Matilda komentáře u knih
Nic jsem od této knížky nečekala a byla jsem přijemně překvapená. I když Tuesday byla tak trochu Rambo :)
Příjemná oddychovka, pěkná romantika, sympatická ústřední dvojice. (Netušila jsem, že Jules Wake je ve skutečnosti pseudonym Julie Caplin:))
(SPOILER) Moje první setkání s Peterem Mayem a určitě si od něj přečtu i něco dalšího. Děj sice trochu překombinovaný, ale napínavý od začátku do konce. A téma záchrany včel neobvyklé a zajímavé.
Výborný thriller, chvílemi mě i mrazilo. A Marka Hesse řadím na první místo v žebříčku nejsympatičtějších detektivů :)
Hlavní hrdinka mě chvílemi svým chováním docela štvala, ale jinak se jedná o krásný a zajímavý příběh, na konci jsem se neubránila slzám.
Pěkný příběh o dvou ztracených duších, ona je v kómatu, on má ve svém životě pocit, jakoby v něm byl taky. A pak se potkají a možná i navzájem zachrání.
První díl se mi líbil o trochu víc, ale pořád jde o napínavé čtení s pár překvapivými zvraty...Těším se na třetí díl a jak to celé dopadne...
Nesbo a Harry Hole mě opět dostali, nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Naopak mi případ tentokrát z drogového prostředí nevadil, naopak, byla to osvěžující změna. Emocionálně hodně silné, především co se týče vztahu Harry a Oleg. A že už je to občas trochu přemrštěné a Harry se jeví jako nesmrtelný? Možná, ale je zranitelný...je to prostě takový Osloský John McClane :)
Nejmrazivější a nejbrutálnější Holeovka. První díl, v němž jsem správně odhalila pachatele :) dokonce možná ještě dřív než sám vrchní komisař. Jen mě trochu štvala Harryho hloupost a zaslepenost v jedné záležitosti. S každým dalším dílem je to jen lepší, měla jsem přečteno za dva dny. Už se těším na Levharta.
Rozhodně zatím nejlepší Holeovka, kterou jsem četla...Líbí se mi, jak tu autor předkládá mnoho zavádějících indicií a čtenář tak má několik kandidátů na vraha, a přesto jej podle mě závěrečné rozuzlení v mnohém překvapí...Pocit zadostiučinění v závěru se nedostavil v takové míře, jak jsem očekávala, ale i tak...KONEČNĚ!
Kniha mě trochu zklamala, čekala jsem od ní něco jiného, podle mě určena spíš pro mládež...Děj nebyl rozhodně špatný, i když v mnoha případech předvídatelný, a ani jsem se nebála tolik, jak jsem očekávala...
Případy HH čtu chronologicky, takže tohle je mé třetí setkání s Harrym a musím říct, že zatím nejlepší...Děj se poprvé odehrává (konečně!) v Norsku a také se mi moc líbilo propojení s událostmi z 2. světové války. Už se nemůžu dočkat dalších dílů, které jsou dle ohlasů každý jen lepší a lepší...
Nejmilovanější knížka mého dětství...pečlivě si ji střežím a schovávám pro svoje děti :) I téměř po 20 letech je skoro jako nová.
Přečteno za jeden večer...V době, kdy jsem ještě nevlastnila DVD s Létajícím cirkusem, mi tato kniha postačila a skvěle pobavila, ale přece jenom český překlad trochu ubírá skečům na kouzlu (ale to bude spíš tím, že většina scének je založena na anglickém jazyce jako takovém, s kterým si protagonisté dokázali neuvěřitelně vyhrát)