marwinmh komentáře u knih
Tahle knižní série je prostě 5hvězdičková jízda. Skvělí vyšetřovatelé, skvěle propracované zločiny, postupy k dostižení pachatele. Tentokrát to byl vyrovnaný souboj dvou brilantních mozků, ale přece jen Hunter je jen jeden.
Pro mě nejméně zajímavý díl celé série, ale i tak jsem si knihu ráda přečetla, Lars vás prostě chytí a už nepustí, jen ten děj a Laura mě tentokrát moc nechytli.
Rozhodně jde o knihu, která ve vás vyvolá spousty pocitů a otázek. Chovala bych se jinak než hlavní hrdinka, kdybych žila v KLDR? Netuším, ale jedno vím jistě: Jsem vděčná, za to, že žiji tam, kde žiji.
Knihu jsem přečetla jen kvůli své 8leté dceři, která mi ji půjčila v knihovně, kde byla se školou, a i když rozhodně nepatřím mezi cílovou skupinu, kniha mě bavila, hlavní postavy, hlavně teda Tamani, mi byly sympatické a rozhodně bych se nebránila přečíst si další díl.
Další díl a další dávka tvrdé hudby, výborného alkoholu, sarkasmu a především akce a dobré detektivní práce.
Lars, ten prostě umí.
Tohohle drsného soukromého detektiva snad nic nerozhází, o jeho ostrý humor a tvrdé pěsti ho jen tak někdo nepřipraví a jakmile se zpoza mříží dostane zpět na tu správnou stranu, vy všichni, co k tomu máte důvod, začněte se bát.
Další skvělý díl.
Skvělé zakončení perfektní série - prostředí nelegálních MMA zápasů, Lars a jeho humor, láska k hudbě a kvalitnímu pití, zlí jsou potrestáni a dobro vítězí.
Bude mi po tomhle chlápkovi smutno.
Stále nemohu uvěřit jak dalece je schopen člověk vůči jinému člověku v touze po moci, majetku, postavení zajít. Zrůdnost činů v poválečném období, kdy se k moci dostali komunisté a mělo být už jenom "líp" je neskutečná. Ošetřovatelka mrtvých a Muž s dírou v srdci vzali spravedlnost do svých rukou a zajistili, aby se o několika zločinech na lidskosti dozvěděla alespoň hrstka lidí. Kniha u které se vám bude během čtení doslova tajit dech!
Navzdory spousty kladných ohlasů na mě po obsahové stránce kniha velký dojem neudělala. Přehršel postav - převážně nesympatických, nedotažená jednání, motivy, těžko uvěřitelný příběh a nedostatečné závěrečné rozuzlení. Nejvíc mě zaujala obálka knihy, ta je povedená a skutečně zaujme na první pohled.
Knihu jsem po zjištění, že se jedná o prvky sci-fi odložila, abych se k ní po pár měsících vrátila a rozhodně nelitovala.
Dvě sestry, jedna klidná a rozvážná, druhá energická, nespoutaná, vrhající se do věcí po hlavě. Každá jiná, přesto obě odvážné a odhodlané bojovat způsobem sobě vlastním za sebe a své blízké, za druhé, za svobodu a život bez války. Velmi krásný příběh ukazující, jak "obyčejní" lidé mohou konat neobyčejné věci.
Jeden starý, na první pohled opuštěný dům, rodinná historie a Kostěj Nesmrtelný, to vše a ještě něco víc čeká na policejního vyšetřovatele Edu Brauna, kterého pocit, že "tohle už přece jednou prožil" přivedl na stopu, že důvod úmrtí bezdomovce nemusí být až tak jednoznačný.
Příběh dvou žen, které nemohou být rozdílnější a do jejichž života zasáhne stejná životní tragédie. Manželka a milenka. Jak se s nenadálou situací vypořádají a jaký dopad bude mít na jejich životy, které se otřesou v základech?
Hrůzy 2. sv.v. a jejich dopad na osudy obyvatel Životic a přilehlých obcí, kdy za jednu neuváženou partyzánskou akci, která kromě následujícího běsnění hitlerovských přívrženců a krveprolití nevinných obyvatel, nepřinesla absolutně nic! Životice a jejich smutný příběh, který si od přečtení této knihy budu pravidelně připomínat o to víc, že celý svůj život žiji v podstatě v sousedství a přesto nám o této tragédii nikdy nikdo nevyprávěl.
Příběh o lásce a její síle, příběh o rodině, přátelství a nalezení sebe sama. Příběh o lásce během a po 2. sv.v., který měl zásadní vliv na uvědomění si hlavní hrdinky žijící ve 21. stol., že se v životě nemusí podřizovat druhým, ale je možné žít si svůj život sama za sebe či dělat kompromisy tak, aby byli spokojení všichni a především ona sama, se mi líbil, avšak na stylu vyprávění mi něco nesedělo, takže jsem si čtení neužila natolik, jak bych chtěla.
Jak velkou moc nad námi může mít jiný člověk, aniž bychom si to sami uvědomovali. Jak cíleně mířená slova a činy mohou změnit naše myšlení, jednání, zasét v nás pochybnosti o tom, kdo jsme, co je skutečnost a co není? Kniha a její děj ve mě doznívají ještě dnes a způsobují mi mrazení.
Klasická zápletka, ona nenávidí jeho x on nenávidí ji, ale nakonec si k sobě cestu najdou. Hlavní postavy mě bavily, dialogy byly občas i vtipné, děj plynul svižně, erotické scény měly náboj, nebyly zbytečně dlouhé a hlavně nepřevažovaly nad ostatním obsahem. Kdo má rád tento typ knih, si čtení jistě užije.
Příjemné čtení o letní lásce a její šanci na přežití se skončením těch bezstarostný prázdninových chvil.
Skvělý příběh, který se před námi postupně odkrývá, až čtenáře pohltí natolik, že čte bez ustání stále dál a dál. Oceňuji, že všechny neznámé byly zodpovězeny, že hlavní hrdinka si šla za svým a nevzdala to, i když zjištění některých pravd bylo víc než bolestivé.
Cyklo dovolená v Luhačovicích se změní v boj o život a zdravý rozum. Jaká tajemství skrývá mlha "hustá tak, že by se dala krájet"?! Tohle mě hodně bavilo.