Matevi komentáře u knih
Velmi zajímavý námět, ale zpracování nějaké nešťastné. Asi od čtvrtiny knihy jsem se musela nutit do čtení a vůbec to neubíhalo.
Tento mi vyhovoval nejvíc: velmi zajímavý popis křížové cesty a konečně žádné zlovolné týrání lidí, že kterého se mi dělalo zle.
Perfektní. Pro mě zatím nejlepší od Alison Weir (přečetla jsem tři manželky Jindřicha VIII.). Silné emotivní příběhy dvou méně známých žen anglické historie.
Pro mě asi nejméně zajímavá z prvních tří knich. Naprostou většinu událostí zná člověk od Kateřiny nebo Anny, Janin pohled na ně jen domněnkou, jak sama autorka v doslovu uvádí, protože se po ní nezachovalo moc písemností (dopisů). Královnou byla Jana velmi krátce a navíc se nechtěla míchat do politiky, takže až na dramatickou smrt mě něčím nezaujala.
Vcelku sympatická slečna, které moc pomotala hlavu tak moc, až o ní nakonec přišla. Vylíčení jejích posledních chvil v Toweru od zatčení do popravy bylo bravurně a velmi emotivně vykresleno. I když mě od okamžiku zasnoubení s Jindřichem pěkně štvala, slza ukápla.
Úžasné, strhující, nemohla jsem se odtrhnout
Neskutečná slátanina. Dočíst se to nedá, po první třetině odhazuji
Příšerné. Tito napsala autorka úžasné knihy Pod africkým sluncem? V žánru by mělo být napsáno "béčkový horor". Hlavní hrdina je samolibý blbec, který mě celou dobu štval.
Dočetla jsem jen proto, že knihy nevzdávám. Při čtení střední pasáže o Bohu se to ale málem stalo. Toto téma je omílané v každém díle. Protivná postava "krásné čarodějky" se vůbec neměla objevit.
Velmi zajimavý zločin, který vzbudil moji zvědavost. Pak už jen zdlouhavá nuda.
Velmi mě bavila. Na konci zklamání z Lynnina rozhodnutí.
Z počátku jsem se dost nudila. Kvido mě strašně otravoval. Jakmile se ale pozornost autora stočila výrazněji na Kvidova otce, začala být opravdu zajímavá a hodnotná.
Je to velmi smutná knížka o ještě smutnější době. Době, která ničila životy slušných lidí. Nerozumím, jak někdo může o knize napsat, že se u ní smál.
První čtvrtinu knihy jsem se stále přesvědčovala a nutila do čtení, protože jsem chtěla knihu odložit. Otravovalo mě neustálé opakování důvodu, proč chce Antoine zhloupnout - jednou by stačilo. Pak se knížka rozjela a už mě bavila.
Zajímavý námět.
Kniha mě velmi upoutala. Byla jsem napjatá celou dobu a měla jsem problém čtení odložit. Dokonce jsem si obohatila své znalosti o Egyptu. Bohužel posledních několik stránek bylo pro mě zklamáním.
Moc pěkná detektivka. Dokonce jsem odhalila vraha, tak jsem na sebe byla pyšná:)
Nejlepší, jakou jsem od ní zatím četla. Parádní závěr.
Z počátku zábava, uprostřed to ušlo a ke konci už ztratila dech. Knížka měla být o třetinu kratší.