mauglie | Komentáře u knih | Databáze knih

mauglie mauglie komentáře u knih

Hygge - Fenomén útulna Hygge - Fenomén útulna Signe Johansen

Po přečtení téhle knihy teda musím říct, to hygge je ale o pravidlech! To jsem tedy nevěděla a to žiju v Norsku už nějaký ten pátek... Nelíbí se mi jak se autorka píše My skandinávci milujeme pořádek, my Norové nesnášíme koberce, my seveřané máme doma tohle a tamto, jestli to nemáte, nebude ani hygge... Jako by to napsal někdo kdo zná sever jenom z Ikei.

11.10.2018 1 z 5

Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Jako poblázněná puberťačka s hlavou hodně vysoko v oblacích a nosem neustále v knihách jsem tyhle mediátorský knížky naprosto hltala (s lehkým ruměncem bych ještě popsala, jak vypadá Jessee- jojo, furt si na něho pamatuju!). Netroufnu si je přečíst znovu- bojím se, že by mi to zkazilo vzpomínky- už nejsem naivní dívčina, co sní o blonďatých přízracích. Ale jsou to knihy mého dospívání!

11.02.2017 5 z 5

To To Stephen King

Sakra, klauni po půlnoci nejsou vtipný!!! Klauni nejsou vlastně vtipný ani před půlnocí...Ten zatracenej Pennywise mě bavil! O to víc mě mrzelo, že v závěrečným zúčtování pod městem už to není on. Děj je dooost dlouhý, detaily klasicky kingovský, konec možná trošku slabší. Milým plusem je posílení paží a zad při čtení!

11.02.2017 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jedna z knih, které chci číst u postýlek svým budoucím dětem. A vnoučatům.

17.07.2016 4 z 5

Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Asi už poslední kniha od autora, nějak se mi ten mužský styl prejedl. Opravdu mi začal vadit v detailech, dokáže popisovat, jak mu žena olizuje všechno možné, ale ze by se taky snažil on? Všímám si toho u všech jeho knih...v téhle mně ale vadila snad úplně každá postava. Manželka, která se po jeho nevěře ptá, jestli s ní chce ještě zůstat, milenka, co mlčí, aby zůstala tajemná a chlap, co si ničeho neváží.

16.12.2023 2 z 5

Milý Edward Milý Edward Ann Napolitano

Dobré téma, ale bohužel mě nějak nezasahlo. Nějak jsem se nedokázala vcítit do žádné postavy

31.01.2023 4 z 5

Jak si nenechat zkazit náladu aneb Pravidlo popelářského vozu Jak si nenechat zkazit náladu aneb Pravidlo popelářského vozu David J. Pollay

Slibně vypadající kniha, ale vlastně vám nic neřekne. To, že se máte na své "starosti usmát a nechat je odejít " je vážně převratná myšlenka. A kniha je plná takových rad, nic praktickeho a kdo se zabývá aspoň trochu seberozvojem bude naštvaný. Navíc furt číst o popelářských vozech a odpadních mě hrozně rozcilovalo. Naprosto zbytečné čtení.

23.08.2022 1 z 5

Hotel Sen, pokoj 36 Hotel Sen, pokoj 36 Mike Perry

(SPOILER) Kniha pro mě zajímavá hlavně autentickym popisem toxickeho vztahu, je až sedcervouci to číst, tu zoufalou touhu po lásce. Velmi zajímavé téma trans lidí, šílená predstava, že se narodite do špatného těla... všechna čest!

04.05.2022 4 z 5

Hausfrau Hausfrau Jill Alexander Essbaum

(SPOILER) Musím se přiznat, že jsem chtěla odložit, ale nakonec jsem vydržela, protože moc dobře vím, jak se člověk cítí s partnerem cizincem v cizí zemi. Hlavní hrdinka mě šíleně stvala a skoro celá kniha je jen o tom, jak utíká z manželství do náruče jiných mužů. Vlastně docela nuda.

18.04.2022 2 z 5

Anonymní dívka Anonymní dívka Sarah Pekkanen

Kniha, kterou jsem začala číst v 6 hodin a musela jí dočíst.... Mě se to líbilo, napínavé a atmosféra j perfektní!

