martinstefko martinstefko komentáře u knih

Macanudo 11 Macanudo 11 Liniers (p)

Stripy, které vás dovedou potěšit, rozesmát, zvednout vám náladu. Ani s jedenáctou knihou se na tom nic nezměnilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1311-macanudo-11-90.html

21.11.2016 5 z 5

Asterix XIII-XVI Asterix XIII-XVI René Goscinny

Jeden slabší sešit, jeden hodně silný a dva velmi dobré. To je celkem příznivá bilance. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1309-asterix-xiii-xvi-85.html

17.11.2016 4 z 5

Zima 1152 Zima 1152 David Petersen

Kresba je krásná a jednotlivá zvířata jsou v ní znázorněna výtečně, ale nejen proto bych si tenhle komiks rozhodně nenechal ujít.

16.11.2016 4 z 5

Maaičin deníček Maaičin deníček Maaike Hartjes

Maaike Hartjes říká jednoduché věci, ale říká je způsobem, který vás dovedou zasáhnout a přimějí vás o sobě přemýšlet. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1307-maaicin-denicek-70.html

15.11.2016 4 z 5

Goon #6: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka Goon #6: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka Eric Powell

Já jsem původně chtěl dát jiné hodnocení, trochu nižší, ale když o tom tak přemýšlím, tak tenhle komiks, ve svém žánru, prostě nemá chybu a funguje dokonale. Pokud chcete noir, specifický, ale pořád noir, "Goon 6: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka" vám to dá. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1305-goon-6-cinska-ctvrt-tajemny-pan.html

11.11.2016 5 z 5

Dobrý princ Dobrý princ Bill Willingham

Balzám pro duši, který vás nezklame.

10.11.2016 5 z 5

Prokletí Prokletí Zdeněk Šámal

V příběhu je docela dobře použit hororový prvek, ono prokletí z názvu, ale bohužel celkově je scénář takový naivní a křečovitý, nemluvě o tom, že na svou délku toho nakonec moc neřekne. Úvod je parádní, skvěle nás dostane do děje, ale pak se to najednou zastaví. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1303-prokleti-patrani-po-puvodu.html

09.11.2016 3 z 5

Klub rváčů 2 Klub rváčů 2 Chuck Palahniuk

Já jsem se knihou bavil, jsou zde naprosto jedinečné nápady, skvělý smysl pro humor, jen to směřování mě tak nějak zklamalo a finále nenaplnilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1302-klub-rvacu-2-70.html

08.11.2016 4 z 5

Při výkonu služby Při výkonu služby Greg Rucka

Dýchlo na mě něco, co bych rád četl častěji. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1300-gotham-central-1-pri-vykonu-sluzby.html

04.11.2016 4 z 5

Iron Fist: Pátrání po Colleen Wingové Iron Fist: Pátrání po Colleen Wingové Chris Claremont

Iron Fist jako komiks nijak zásadním způsobem nevyniká, a i když zde akce rozhodně nechybí, nenašel jsem zde snad ani jednu scénu, o které bych mohl hovořit, že je opravdu památnou a že je skvělou.

03.11.2016 3 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm Anthony Del Col

Mezi fanoušky hry si jistě najde hodně příznivců, ale mimo fanoušky nemá moc šancí oslnit. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1298-assassins-creed-1-zkouska-ohnem-40.html

02.11.2016 2 z 5

Úplně sám Úplně sám Jason Aaron

"Skalpy 5: Úplně sám" jsou drsné, jsou bez humoru, jsou násilné, jsou vulgární a jsou skvělé.

31.10.2016 5 z 5

Výpadek Výpadek Jimmy Palmiotti (p)

Kniha "Harley Quinn 1: Šílená odměna" byla fajn, ale v případě "Harley Quinn 2: Výpadek" už jsem si na styl a postavy zvykl a bavil jsem se víc.

29.10.2016 4 z 5

Večírek s Kantem Večírek s Kantem Nicolas Mahler

Aspoň vím, že prostě nejsem tak sečtělý, jak bych chtěl být. Ani to mi však nezabránilo v tom, abych se u čtení knihy Večírek s Kantem bavil a abych si uvědomil, že i na filozofii je možné nahlížet trochu jinak, zábavněji.

28.10.2016 4 z 5

Gantz 13 Gantz 13 Hiroja Oku

Otevíral jsem knihu s nejistotou a skoro smutně, ale zavíral jsem ji opět povzbuzený z toho, jaká jízda to byla. Té akce je hodně, ale pořád jede a pořád je celkem nápaditá.

27.10.2016 3 z 5

Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Christophe Arleston

Takže za mě malinko zklamání, že už zde je příběh, který jsem četl v Crwi2, ale zase se mi tenhle formát líbí a těším se na další díly, kde už budou jenom samé novinky.

26.10.2016 3 z 5

100 nábojů: Začátek konce 100 nábojů: Začátek konce Brian Azzarello

Přiznám se, že mi jedenáctá kniha přišla lehce roztahaná a že by bylo možno některé scény zkrátit. Ale nutno říct, že pokud vás série dostala tak, jako mě, budete rádi za každou stránku navíc.

25.10.2016 5 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Martin Pitro

Myslím, že řecké báje by si zasloužily minimálně více stránek. Ale ono by to chtělo ještě mnohem víc.

24.10.2016 2 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Antonín Šplíchal

Karikovaná kresba, která vytváří postavičky, jež jsou mnohdy vtipné samy o sobě, je silnou stránkou komiksu, který postupně začne být trochu vyprázdněný. Hodně vtípků, ale minimum děje, což nemusí být pro čtenáře vhodné. Děti to asi ocení, ale o některých pověstech se skutečně mnoho nedoví, a tak je lépe si je přečíst i v jiné podobě. "Obrázkové čtení: Staré pověsti české" není špatná kniha, ale říkám si, že vzhledem k tomu, že zde podobná kniha je - "Obrázky z českých dějin a pověstí" - jestli by nebylo vhodné zkusit přinést něco navíc. Třeba jednotlivé pověsti rozkreslit na více stránek. Takhle se spíše jedná jen o pokus udělat pověsti v komiksu trochu jinak, ale v konečném důsledku ne až tak odlišně. Trochu více vyprávění by nevadilo. Kresebně se ale jedná stále o zajímavou knihu, která rozhodně neurazí.

24.10.2016 3 z 5

Karel IV. - Obrázkové čtení Karel IV. - Obrázkové čtení Martin Pitro

Možná kdyby se vybralo méně událostí a více se rozepsaly, dopadlo by to lépe. Takhle je to pro děti fajn, ale na trhu budou i pro děti lepší knihy o Karlovi IV.

24.10.2016 3 z 5