mazlak komentáře u knih
Šumava mi učarovala již v dětství a velice rád bych se tam ještě někdy podíval. Když tam nemůžu fyzicky tak alespoň prostřednictvím této knihy. Tak takové bylo moje rozhodnutí, když se mi dostala do ruky tato kiha.
Opravdu velice těžký život vedly místní dřevorubci a lesníci. A jak květnatý jazyk byl použit při psaní této knihy.
K autorovy se ještě určitě vrátím.
Na začátku příběhu jsem se trochu nudil a kniha mne nelákala, ale pak se to zlomilo. Nakonec mne kniha zaujala. Musím se přiznat, že jsem se zpočátku ztrácel v postavách.
Tato kniha mne mile překvapila. Vzhledem k tomu, že jsem již dříve viděl její filmové zpracování, mne kniha nikterak nelákala. Nakonec jsem se přeci jen rozhodl sádnout i po ní a byl jsem mile překvapen. Jemný humor a poklidný děj, tak by se dala tato kniha shrnout do jedné věty.
obsáhlé dílo. Četl jsem ho opravdu velice dlouho, ale nenechal jsem se odradit. Velice napínavý příběh, ale závěr byl trochu urychlen a epilog ...? Určitě si tuto knihu přečtu ještě jednou.
Agáta je kralovna detektivních románů, o čem svědčí i takové kniha. Vše propracováno do posledního detailů.
Pro děti je takové kniha určitě velmi naučná. Popis života nejen mravenců, ale i jiných brouků je opravdu poučný.
Z mého pohledu mne však překvapil brouk Pytlík, který byl v mém podvědomí jako druhý hlavní hrdina a packal. V této níže je však o něm jen malá zmínka. Ferda je dříč, který kolikrát vůbec nespi., a Beruška je pořád stejná potvora.
Díky výzvě 2015 jsem se vrátil do dětství. Moje nejoblíbenější dětská kniha zněla nyní úplně jinak, než si ji pamatuju. Ti družstevníci , o kterých se během příběhu autor často zmiňuje mi trochu vadili. Za propagaci misím ubrat na hodnocení.
Jako povinná četba mne Kytice neoslovila. Ba naopak jsem verše vůbec nevnímal a čtení nesnášel. S odstupem času jsem se k této knize opět vrátil a hodnotím ji z úplně jiného hlediska. Jediné co bych všem těmto veršům mohl vytknout, je jejich hororové ladění.
Další kniha od této autorky. S počátku to bylo velice zajímavé, ale nyní mi to přijde jako vyprávění o osudu další rodiny o které autorka získala informace. A vzhledem k tomu, že je to již má třetí kniha od Niny Špitálníkové, dá se říci, že je to dosti podobné.
Spíše je však zarážející, že celý svět ví o útlaku a násilí v této zemi, ale jen se o tom šeptá.
Bylo to zajímavé čtení. A opět to na mne působilo hloubkou. Jako by na povrchu běžel jeden příběh a kdesi pod ním, těsně pod touto linií, běžel druhý. Takový ten hluboký. Nadčasoví, ale hrozně poučný. Ten horní jsem vnímal úplně parádně, ale ten druhý jen takové záblesky. Bude jistě moudré si tento příběh ještě několikrát přečíst a pochopit.
Velmi překvapivá česká detektivka. Ze začátku jsem si sice připadal, jako kdyby nás podceňoval a nebo si dělal srandu ze svých vyšetřovatelů. Některé věci, si vysvětlují a nebo popisují, jako by byli z pomocné školy a o kriminalistice nic nevědí. Ale nakonec toto přešlo ve velice zajímavý, byť dosti krvavý příběh.
Po velmi dlouhé době zase jednou krásná kniha na toto odvážné téma. Jen by mě zajímalo, jestli to je v té zemi za velkou louží opravdu tak běžné (návštěva takových to podniků), anebo jen další pohádka pro nás dospělé.
Miluji pohádky. Tady mne překvapilo, kolik podob vyprávění má jen tato jediná pohádka. Je to krásný.
Tuto sérii prostě miluji. A kriminální příběhy tohoto typu také. Děj je po celou dobu napínavý, pulsní a energický. Kniha se se jen tak odložit nedá.
Krásná romantika. Nenáročná na přemýšlení, tak že ideální sladké čtení na dobrou noc. Určitě se ještě vrátím pro pokračování této série, ale zatím musím dohánět letošní výzvu.
Velice napínavý příběh. Kniha je velice dobře napsaná a ještě lépe se čte. Závěrečné rozuzlení je nečekané a nepředvídatelné. Kniha se prakticky nedá odložit. Mohu jen doporučit.
Skvělá kniha. jako snad všechno od tohoto autora. Po krátké pauze se určitě vrhnu do další knihy od tohoto autora.
Tato kniha opět perfektní příběh. Už jen ten námět, kde jsme se tu vzaly a kam směřujeme. Celý příběh byl perfektní, ale trochu jsem postrádal řešení symbolů a rébusů.
Knihu jsem si také vybral do Čtenářské výzvy a i mne zaskočilo zjištění, že obsah děje není takový jak jsem si původně představoval podle obálky a názvu. Nejsem si také zcela jist, zda jsem již dokonce neviděl i film, který byl podle této knihy natočen. Určitě se však podívám i příště.
Musím uznat, že účast ve čtenářské výzvě není místy vůbec na škodu. Nejsem bůh ví jaký čtenář a pokud již sáhnu po knize tak jedině po žánru, který mne oslouje. Jen díky vízvě jsem nucen změnit zaběhnutý stereotip a okusit i z jiného soudku (žánru). A ejhle - ono i toto není vůbec špatný. Náhodný výběr mi vložil do ruk tuto knihu a ona mne zaujla , místy pobavila a možná i určitém smyslu inspirovala.