20.12.2021 5 z 5

Oligarchie Oligarchie Scarlett Thomas

Myslím, že téma by mělo teoreticky potenciál, ale zpracování bylo takové....no. Teenagerky jsou charakterove těžko uvěřitelné a osobnostne takové ploché. Kdyby se někde přidalo a někde ubralo, mohlo to být buď slušné krimi, tragikomedie nebo román. Takhle to byla podivná splacanina...

29.09.2021 2 z 5

Strom nebeského květu Strom nebeského květu Gert Nygårdshaug

Bohužel jsem to taky nezvládla dočíst, i když je z textu znát, že autor bude hodně vzdělaný člověk... Bylo to na mě už moc

29.09.2020 2 z 5

Poslední velký den Poslední velký den Tammy Robinson

Za mě trochu moc červená knihovna... Samozřejmě je to moc smutné a podobné příběhy se stávají každý den ve skutečnosti. Z literárního hlediska předvídatelná slaďárna, ale pokud víc nečekáte, čte se snadno a rychle.

29.08.2020 2 z 5

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Rozhodně už nejsem cílovka. Ale i tak se mi to docela dobře a rychle četlo. Přesněji přečteno ve třech dnech. Neotřelý příběh, neuhybajicí dějová linka, jednodušší emoce a soucit s vadnými, to mě nutilo číst dál a dál. Myslím, že je škoda, že nebylo z příběhu vytřískáno víc, rozhodně by to šlo. Hodně věcí v knížce už bylo přes čáru a nešlo mi to do hlavy. Obal naprostá katastrofa, taková docela zajímavá knížka by si zasloužila něco trochu temnějšího a obličej na obalu by mohl mít aspoň vidět jeden cejch! Ale jinak se těším na další díl!

09.01.2018 4 z 5

Mezi stromy Mezi stromy Gyrðir Elíasson

Pokaždé, když jsem tuhle knížku otevřela, ocitla jsem se úplně sama někde, kde je mi divně...prostě divně a osaměle, s pocitem strachu z těch bytostí ve skleníku a pohřbených pod mokrou hlínou. Takhle sama jsem nebyla nikdy nikde, jenom u týhle knížky. Příběhy se nedaly uchopit, nebyl tady nikdo, kdo by mi je vysvětlil, kdo by mi pomohl. Jenom samota, hrozná samota, strach, smrt a nekonečné pláně bez lesů! Tahle kniha je jednoduše podivná. Ne dobrá, ne špatná- podivná!

26.06.2017 4 z 5

Prsatý muž a zloděj příběhů Prsatý muž a zloděj příběhů Josef Formánek

Jako ne že by se mi to nelíbilo...četlo se to docela dobře, rychle, některý pasáže byly naprosto dokonalý (třeba tu, jak píše úvodník v kapitole Karel Štěstí- tu dvojstránku sem si musela přečíst hned dvakrát a celej den jsem myslela na malinký šťastný okamžiky a smyslný detaily mýho všedního života). Jenom toho bylo na mě trochu moc na jednu knížku- problémy v rodině, dluhy, cestopis, Bůh, Ďábel, dobro, zlo, štěstí, aids, historie rodiny, dějiny země, šamani, sex, láska, smrt...ufff! Ale styl psaní mi vyhovuje, určitě zkusím jinou knihu.

23.10.2016 3 z 5

Jak voní Indie Jak voní Indie Zuzana Tarabusová (Rybářová)

Vzhledem k tomu, že se v srpnu chystám do Indie, hladově hltám všechny publikace, knihy a články o téhle zemi. Některé jsou opravdu dobré, některé horší, což je případ bohužel téhle knížky, deníku nebo jak by se to dalo nazvat. No, když pomineme to, že autorka (vůbec ji nechci shazovat, je to jistě neuvěřitelně statečná a milá žena) naprosto postrádá komplexní pohled a opravdu nemá cit pro psaní, tak aspoň nakladatelství mohlo zajistit korekturu... podobný text bych čekala v lavicích základních škol první týden v září na hodinách čj- sloh na téma Moje prázdniny.

17.07.2016 1 z 5

Všechna malá zvířátka Všechna malá zvířátka Walker Hamilton

Taková typicky šedesátková :) Milé, krátké, sympatické. Klukovský pohled na dospělý svět. Při popisu zabíjení milé myšky jsem Špeka nenáviděla stejně jako hlavní hrdina! A sexuálně laděná scéna na záchodě je brilantní!!!

02.11.2015 4 z 5