Medasek Medasek komentáře u knih

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Známý příběh, který jsem si ráda znovu připomněla.

03.01.2022 4 z 5

Jak vycvičit draka Jak vycvičit draka Cressida Cowell

Moje první kniha roku 2022. Musím se přiznat, že mě to bavilo víc než jsem čekala. Kniha byla vtipná i napínavá. Vůbec se sice nepodobá filmu, ale i tak je to úžasný a originální příběh.

01.01.2022 4 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Taková pohodová knížka na deštivé odpoledne, když prostě chcete jenom vypnout a užívat si nenáročný romantický příběh.

09.09.2021 4 z 5

Neronova pevnost Neronova pevnost Rick Riordan

Byla to nádhera. Děj ubíhal neskutečně rychle a já se nemohla od knihy odtrhnout. Spousta známých postav se zde znovu objevila a já mohla dál prožívat jejich příběhy. Mrzí mě, že už je konec.

20.03.2021 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Kniha se mi líbila, skvěla popsala problémy slavných lidí, lidí jiného původu a LGBT komunitu.
Co se mi však moc nelíbilo byla ta politika. Vím, že ta měla velkou roli v příběhu, ale vůbec mě nebavila a ani moc mi tam nesedla.

20.02.2021 4 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

!!!Fanoušci série, tenhle komentář raději nečtěte.!!!
Tahle kniha byla snad nejhorší z celé série. Kdybych ji nedostala k Vánocům, asi bych si ji ani nepřečetla. Ale po Božím Hrobě, který mi přišel ve směs jako průměrná kniha, jsem se nakonec pustila i do tohoto dílu.
Neměla jsem kdoví jaká očekávání, ale bylo to mnohem horší než jsem si představovala. Některá přirovnání v knize vůbec nedávala smysl. Autor opakoval některé věci pomalu desetkrát. Postavy byly bez života.
Upřímně už mě v knihách začíná štvát oživování postav. Jednou umřou, tak by měli zůstat mrtví. Hlavní hrdinka mi přišla jakoby měla rozdvojenou osobnost. No prostě hrůza.
Upřímně nechápu, co lidi na této sérii vidí. Je v podstatě o ničem. Spousta sprosťáren a sexu. Obyčejně mi to v knihách nevadí, ale tady mi přišlo, že příběh je postavený jenom na tom.
Jednu hvězdu dávám za Zatmění a Adonaie.

15.01.2021 1 z 5

Příběh magie Příběh magie Chris Colfer

Byla to krásná kniha. Ale ten překlad, to bylo zlo. Po zemi příběhů, jsem měla asi od knihy příliš vysoká očekávání, který kniha tak úplně nenaplnila. Čekala jsem asi trochu víc akce, obzvlášť od závěrečné bitvy.

09.09.2020 4 z 5

Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

Wow. Tahle kniha byla neuvěřitelná. Autorovi se rozhodně nedá upřít čtivost.
Ze začátku jsem měla strach, že mě kniha nebude bavit. Ale tohle byla super jízda.
Pravda v dějové lince sice není moc logiky, ale postavy jsou neuvěřitelně reálné.
Jedimé co mi zkazilo dojem z knihy byl konec. Vůbec jsem nic takového nečekala. A i slzička ukápla.
Jinak knihu celkově hodnotím na 4,5*.
PS: Měl by si to přečíst každý člověk co řeší problémy, o kterých si myslí, že by je okolní svět nepochopil.

17.01.2020 5 z 5

Kytice z pověstí národních Kytice z pověstí národních Karel Jaromír Erben

Určitě patří mezi české unikáty, ale jak už jsem jinde psala poezie pro mě hold není.

05.01.2020 4 z 5

Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh Walt Disney

Tuhle pohádku prostě miluju. Mohla bych jí číst pořád a pořád dokola a nikdy se mi neomrzí.

11.10.2019 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Kniha předčila má očekávání. Rozhodně mnohem lepší než Griša. Konec mě překvapil. Něco takového jsem nečekala. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

29.09.2019 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Jeden z nejzajímavějších příběhů o lásce, co jsem, kdy četla.

28.08.2019 4 z 5

Havran (dvojjazyčná kniha) Havran (dvojjazyčná kniha) Edgar Allan Poe

Neuvěřitelné a poutavé

24.08.2019 4 z 5

Harry Potter a Kameň mudrcov Harry Potter a Kameň mudrcov J. K. Rowling (p)

Zajímavý příběh o nejslavnějším kouzelíku naší doby.

14.08.2019 3 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Působivá knížka. Pořád velmi aktuální téma.

13.08.2019 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Taková hezká třešnička na dort. :)

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Mnohem lepší než první díl. Tamlin se tu chová jako úplný vůl bez mozku. Feyre se podlemě k Rhysandovi hodí mnohem víc než k Tamlinovy.

Píseň stínů Píseň stínů S. Jae-Jones

Krásné zakončení příběhu o Liesel a králi duchů.

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Kniha se mi líbila. Už od mala jsem byla blázen do dinosaurů.

13.08.2019 4 z 5

Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Určitě nejlepší díl. V knize už není tolik popisu okolí. Je tam mnohem více akce. Bavilo mě číst o tom jak celá rodina drží při sobě a bojuje proti společnému nepříteli.

04.08.2019 5 z 5