MaxíkD. MaxíkD. komentáře u knih

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy Jules Verne

Knihu začal psát Jules Verne v roce 1903-1904, avšak stihl jen čtyři kapitoly, protože onemocněl a rok na to (1905) umřel. Napsané 4 kapitoly přepsal jeho syn Michel a nakonec dopsal celou knihu.

29.03.2022

Nový hrabě Monte Christo (převyprávění) Nový hrabě Monte Christo (převyprávění) Ondřej Neff

(SPOILER) Tři Maďarové připravují povstání proti Rakousku. To je však prozrazeno a zatkli je. Pokusili se o útěk, při němž dva zahynuli a zbyl pouze jeden. Zbylý uprchlík Matyáš Sandorf se po patnácti letech vydává jako doktor Antekirt a snaží se odhalit a potrestat viníky spiknutí. S tím mu pomáhají dva Francouzi, Pescade a Matifou.
*******
1. Našel jsem tam dvě chyby:
Ladislav Zathmar je v jedné kapitole napsán jako Ludvík Zathmar ( autor si to spletl asi s Ludvíkem Ferratem
2. Sarkany a Zirone chytí na začátku poštovního holuba. V knize od Verna je šifra psaná francouzštinou a zde je česky, avšak v mřížce je to psané stále francouzsky.

15.03.2022 5 z 5

Dobrodružství pavouka Čendy Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Hezký příběh. Doporučuji.

01.01.2022 5 z 5

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Super kniha. Při čtení se mi dělaly chutě.

01.01.2022

Legenda o nekonečnu Legenda o nekonečnu Nikkarin (p)

Je to hodně dobré, hodně humoru, někdy až moc přehnanéh, tedy nedoporučuji příliš v útlém věku - Jinak je to opravdu hodně zajímavé a pobaví to každého. Obrázky jsou nádherné a fantasy prostředí vynikající.

19.05.2024 5 z 5

Bílá komnata Bílá komnata Vojtěch Matocha

Nový díl, nová dobrodružství, nová tajemství! Strhující poslední díl napínavé trilogie.

25.10.2023 5 z 5

Zkáza Jezerní kotliny Zkáza Jezerní kotliny Petr Hugo Šlik

Chtěl jsem tuto knihu po přečtení Chaty v Jezerní kotlině dostat k narozeninám, ale nakonec jsem toto přání zrušil, jelikož jsem si nebyl jistý, jestli bude pokračování od jiného autora zrovna pěkné. Později jsem na tuto knihu ale narazil a přečetl jsem ji. Je to velmi napínavé a strhující, nakonec by to asi byl dobrý dárek.

24.07.2023 5 z 5

Velký závod Velký závod Pavel Čech

V knize jsou zmínky z dalších knih od Pavla Čecha. Např. kluk z knihy Klíč.
V pátém díle Tajemná krabička je zase Ruddy.

02.01.2023 5 z 5

Palác stříbrných panterů Palác stříbrných panterů Thomas Brezina

Tak tenhle díl byl asi jedním z nejlepších ze série Klub tygrů. Vadilo mi však, že některé otázky byly špatně udělané a to hlavně kvůli obrázkům, které byly černobílé, takže tam byly některé věci špatně vidět (nemluvím pouze o tomto díle).

07.12.2022 5 z 5

Dobrodružství v kouzelné knihovně Dobrodružství v kouzelné knihovně Jan Hora

(SPOILER) Kniha je o dvou klucích, Alešovi a Honzovi, kteří objeví u dědy tajemnou knihovnu. Když se vybere nějaká kniha a odsune se regál, objeví se cesta do té knihy. Nejprve se podívají do knihy Tajuplný ostrov, kde pomůžou kapitánu Nemovi s napojením telegrafního drátu, který si tam vybudovali sami trosečníci.

Druhý den půjdou do Tří mušketýrů. Honza a Aleš se setkají s d´Artagnanem , který je pozve na návštěvu. Když kluci odcházeli, zatkla je pouliční sebranka. Naštěstí je osvobodí dívka jménem Aneta. Kluci pak odejdou za mušketýry se žádostí, aby osvobodili i další zatčené lidi. To mušketýři udělají a Honza s Alešem se vrátí zpět domů.

Potom půjdou do knihy Plavčíci kapitána Bontekoea. Seznámí se zde s plavčíky, kteří chtějí plout vorem přes Sundskou úžinu do Bantamu. Později objeví lodní vrak, ve kterém byly ještě zásoby, avšak byl již zabrán domorodci. Plavčíci s Honzou a Alešem napřed chystají útok na domorodce, ale ti brzy odejdou z vraku. Plavčí si zásoby z vraku vezmou a kluci se vrátí zpět.

