Martooni komentáře u knih
Kniha se mi velmi líbila! Už po prvních stránkách jsem měla tip, kdo se o dítě "postaral". A byla jsem paní Picoultové velmi vděčná, že nám to na posledních stránkách prozradila.
Vše do sebe hezky zapadalo. Líbil se mi nádech tajemna a postupného rozkrývání pravdy. Z počátku mi Katie moc neseděla, ale čím více jsem ji poznávala, tím jsem si ji oblíbila. Líbily se mi i pasáže, kde byly duchové. Vůbec mi to nepřišlo ustřelné, naopak, jako by to tam patřilo. Jako by to patřilo k nám.
V dobrém jsem "záviděla" Ellie, že měla možnost žít v Amišském domě a podle amišského způsobu života. Jak by někdy bylo krásné, kdybychom náš život na chvíli vyměnili a uvědomili si, na čem opravdu záleží a co je pro život podstatné. A myslím, že i Ellie si to tam uvědomila.
Krásný příběh, doporučuji!
Kdybych věděla o čem tato kniha bude, nekoupila bych si ji.
Napsaná je dobře, je čtivá, paní Hanišová píše velmi dobře, ale toto téma, pro matku dvou malých dcer, mi nesedlo.
Po první polovině jsem si říkala, že už jí nedočtu, ale chtěla jsem se dozvědět, jak to se Sisi dopadne. Konec se mi nelíbil, čekala jsem nějaký závěr, vysvětlení, pokračování, abych mohla dobře spát, tak jak to znám u knih paní Mornštajnové. Chyběl mi pohled Evžena, chybělo mi vyřčení pravdy bratrům..
Ale paní Hanišovou nezatracuji, určitě zkusím jinou její knihu.
Geniální!
Ani jsem tohle slovo nemusela dlouho hledat, naskočilo hned po přečtení knihy! Celou dobu mne hnala touha dozvědět se, co se stalo Blance a Evě. Děkuji paní Mornštajnové, že mi odpověděla na všechny mé otázky. Skvěle napsaná kniha! Ráda si ji přečtu znovu.
***Spoiler***
Do půlky knihy jsem netušila, že je Bohdana němá!!
I když jsem byla vychovávána na druhé straně, líbilo se mi, že je kniha vyprávěna zarputilým a přesvědčeným komunistou.. konečně jsem mohla nahlédnout do života a mysli těch druhých...
Budu asi jedna z malá, kterou tato kniha tolik neoslnila. Přečetla jsem mnoho knih z II.svetove války, mnohé inspirovane skutečnými událostmi.. já nevím, tomuto příběhu nějak nevěřím. Vím, ze není napsaný podle skutečne události, ale obecně mi cely ten příběh nesedí.
Kniha je ctiva, to musim uznat, ani mi nevadilo přeskakování dějů po kapitolách, ale docela brzy mi bylo jasne, ze a jak se osudy hrdinu spoji..
Spoiler!!!
Elsi mi seděla v Ghettu, po té s Willemem už mi byla protivna a na konci knihy jsem ji ani nefandila. Její pohřeb ve mne neprobudil ani lítost, ani slzy, proste nic.. Osud Matildy byl pro mne zajimavy a ctivy. Mile mne překvapil dopis na konci knihy. Kapitoly s Willemem mne bavily, fandila jsem mu, zajimavy pohled z druhé strany.
Fantastická kniha! Mám trochu predtuchu, jestli nebude pokračování.. přeci jen jsme v Roze ještě neobjevili její zvláštnosti, o kterých Nikdo mluvil, když spadla do řeky.. “umi toho daleko víc”..
Velmi se mi líbil děj odehrávající se ve slovenské vesnici, tak podobne naši české, jak prostředím, tak i zvyklostmi.
Rodinu Halajovych jsem si velmi oblíbila. Líbilo se mi, jak dala autorka v průběhu knihy každému z hrdinů svůj prostor. Silna Hana, potřebná Jolana, obetava Julka, osudem zkliceny Imro, skalopevny Matěj, záhadná Zuna, talentovana Ida a vděčná Roza.
V knize je mnoho mouder, nad kterými se zamyslite a reknete si “o tom je tedy zivot”. Jakoby autorka svůj život již prožila a chtěla nám předat svou zkušenost..
Nádherná kniha, ke které se rada vrátím!
Souhlasím s mySaint.
Kniha je ctiva, ale průměrně zpracována. V polovině jsem si říkala, ze by se téma dalo zpracovat lépe a pak už jsme byla jen zvedava, jak to dopadne. Ale ani konec mne emočně nezasáhl a přitom prolog byl tak zajímavý. Velká skoda!
Hodně dobře napsaná kniha! Když jsem ji objevila v YA, byla jsem trochu skeptická. Ale myslím, že do YA úplně nepatří. Hlavní hrdinové jsou starší, ale pomocí deníku se Lily vrací do náctiletých let na ne úplně příjemné vzpomínky. Deník je v knize velmi přirozený, dopisy nijak nenarušují, jsou zajimavým zpestřením.
