Martooni Martooni komentáře u knih

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Asi do poloviny knihy jsem si říkala: "Takový normální život žen v 50.letech na venkově". Ani mne to moc nepřekvapovalo. Obdivovala jsem neuvěřitelnou vnitřní sílu mladé maminky tolika dětí. Vzpomněla jsem si na vyprávění ze života mé babičky a prababičky. A od té doby, co jsem sama maminkou dvou dětí, babičku obdivuji, jak mohla zvládnout 6 dětí a přitom celé hospodářství bez pomoci. Anna mne moji babičku velmi připomíná.

Krásné čtení, nečekaný závěr. Po přečtení si budete říkat, sakra, na co si já stěžuji, když mám teplo a tekoucí vodu jako samozřejmost ;).

08.11.2016 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Kniha mi vyrazila dech. Nejen tim, jak byla skvele čtivá. Ale hlavně svou náročnosti a spickovou autorcinou pripravou. Klobouk dolu, pani Tuckova!

Po přečtení knihy Vyhnáni Gerty Schnirch, jsem od autorky dalsi knihu číst nechtela. Díky Bohu, ze jsem si to rozmyslela!

21.10.2016 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

To bylo krásne! Dekuji za ten zážitek!

Kniha mne uplne pohltila. Než jsem knihu začala číst, říkala jsem si, ze to asi nebude nic pro mne. Přeci jen ja romantaky nečtu. Ale tohle bylo něco! Nemohu se na nic poradně soustředit. Neustále na příběh myslim. Nemohu číst dalsi knihy.. Ach, Wille!

08.08.2016 5 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Na začátku knihy jsem si několikrát řekla, že knihu nedočtu, že tato kniha není pro mne. Díky bohu, že jsem tak neudělala. V druhé polovině mne kniha chytila a nemohla jsem se od ní odtrhnout.

05.07.2016 4 z 5

Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad a nejen pro ně Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad a nejen pro ně Dagmar Lužná

Čekala jsem od knihy více receptů pro děti. Makrobiotika sama osobně mne velmi zaujala. Paní Lužná detailně popisuje suroviny, které nám nebily tolik známé. Pár jsme si jich osvojili a mají trvalé místo v naší kuchyni, ale většinu zatím ne.
Jsme vegani, zatím od makrobiotiky opouštím, ale doufám, že se k ní jednou vrátím.

11.05.2016 3 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Naprosto skvělá kniha! Skvěle napsaná! Hrozně hezky se četla. Velmi zajímavý příběh, o kterém stále přemýšlím a ještě dlouho budu.
Doporučuji!

11.05.2016 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Z knihy mám rozporuplné pocity. Mám ráda válečné filmy podle skutečných událostí (proto bych řekla, že jsem již "otrlá" z toho co se dělo za 2.světové války) a po přečtení této knihy si ráda přečtu další knihy s válečnou tématikou.

Nicméně z knihy mne "bavila" jen první třetina - vyhnání - jak napovídá název. Zbytek knihy je táhlý, ke konci jsem přeskakovala řádky a vadil mi i autorčin styl psaní.

Téma velmi zajímavé, nedá mi spát, proto zkusím ještě další knihy od jiných autorů.
Knize dávám 3,5*

30.03.2016 3 z 5

Paní Hemingwayová Paní Hemingwayová Naomi Wood

Až téměř na konci knihy jsem zjistila, že je to fikce, nějakým nedopatřením jsem si to nezjistila dříve. To mne trochu zamrzelo.
Každopádně kniha se čte hezky.
Občas jsem se ztrácela v ději, který hodně skáče v čase. Párkrát jsem se musela podívat o pár stránek dozadu, abych se ujistila v jakém roce se příběh vlastně odehrává :).

05.03.2016 4 z 5

Peříčko v bouři Peříčko v bouři Emily Wu

Velmi silný příběh čínské dámy podle skutečné události. Knihu jsem přečetla jedním dechem, ikdyž jsem si 3x řekla, že už dál nemohu, že to nedám (jako matka dvou maličkých dcer). Stejně jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Doporučuji!

11.02.2016 5 z 5