Dále se podívají do Posledního Mohykána, kde se setkají s Unkasem, který se vracel do tábora. Kluci půjdou s ním. Když tam však dorazí, tábor byl zničený. Kluci s Unkasem se tedy vydají na cestu za Unkasovým otcem Čingašgukem a Sokolím okem, pokud jsou ještě naživu. Cestou je však zatknou Mohawkové. V noci je ale zachrání Čingašguk a Sokolí oko. Ti odejsou s Unkasem a Honza s Alešem se vrátí do knihovny.

V knize Tarzan a poklad Oparu se chlapci ocitnou v Oparu a chtějí najít Tarzana. Cestou se setkají s Warou, sestrou kněžky La. Muži z jejího kmene chytili bílého vetřelce. Dovlekli ho na hlavní oltář a La měla vykonat oběť plamennému bohu. Obřad však přerušil lev. Ve zmatku se podařilo vetřelci ukrást obětní nůž, bez kterého se už nemůžou konat další obřady. Wara tedy s kluky šla hledat Tarzana. Znenadání je napadne Leopard muž. Tarzan je však zachrání. Kluci a Wara mu vylíčili, co potřebují a s pomocí černouška Karakiho se jim to podaří.

V Ostrově pokladů se stanou plavčíky na lodi Hispaniole. Skamarádí se s Jimem Hawkinsem a tajně doplují člunem na ostrov. Poklad tam najdou a rozhodnou se, že přespí ve srubu. Zanedlouho k nim přijde John Silver se svými kumpány, kteří chtějí u nich přespat. Alešovi se však vysypou peníze, které si vzal tajně z pokladu. Silver pochopí, že už poklad našli a donutí je, aby ho k němu dovedli. Na ostrově se stane zemětřesení a Silver, Jim, Aleš a Honza se zachrání na lodi.

Nakonec se podívají do Vinnetoua, kde pomůžou dívce Viktorii ze zajetí.

Na konci se děda vrátí z lázní a chlapci přijdou o možnost navštěvovat kouzelnou knihovnu.
Ale na to, co prožili, nikdy nezapomenou

04.11.2022 5 z 5

Edo! Ty neposedo! Edo! Ty neposedo! Pavla Etrychová

Legrační knížka s veselými obrázky.

07.07.2022 5 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem (převyprávění) Dvacet tisíc mil pod mořem (převyprávění) Consuelo Delgado

Zvláštní...

12.06.2022 4 z 5

Karlík a velký skleněný výtah Karlík a velký skleněný výtah Roald Dahl

Vtipné, ale první díl byl lepší.

17.04.2022 4 z 5

Gulliverovy cesty Gulliverovy cesty Jana Eislerová

Kniha je dobrá. Moc se mi líbila namluvená od Brabce.

02.01.2022 5 z 5

Chata v Jezerní kotlině (komiks) Chata v Jezerní kotlině (komiks) Jaroslav Foglar

Hezké komiksové vydání, krásné ilustrace od Čermáka.

02.01.2022

Jirkova zázračná medicína Jirkova zázračná medicína Roald Dahl

Bylo to hezké a vtipné. Medicínu bych však radši nedělal.

30.12.2021 5 z 5

Pohár bohů Pohár bohů Rick Riordan

Konečně se mi po nějaké době čekání dostala k dispozici tato kniha. Vůbec jsem nebyl zklamán a rozhodně se mi kniha líbila. Spoustu zajímavých myšlenek a dobrodružství. Myslím si, že to patří mezi nejlepší díly. A naštěstí příběh ani teď zdaleka nekončí, takže se mám na co těšit!

06.08.2024 5 z 5

365 tučňáků 365 tučňáků Jean-Luc Fromental

Legrační knížka. Sice moc nedává smysl, ale zabaví. Baví mě hledat Zmrzlíka.

28.02.2024 5 z 5

Černý merkurit Černý merkurit Vojtěch Matocha

Super, stejně jako předchozí díl. Čtenáři Prašiny se zde opět můžou těšit na vynikající děj, nepředvídatelné zvraty a napínavou atmosféru. Opravdu doporučuji.

19.10.2023 5 z 5

Otec pěti set Otec pěti set Karel May

Další z mnoha mayových dobrodružných knih, kde stateční hrdinové Džinistanu bojují proti Ardistanu.
Vysvobození fessarašských otrokyní, zajetí hlavních hrdinů, dopadení většiny otrokářů, střetnutí Kara ben Nemsiho se samotným Ibn Aslem a samozřejmě dobrodružství, jaké má ve správné knize být.

05.08.2023 5 z 5