Melanka komentáře u knih
Obdivuji, jak autorka dokázala zcela autenticky popsat bolševickou éru očima dítěte. Strašně smutné a přitom veselé čtení. Ráda se ke knize (i divadelnímu představení) vracím.
Strašidelný příběh, určený spíš pro teenagery. Ale atmosféra tajemné Barcelony zase funguje. Ano, Zafón baví.
Další krásná Zafónova kniha. Nutně se musím zase podívat do Barcelony.
Úžasná kniha, tajemná atmosféra Barcelony a napínavý příběh, prostě nádhera...
Úplně jiná kniha, než Urban zatím napsal. Skvělá atmosféra meziválečného období. A pro toho, kdo zná Libeň, je radostí si příběh přečíst. Skoky z plynojemu na Palmovce mě úplně dostaly! Doporučuji všem milovníkům starých časů.
Krásné čtení. Skvělá atmosféra. Další důkaz o tom, že bolševik dokázal zničit všechno!
Další kniha Mariusze Szczygiela, která mě potěšila. S jeho názory vesměs souhlasím a často se bavím jeho postřehy.
Musím přiznat, že jsem byla poněkud zklamána. Po velmi drsném začátku zajímavý exkurz do historie Číny. Příběh bratrů byl velmi působivý a pro mě objevné dějepisné reálie (Fakt unášeli čínské otroky do Ameriky?). Postavy soudkyně, policistky i Číňanky Chung mi připadaly zjednodušené a nepravděpodobné. V druhé půlce knihy jsem už četla velmi rychle a dokonce jsem i přeskakovala některé pasáže. Možná mě tak iritovaly citace komunistického Maa.