mataj komentáře u knih
Na mě to tedy bylo hodně překombinované a celkem zvrácené. Ale taky velmi napínavé - hlavně v závěru knihy jsem trnula, kdo z toho nakonec vyvázne živý. Takže nechám se určitě nalákat na další díly.
Velmi zdařilý první díl série. V knize se odehrávají dva růžné případy. Jednak mladá studentka policejní akademie se, v rámci svého studia, snaží zjistit informace ohledně dvacet let staré, nevyřešené vraždy a zároveň dochází k velice ošklivým fyzickým útokům na bezdomovce - mezi které patří i bývalý komisař, který vraždu dívky před dvaceti lety vyšetřoval. Byla jsem moc spokojena a chystám se na další díly...
Předpokládám, že se jedná o poslední díl, který byl stejně, jako celá série s Lacey výborný, čtivý, napínavý. Záhadné prostředí povodí Temži nastolilo ponurou atmosféru, kde se příběh odehrával. A i když jsem byla trochu zmatena z jednotlivých postav, samotná zápletka s afgánskými imigrantkami byla zajímavá a neotřelá.
S.J. Bolton se zařadila mezi moje oblíbené autory. Její knihy jsou psané stylem, který se mi velmi líbí, nechybí jim zajímavá zápletka a vcelku nečekané rozuzlení. Děj má spád, gradaci a překvapivé zvraty ve vyšetřování. A navíc sympatické postavy, které si mě získaly.
Vynikající kniha, které nechybí napětí, sympatická dvojice vyšetřovatelů (mezi kterými to příjemně jiskří) i velmi zajímavá zápletka. Příběh se odehrává na univerzitě, kde dochází k podezřelým sebevraždám studentů. Lacey se tam v přestrojení snaží odhalit pravdu a sama se při tom dostává do velkého nebezpečí. Co víc dodat - jdu rovnou na další díl...
Po delší době jsem si přečetla další díl z této série, a opět jsem byla velmi spokojena. Enzo se snaží vyřešit 20 let starou vraždu na základě zpráv a šifer, které po sobě oběť zanechala. Nechybí napětí, hlavně v závěru knihy a velice zajímavá zápletka.
Milá romantická kniha, které ale nechybí vtipné i ironické postřehy ze života tehdejší společnosti, napsaná velice příjemným stylem. Příběh mladičké, upřímné a příliš důvěřivé Catherine, která po vstupu do společnosti poznává přátelství, lásku ale i povrchnost a vypočítavost.
Zajímavý pohled do života mladého začínajícího lékaře na začátku minulého století, který nastupuje po absolvovaní studii na své první působiště v zapadlé vesnici. Napsáno s nadhledem i jistou ironii. Krátké ale čtivé.
V pořadí 5. díl série má velmi zajímavou kriminální zápletku, nechybí napětí a opět závěr typu - "no to snad autor nemyslí vážně" (neboli WTF?). Jinak mám menší výhrady k vývoji vztahů uvnitř vyšetřovací skupiny, které mi začínají připomínat telenovelu. Nicméně jsem zvědavá, kam to vše povede a s čím přijdou autoři příště, takže si nenechám ujít další díl a knize zatím nechávám i tu pátou hvězdičku.
Zatím velmi povedená série, plná napětí, komplikovaných vztahů a zvratů ve vyšetřování. Nechybí ani poutavá zápletka a samozřejmě otevřený a překvapivý konec, který mě nutí sáhnout rovnou po dalším díle, abych zjistila co se bude dít.
První příběh, ve kterém vyšetřování vedou Tommy a Pentlička, velmi sympatická dvojice s otevřenou povahou a odhodláním užít si života. Samotná zápletka je tak trochu špionážní povahy, kdy je ohrožena bezpečnost Anglie. Nechybí ani představitelé tajných služeb, záměny identit a samozřejmě neznámý tajemný protivník, o kterém nikdo nic neví až do samotného konce. Zase trošku něco jiného, než Hercule Poirot nebo slečna Marplová, ale neméně zajímavé.
