maryska09 komentáře u knih
(SPOILER) Dobře napsaná, lehce čitelná kniha ze strašlivého prostředí. Je to spíš příběh velké lásky než kniha s vypovídající hodnotou o Osvětimi. V příběhu je pár hluchých a jen těžko uvěřitelných míst (opravdu by byla postava tatéra tolik chráněná? a že by po propuštění dokázal hned získat zaměstnání a vypít láhev vína?), nehledě na konec, kdy se prostě potkají na ulici. Doporučuju k přečtení, ale brala bych to s velkou rezervou.
Trochu slabší detektivka se zajímavou hlavní postavou i dějem. Neurazí, nenadchne.
Klasická kniha oblíbené autorky, plná emocí, postav, zvratů a s nečekaným koncem. Celé téma je podobně jako eutanazie velmi těžké a nikdy se nedá s určitostí říct, co je správné a co špatné. Knihu doporučuji, budu o ní dlouho přemýšlet.
Přečteno v rámci ČV. O koncentračních táborech bylo už sepsáno mnoho knih, ale tato patří svou přímou výpovědí mezi nejsurovější. Nebylo to lehké čtení a knihu nebudu hodnotit hvězdičkami.
Dlouhý rozjezd a množství postav by mohlo od knihy odradit. K závěru jí však už neodložíte a konec překvapí. Díky za knihu
Autorka si ve svých knihách drží svůj styl a tato nebyla výjimkou. Krátké rychlé kapitoly, střídání časové linky i postav, směřování děje k nečekanému záměru. Tady trochu rušilo neustálé zatajování děje, podivného dokreslování celého příběhu. Bylo jasné, že Lydia v celé knize hraje velkou roli, ale prostor dostala až na posledních stránkách. I tak se jedná o jednu z lepších detektivek a doporučuji
Dobře napsaná kniha o zcela blízké historii, kterou už dnes spousta lidí popírá, nebo jí nevěří. Doporučuju všem, kterým není minulost lhostejná.
Dobrá romantická knížka s neobvyklým příběhem. Konec se dal předvídat, ale na celkovém dojmu to nic nemění.
Další kniha pana Zibury psaná jeho osobitým stylem plná nadhledu, radosti ze života, nevšedních míst a v tomto případě navíc alkoholu a kocoviny. Jeho knihy baví, čtenář díky nim pozná nejenom krajinu běžně nedostupnou turistům, ale hlavně zvyky a kulturu místních lidí. Autor není klasický cestovatel ani spisovatel, ale kombinace obojího funguje a baví. Díky za Vaše knihy Ladislave.
Velmi dobře napsaná silná kniha, která opravdu zasáhne. Moc jsem držela hlavním hrdinům palce a přála si šťastný konec. Kniha by ale asi tolik neoslovila, kdyby vše skončilo pohádkově. Doporučuju
Moc dobře napsaná detektivka, která mě vážně zaujala. Postavy jsou skvěle vypracované a až do konce jsem netušila, kdo za tím vším stojí. Velmi doporučuji.
Skvěle napsaná kniha s velmi propracovanými postavami, pro mě navíc s bonusem známého prostředí Jilemnice. Pan Havlíček dokázel mistrně vystihnout konec 19. století, maloměsto i prostředí plné pomluv, závisti nadějí i lásky. Doporučuji.
Knihy paní Poledňákové jsem milovala jako dítě, jako dospělou už mě tolik neoslovují, ale stále je v nich dost vtipu a lehkosti. Tato kniha trochu potěší, ale příliš nezaujme. Knihu je zřejmě myšlena jen jako doplnění filmu. Ten jsem neviděla a proto mi asi chyběli trochu barvitěji popsané osoby a vztahy mezi nimi.
Další dobře napsaná kniha mé oblíbené autorky. Její knihy jsou čtivé, baví mě dobře popsané české prostředí i velmi lidsky popsané postavy. Doporučuji a těším se na další
Velmi dobře napsaná kniha o celkem nedávné minulosti, o které se zase tolik nemluví. Autorka skvěle ovládá jazyk a knížka se moc dobře četla. Zápletka se dala tušit, ale požitek z knihy to nijak nezmenšilo. Doporučuji
Přesně tuhle knihu jsem teď potřebovala. Má jen pár stran, je o neveselých osudech, ale zároveň je skvělá a moc baví. Autorka má skvělý styl vyprávění a všem, kteří se jen trochu trápí knihu moc doporučuju.
Autorka si s touto knihou dala jistě velkou práci a celé téma je velmi zajímavé a mělo by se s ním seznámit co nejvíce čtenářů, ale když má kniha skoro 700 stran, na kterých se řeší v podstatě pořád to samé (postavení žen v církvi, komunistická zvěrstva, závislost, maloměšťáctví...), tak prostě přestane bavit. První půlku jsem přečetla hned, ale pak mě ten uměle natahovaný děj přestal zajímat a knihu jsem nedočetla, což dělám jen málokdy. Myslím, že zbytečně obsáhlá forma knihy odradí spoustu potencionálních čtenářů.
Tak tohle byla zase jízda. Toto duo autorů nezklame, jejich knihy jsou neuvěřitelně rychlé, čtivé, plné akce a velmi detailní. Pokud jim promineme jistou míru neskutečna i absurdity, nelze je nemilovat. Do čtení se dá ponořit jako do hluboké vody a každé vyrušení naštve, prosím rychle další díl.