marwinmh komentáře u knih
Příjemné čtení o letní lásce a její šanci na přežití se skončením těch bezstarostný prázdninových chvil.
Již před pár díly jsem měla pocit, že je na můj vkus "pře-aristokratkováno", ale můj pud dočíst rozečtené mě přiměl celou sérii dokončit.
Kniha se nese ve stejném duchu jako předchozí díly - nejlepší část knihy byl zásah U.R.N.A., to jsem se při čtení skutečně upřímně bavila.
Čaroděj, podvodník a nebo jen "obyčejný" vrah, to a vše, co se skrývá za "triky" provázejícími nálezy několika mrtvých těl se snaží rozkrýt sympatická vyšetřovatelka, která má v rukávech několik svých vlastních trumfů. Zajímavá detektivka, která si zaslouží veškerou naši pozornost, aby nám nic neuniklo.
Bohužel mě kniha, nebo spíš soubor krátkých fejetonů nezaujal.
Nevím přesně, co jsem čekala, ale během čtení jsem s jistotou věděla, že tohle není ono.
Na můj vkus zde bylo příliš "filozofování" nebo jsem jen nepochopila autorovo poselství, to však nemění nic na tom, že autor dělá s dětmi a pro děti s autismem záslužnou práci.
Nebylo to špatné čtení, přestože mi hlavní postavy byly nesympatické, děj však plynul svižně, i když byl dost přitažený za vlasy. Přečíst se to dalo, ale je to takové to klasické "nenadchne/neurazí".
Na knihu jsem se těšila, avšak byla pro mne zklamáním. I když mám ráda nenáročné čtení a zamilované příběhy, tak kdybych tento příběh minula obloukem, o nic bych nepřišla. Nesympatické hlavní postavy a příběh jakoby ušitý horkou jehlou. Škoda.
Čtení, samotný příběh i hlavní postavy Audrey Rose a Thomase mě bavily. Úplně jsem cítila vlhký vzduch, protkaný mlhou a pachem krve, když jsem četla scény z míst činu, a i když jsem tušila, kdo oním Rozparovačem je, požitek z četby mi tento fakt nijak neubral. Druhému dílu se bránit nebudu.
Příběh o tom, jak se každý z nás zvládá po svém vypořádat s nepřízní osudu, která vás zavede do země, ke které vás nic nepoutá a která je tolik jiná než země, odkud jste museli utéct, nechat tam všechen svůj majetek, rodinu, sny a plány. Příběh popisuje řecké uprchlíky budující si svůj nový život v socialistickém Československu, kdy se musí přizpůsobit cizí mentalitě, jazykové bariéře, podnebí atd. Většinu času na mě příběh působí depresivně (chápu, že nejde o lehké téma), lidé jsou smutní, trestají se za své činy a zakazují si mít radost. V poslední části knihy, si naše hlavní postavy najdou cestu zpět do Řecka a k sobě samým. Nebylo to špatné, ale valný dojem to ve mě nezanechalo.
Příběhy žen, které přišly o své milované (většinou) muže a přesto na život a lásku nezanevřely. Příběhy mě zasáhly o to víc, že na karvinsku/ostravsku žiji celý svůj život a pocházím z hornické rodiny.
Příběh o lásce, o hledání sebe sama, o smíření, lidech milujících Paříž a čokoládu, ale také o tom, jak mohou rozhodnutí jiných lidí ovlivnit a nasměrovat váš život tam, kam by třeba nesměřoval....
Kdybych tuto knihu minula, rozhodně bych o nic nepřišla. Nezaujaly mě ani postavy, ani jejich samotný příběh, který byl většinu času tak naivní a ....pro mě prostě ne.
Příběh kamarádek, které nechtějí rezignovat na život navzdory "vyššímu" věku a zákeřně se plížící nemoci. Čtivý, svižně plynoucí děj, občas vtipné,občas trapné situace zajišťují, že se během čtení nenudíte, přesto za mě však celkový dojem průměrný, naopak mé mamce se kniha líbila velmi.
Za mě jedno velké Ne, a to ať už nesympatickým hlavním hrdinům, celkovému ne/ději, sexuálním scénám, dialogům, prostředí... navzdory vysokému hodnocení a zajímavé anotaci pro mě naprostá ztráta času.
Kniha, která na mě nezapůsobila tak, jak zřejmě autor zamýšlel - nejspíš mám jiný smysl pro humor. Nebavila jsem se nad břitkým humorem hlavní postavy, vadilo mi jeho chování a vnitřní pocity k vlastní manželce, kriminální delikty byly podávány jak na běžícím pásu - zločin přišel inspektorovi do cesty a on jej, aniž by vlastně pořádně postřehl jak, úspěšně vyřešil. Očekávání byla tentokrát větší než skutečnost, další díl si již nepřečtu.
Kniha o životě jedné dívky/ženy, která se v životě potýká se spousty překážek (odchod otce, sestra v Thajsku, problémy na pracovišti, odcizení se starším synem....) na jednoho člověka až přespříliš, přesto se nevzdává a žije svůj život jak nejlépe dokáže a dočká se zaslouženého "šťastného konce". Ano, kniha se mi četla dobře, nenudila jsem se, ovšem na můj vkus toho všeho dění bylo až až a ten konec zalitý duhou byl jednoduše neuvěřitelný....
Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala - nenáročné čtení, humor, lásku, rozepři a sladkobolný konec. Líbila se mi chemie mezi Carterem a Arizonou, silné přátelské pouto, jejich často sarkastické konverzace, vzpomínky z dětství formou psaníček, textovek.
Těžké téma, velmi citlivě a čtivě zpracováno do příběhu jedné neobyčejně silné rodiny.
Kniha, která mě nenadchla, ale ani neurazila. Hlavní hrdinka mi přišla ve svých 30 letech s titulem z psychologie až neuvěřitelně "mimo" pokud šlo o interakci s opačným pohlavím, taky dohazování potencionálního rande gay exmanželem mi přišlo hodně nadsazené, ale od odpočinkového čtení jsem neočekávala víc než jsem dostala.
Kniha přinesla po dějové stránce vše, co má mít čtivý "román pro dívky". Odpočinkový, nenáročný příběh o lásce na střední škole se sympatickými postavami.