mataj komentáře u knih
Zatím moje druhá kniha od autora a říkám zatím, jelikož další bude určitě následovat. Neotřelý způsob poskládání celého příběhu, kde se prolínají jednotlivé osudy postav i časové linky. Samotný zvrat v závěru knihy, mě neuvěřitelně překvapil a dostavil se "aha" efekt, kdy to všechno najednou bylo jasné a hlavně jinak než jsem očekávala.
Pustila jsem se do nové série od autorů, od kterých jsem zatím nic nečetla a po pravdě jsem zatím trochu rozpačitá. Styl psaní byl pro mě občas chaotický a postavy nevýrazné ale samotná zápletka příběhu nebyla špatná a myslím, že závěr byl zajímavý. Takže dám šanci dalším dílům.
Soudce Ti přijíždí do svého nového působiště, ve kterém musí vyřešit hned několik záhadných úmrtí a neobjasněných únosů, a zároveň musí město zbavit tyranie nebezpečných zločinců. Vynikající historická detektivka s množstvím záhad, které musí soudce Ti a jeho výteční pomocníci rozlousknout.
Bizarní vraždy, bizarní motivy. Ale na to jsem si u této dvojice netypických vyšetřovatelů zvykla. A i když občas jsem v té změti postav a historických souvislosti tápala, četlo se mi to velice dobře.
Velice hezká (romantická) knížka na pozadí dějin české historie. Jelikož jsem měla dost velké mezery, trochu jsem mezi tím množstvím postav a historických událostí tápala. Nicméně mě to zaujalo tak, že jsem si vyhledávala informace i na netu.
První díl navazující trilogie mě oslovil stejně jako předchozí díly. I když jsou hrdinové prvních třech dílů nyní již legendami, nové hlavní postavy - Wax, Wayne a Marasi se jimi nenechají zahanbit. Jejich vtipné popichování mě neskutečně bavilo. Žijí v modernějším světě ale s nepřáteli bojují podobně, s pomocí allomancie a feruchemie. Po řadě podezřelých krádeží ve vlacích a únosech mladých žen, přičemž jednou z nich je i Waxova budoucí snoubenka Steris, se rozhodnou zjistit kdo za tím stojí. Líbilo se mi to a těším se na další díl.
Výborné zakončení této hrdinské fantasy, tedy alespoň její první epochy. Víceméně všechno se postupně vysvětlilo a hezky to do sebe zapadlo. Autor vymyslel zajímavý fiktivní svět a velmi sympatické postavy, které nešlo si neoblíbit. Po čase se pustím do zbytku série.
Docela povedená detektivka, čtivá se zajímavou zápletkou. Bobby byl jako policista-ostřelovač velice sympatická postava, zatímco D.D. - podle které je série napsaná, měla velice málo prostoru, tudíž jsem si k ní zatím žádný vztah nevytvořila. Příběh, který z počátku vypadá velice jednoduše a jasně se postupně pěkně zamotá, kdo je vlastně oběť, kdo to všechno narafičil a proč, obviňování z každé strany, frustrace a machinace v pozadí. No a právě v tom spočívá napětí u této knihy. Lisa Gardner píše velice dobře, mám již rozečtenou další knihu "Úkryt" a ta mě chytla hned od začátku.
Mé první setkání s autorkou a jsem mile překvapená. Kniha je plná tajemství a rozhodnutí, které ovlivnili životy mnoha dalších (a to většinou negativně). Osudy hlavních postav nejsou nijak růžové, spíše smutné a dojemné. Velice promyšlený děj, kde nakonec každý detail zapadne na své místo. Nádherná kniha s kouzelně vykreslenou atmosférou.
Adam Cameron, soukromí vyšetřovatel a novinář, se vydává do mrazivé kanadské krajiny, aby objasnil deset let starý případ podezřelého úmrtí indiánského mladíka. Zajímavý příběh podle skutečných událostí.
Velice hezky a mile napsaná kniha (fejetony) o Anglii na začátku 20. století.
Tak tohle bylo výborně načasované čtení o Vánocích. Neskutečně vtipné, přiměřeně bizarní a neuvěřitelně nápadité. Jako vše co jsem od autora s nadšením četla.
Opět musím říct, že i navzdory docela zajímavé a neotřelé zápletce, mě kniha samotná moc neoslovila. Postavy vyšetřovatelů, které by měly dát celé série šmrnc, mě pořád nebaví. Ale s ohledem na hodnocení čtenářů pozdějších dílů se ještě nechám přemluvit k pokračování.
Poslouchala jsem jako audioknihu a byla výborná. Nevěděla jsem co mám od ní čekat a velice příjemně mně překvapila. Zajímavý a napínavý děj, výborně popsaná psychologie postav. Četl Jiří Zavřel a bylo to dokonalé.
Tohle je první kniha, kterou jsem od Pratchetta četla a byla super. "Hrdinové" z noční hlídky nemají chybu. Fakt jsem se pobavila a určitě si přečtu i další díly.
Výborné pokračování série. Opět se děj soustředí na blízké okolí Josie, tentokrát na její sestru Trinity, která byla unesená sériovým vrahem a hrozí ji nebezpečí. Aby se ji Josie podařilo najít včas musí doopravdy poznat svou sestru a její minulost.
Docela příjemné překvapení. Tři dívky z různého období se rozhodnou společnými silami vzdorovat nebezpečí. Do toho trocha magie a zajímavá fantasy je na světě.
Čtivá kniha s napínavým a rychle ubíhajícím dějem. Jenom chování a myšlenkové pochody některých postav byly pro mně občas skutečným oříškem k rozlousknutí.
Velmi slušná detektivka, která se četla výborně. Děj měl spád, vyšetřování postupovalo po malých krůčcích až k zajímavému rozuzlení. A i když jsem si hlavní postavy moc neoblíbila, s knihou jsem byla velice spokojena.
Vzhledem k tomu, že kniha vyšla na začátku 20. století, je to jistě mimořádná detektivka. A i když jsem "Žabáka" odhalila docela brzy, kniha byla napínavá a akční. Byla jsem velice spokojena.