Colleen Hooverová mne otevřela oči na ženy v domácím násilí. Byla jsem jednou z těch, které si říkaly, proč jsou ty ženy tak hloupé, proč prostě od nich neodejdou. Díky knize jsem to pochopila, jako bych to sama zažila. Tak dobře je tato kniha napsaná.
*Spoiler*
Lily mi byla hodně sympatická, nadchl mne její zápal pro charitu, jak uskutečnila svůj talent a sen. Trochu jsem postrádala detailní popis Ryleho, ano, svaly, krasavec, chytrý, ale nic bližšího, to samé Atlas, modré oči, štíhlý (víme kvůli čemu).
Strašně jsem byla ráda za happy end, po tom všem, bych špatný konec velmi těžce nesla a knihu bych si znovu nepřečetla.
Druhy díl je bohužel slabší.. vadilo mi, ze až na 65.strance se na scénu vrátila Ella. Strašně jsem chtěla znát její myšlenkové pochody z události z konce Papírové princezny.
*Spoiler*
Dej se táhne, stále k ničemu poradnemu nedojde. Bohužel už mi není 16 a tohle napinani se mi líbilo v 1.dilu, v druhem už je to nudné a ztrácí to stavu.
Konec je opravdu závratny a nutí vás koupit si další díl.
Zpočátku jsem měla trochu problém s autorovým stylem psaní a predlouhatanskym popisem jak okolí, tak postav, hlavně Homera, o kterém celá kniha je. Ale když jsem si na nej zvykla, zamilovala jsem si to. Tato kniha mne chytla za srdce a budu na ni dlouho vzpomínat! Nádherný příběh, který vás nezklame. Nenechte se odradit zacatkem. Na film se nedivejte, knize nesahá ani po kotníky ;).
Druhy díl je jeste lepší než první! Budete mi chybět přátele!
Skvělá! Nemohu si pomoci, ale Reed mi nepije krev, naopak zeru ho! I Ellu, líbí se mi jak je ze začátku drsná, člověk si říká, ta holka už si něčím prošla, ale postupne odhaluje svoje opravdové já, které je nezkazene, nezne, roztomilé..
Knihu jsem přečetla za jediný den. Je úžasne ctiva. Miluju když děj plyne a nemusím preskakovat stránky. V druhé polovině jsem si říkala, ze si ji určitě přečtu znovu. Jedeme daaaal!
Naprosto skvělá kniha! Skvělý příběh! Knihu jsem přečetla za 2 večery.
Budete mi chybět Tanzie, Ede, Jess, Nicky a Normane ❤️
Pan Cameron opět nezklamal. Kniha se krasne čte, porad mne hnala touha dozvědět se, jak příběh dopadne.
Nádherná pohádka pro děti i dospělé! Na závěr malé poselství, překrásné ilustrace! Naše jedna z nejoblíbenějších, rádi se k ní s dětmi vracíme!
Můj první a zároveň poslední thriller. Ne fakt, na tohle nemám. Kniha je čtivá, dobře napsaná, pro milovníky thrillerů, doporučuji.
Přesně jak píše níže Ree, jsem knihu po první třetině odložila a nemohla se donutit pokračovat. Ale pak to byla jedna velká smršť!
Trochu mne překvapil věk postav, představovala jsem si je starší, napr. Mathiase alespoň na pětadvacet.. Jesper, Wylan teenageři ok, Kaz, Nina a Inej tak někde mezi.
Kdo by si nezamiloval Kaze a Inej?! Moc jim fandím a jdu si koupit druhy díl!!
Nádherná kniha, inspirována skutečnými příběhy lidmi z vlaků naděje. Čtivě napsaná. Velice děkuji autorce za to, že nepřeskakovala z jedné doby do druhé po kapitolách, ale plynule navazovala několika kapitolami v jedné době a pak šla na druhou. Bylo to tak přirozené a krásně se to četlo.
Dlouho budu na Niamh a její příběh vzpomínat.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Čte se lehce a hnala mne touha dozvědět se, jak to dopadne. Konec mne trochu zklamal, klidně by mohla ještě pokračovat.
Jak se Lina a její bratr ze Sibiře dostali? Jak nakonec dopadl jejich otec? Umrel nebo neumřel? Jaký osud měl Andrius? Mám tolik otázek..
Chyběli mi pohledy matky, bratra a jejich otce. Ale možná jsem rozmlsana z jiných knih.
Knihu doporučuji přečíst, je snesitelnejsi než napr. Hana odMornstajnove.
Ale i přesto jsem rada, ze jsem se dozvěděla o historii pobaltských státu.
Kniha mne zklamala. Místy mne vůbec nebavila, docetla jsem ji jen proto, abych zjistila, jak to skončí.
A raději bych to ani nevěděla. Konec mne nepřekvapil, bohužel to se mnou neudělalo nic.
Nevím, pro mne nejslabší kniha od Judi, i přesto ze u mne její ostatní knihy stojí velmi vysoko.
Úžasná kniha! Krásné napsáno. Precteno jedním dechem.
Knihami dala nejen krásný příběh, ale i hlubší zamyšlení nad sebou. Jako matce dvou malých dcer mi dala skvělý náhled do budoucnosti. Opravdu si važme každé chvíle s našimi dětmi!