Díl plný tajemství a přetvářky, jak mezi vyšetřovateli tak mezi hlavními podezřelými. Kdo má na svědomí mrtvou rodinu nalezenou v hrobě v horách? A jak s tím vším souvisí zmizení dvou Afgánců, které jejich rodina pořád hledá? Jednotlivé díly skládačky nakonec do sebe krásně zapadnou a všechno (nebo téměř všechno) vyplave na povrch. No neméně zajímavé jsou vztahy a citové i psychické problémy vyšetřovatelů. A ten závěr mě přinutil hned se pustit do dalšího dílu.
Výborný druhý díl série. Arogantní Sebastian si trochu šahá do svědomí a snaží se dát si život do pořádku. Uvidíme jak se mu to povede. Příběhu nechybí napětí ani zajímavá zápletka. A jak to ve většině severských detektivek bývá, nepostrádá ani "temné psychické pozadí".
Neuvěřitelně poutavý historický příběh z konce 19.století napsaný tak otevřeně a realisticky, že dokonce i časté vulgarity tam měly své opodstatněné místo. Velice výstižně vylíčená ponurá atmosféra plná beznaděje, smutku a zoufalství. A samotný příběh prostitutky Sugar, která se snaží dostat ze spodiny společnosti, je velice zajímavý, a po celý čas jsem ji držela pěsti.
Další z neobyčejných příběhů soudce Ti, i když ve skutečnosti jde o vyšetřování třech různých případů, kterých se soudce i jeho pomocníci zhošťují s neskutečnou vervou. A jak již to bývá, pomocí důkladné detektivní práce ale i úskoků jsou nakonec pachatelé dopadení a potrestáni.
LP píše opravdu nádherně, poeticky. Vychutnávám si všechny její knížky. Nicméně u téhle bylo těch vnitřních démonů, hříchů minulosti a hledání odpuštění a múz na mně moc. Samotný příběh nebyl špatný a konec měl spád a jiskru ale tentokrát mi to nejspíš nesedlo, alespoň ne tak, jak jsem u téhle autorky zvyklá. Uvidíme co přinese další díl, na který se moc těším.
Výborné, vtipné, absurdní... V tomto díle nevystupují ani čarodějky, ani mágové a ani samotný Ankh Morpork, ale malí bohové. Konkrétně kdysi velký, dnes (jelikož v něj již téměř nikdo nevěří) velmi malý bůh Om převtělený do jednooké želvy. A jediný člověk, který ho může slyšet je upřímný a bezelstný kluk Bruta.
Tak jsem se dostala ve svém chronologickém čtení k první vydané knize DD. Krauz s Fischerem se pouštějí do vyšetřování vraždy Malého Pavúka a tím se dostanou do velice komplikované a nezáviděníhodné situace. Na pozadí mafiánských válek, vysoké politiky a praktik tajné policie se snaží zjistit a prokázat pravdu a tím se sami vystavují velkému nebezpečí. Paralelně s tímto příběhem se odehrává taky vyšetřovaní vraždy babičky. Knihu jsem si opravdu užila a jdu na další v pořadí.
Nebylo to úplně špatné ale ani mě to nijak zvlášť nenadchlo. Námět je celkem zajímavý, nechybí ani akce ale postavy mě moc neoslovily. Nicméně možná dám dalším dílům ještě šanci a uvidíme.
Jsem nadšena. Vynikající sci-fi plné podlých intrik, politických machinací a mocenských bojů mezi rody. A to všechno ve snaze ovládnout důležitou planetu Arrakis neboli Dunu, která má velice cenné bohatství - vzácné koření. Dokonale propracovaný svět, promyšlený děj a sympatické hlavní postavy s výjimečnými psychickými schopnostmi a odvahou. Velmi se mi to líbilo a už se těším na vzhlédnutí filmu.