdech.
Kniha "Polda a Olda 2: Kreslené příběhy z let 1981-1987" je výbornou sbírkou komiksů, které si zaslouží místo i na současném trhu, protože věk na příbězích není znát, stejně jako na nich není znát režim, v němž vznikaly. A hlavně je to zábava!
P. Craig Russell se ukazuje jako výsostný Gaimanův adaptátor.
Od knihy "Batman - Temný rytíř 4: Proměny" dostanete to, co očekáváte. Mainstreamovou zábavu, která se ještě vyznačuje příjemně temnou, skoro až společensky kritickou atmosférou, kde se hlavní hrdina moc nevyvíjí a trochu přešlapuje na místě a mimo svoje netopýří alter ego nudí.
"Asterix IX-XII" pro mě zatím obsahuje kvalitativně nevyrovnanější příběhy z prvních tří sebraných knih.
"Sága" je série, na kterou se můžete s každou knihou těšit, navíc je to série, která prostě nemá obdoby. Nenajdete v komiksu u nás nic podobného.
Jsem moc rád, že Albatros pokračuje ve vydávání, protože šmoulové prostě nezklamou a zrovna sešit "Šmoulové 6: Kosmošmoula" se vyznačuje dobrými nápady a zábavou pro celou rodinu.
Dějově jsou ty příběhy pořád na jedno brdo, a kdyby se to neoživilo DC superhrdiny, tak prostě zapadnou. Ale vlastně na tom Scooby asi v poslední době stojí. Spojovat ho s jinými postavami, třeba i s wrestlery, aby to ještě dál bylo možné táhnout. Ale už jen proto, že se Scooby tak dlouho drží v podvědomí, bude pravděpodobně i tenhle komiks děti bavit.
"Ultimátní komiksový komplet 103: The Amazing Spider-Man - Smrt Stacyových" je další pěknou ukázkou toho, že některé komiksy nestárnou a že i Stan Lee, když se přestal tolik vykecávat, dovedl napsat něco dobrého. Ale tohle není kniha, u které vás bude mrazit z toho, co napsal Stan Lee, bude vás mrazit z toho, co stvořili jiní.
Po otevření knihy jsem si tak říkal, čím asi bude zajímavý další příběh, který se odehrává převážně za druhé světové války v koncentračním táboře. Nechci tvrdit, že příběhy z takového prostředí nejsou silné, naopak, většinou jsou, ale člověk si myslí, že když už má něco načteného, tak ho další příběhy ze stejného prostředí nemohou překvapit.
Sérii se musí nechat, že rozhodně nic v této fázi neztrácí a že jsou zde příběhy, jež jsou jednoduše zapamatovatelné, ale přesto takové, k nimž se rádi v budoucnu ještě vrátíte.
Ani ten titulní příběh s Doomem není nic skvělého, protože je to jen další snaha padoucha ovládnout svět a nakonec zklamat ve vykonstruované zápletce.
Musím říct, že se mi líbilo, jak vědecky byla kniha napsána, přece jen je vidět, že Jules Verne o tom, co píše, hodně přemýšlel, hodně si zjišťoval, což se mi v době bez internetu zdá neskutečné, ale zároveň mě plynutí děje nakonec trochu zklamalo. Rovnou se přiznám, že jsem čekal něco trochu dobrodružnějšího. Závěr pak byl pro mě nečekaný. Jsem ale rád, že se Jules Verne dostává zpátky k lidem, protože si to zaslouží. A já jsem rád, že se dostal i ke mně.
Pokud jsou tu ti, co teprve chtějí komiks objevovat, ale ne jen jako příběhy, ale jako formu, které by se sami chopili, je právě kniha "Jak rozumět komiksu" skvělým začátkem. A naštěstí vyšla i česky!
Pokud si chcete přečíst něco, u čeho se pobavíte, něco, co vám na chvíli zvedne náladu, zabaví vás a možná vám i ušetří nějaké ty vředy ze stresu, tak rozhodně sáhněte po "Leonardovi". Tenhle díl není sám o sobě nijak výjimečný, ale to je prostě tím, že ony ostatní jsou většinou tak kvalitní. Jednotlivé stripy v tomhle případě fungují lépe než dlouhé příběhy. Sem tam se zdají na jedno brdo, ale když vás neunaví to, jak je pomocník neustále rván z postele, tak ten vtip určitě snesete.
Člověk by se měl bavit, měl by se smát, a takové krátké povídky jako třeba "Vyjet si někam na měsíc...", "Chytej... bronz" nebo "Tekutina jako tekutina" přesně tohle dokážou poskytnout. Díky za ně!
Nechci tvrdit, že komiks je úplně bez nápadu. Jsou zde scény, které mě doslova nadchly, a nemohl jsem uvěřit tomu, že je prostě jen tak někdo vymyslel. Naprosto geniální jsou tibetští mniši anebo indiánský policista v Americe. Tvůrci tak rozhodně neztratili smysl pro humor, jen se ukázalo, že Leonardo je, i přes svého obrovského génia, osobností, která by měla být dávkována v menších ampulích, a ne rovnou pořádnou injekcí. Docela jsem tak rád, že se se sedmým dílem vracíme ke standardu a opět nás čekají kratší příběhy, které alespoň doufám, budou skvěle vypointované jako vždycky.