Mercatino komentáře u knih
Blíží se konec a je to cítit v kostech, a to nejhorší co se může stát, je to, že nemáte další díl po ruce.
Sandman je úžasná serie, ale tady jsem z mého pohledu šlápl do velkého hovna. Škoda, že nejsem častější uživatel halucinogenních látek, potom by se mi komiks možná více líbil.
Tento díl se mi líbil svou přímočarostí. Jedna velká tučná zabijačka a nic víc a mi to stačilo. Přečteno v práci po práci. Asi jediný důvod proč tam zůstat o hodinu déle. Odebral jsem se do úplně jiného světa a cítil jsem se tam jako doma. Spíše jako pozorovatel uvnitř komiksu, než jako čtenář.
Pravděpodobně je to jen můj subjektivní dojem, ale celá série má dost kolísající schopnost udržet si danou kvalitu. Opět stejně jako u druhého dílu jsem zde mnoha věcem nevěřil. Nevěřil jsem Emině rodokmenu. Příliš mnoho nejasných zvratů, příliš mnoho postav, příliš mnoho nevyvážené improvizace. Škoda... Je to vážně dobrá série, ale ta nevyváženost mě sere.
Doporučení od kamaráda, které potěšilo, ale co mě nepotěšilo je, že toho není v této sérií více. Protože já bych rád pokračoval :( Líbí se mi to všechno, ale je to jen nástřel toho co má přijít, takže než to ve skutečnosti přijde, tak to budu muset přečíst znovu. Nevadí, počkám si až toho napíšou více a pak si to dám na jeden chod. Martine díky.
Ve třetím díle jsem občas ztrácel dech nad odvahou a sebevědomím tvůrců tohoto komiksového díla. Zlomový díl v šíleném světě. V tomto díle mi došlo, jak je to všechno promakané a do detailu promyšlené, smekám. Okamžitě si jdu objednat další díly.
Na tomto dílu Usagiho už jde hodně cítit, že Stan Sakai si jede to svoje, stále podle jedné šablony, jen mění materiál s kterým pracuje. Takže 33 díl je podle mě jeden ze slabších dílů této série i když mě to pořád hodně bavilo, jen mě mrzelo, že tomu chybělo to kouzlo něčeho neznámého a nečekaného.
Ta kniha je nádherná, dobře udělaná, jen jí chybí pořádný příběh, stejně jako u knihy s 70 let s Albatrosem.
Kniha o tom jak se vyrovnat s prahovými změnami v životě. Vnímal jsem, že autorka ví o překračování prahů opravdu mnoho, ale sama si žádným složitým prahovým překročením nikdy neprošla. A právě asi proto v knize vystupuje velmi pokorně a s lidskostí. Čtení této knihy mi hodně pomohlo pochopit věci nedávno minulé a snad i nahlížení na věci budoucí a i na nahlížení samotné. Měl jsem pocit při čtení této knihy jako bych nepřišel na nic nového jen objevoval věci prožité a dosud nepojmenované.
Fantazie tak bohatá, že si připadám jako bych byl při čtení tohoto komiksu na drogách. Dvířka? Tak krásné jméno pro ženu jako je ona. Při čtení jsem nedýchal, škoda, že není pokračování, konec se otevřel a nikdo neví jestli se ty dveře zavřely nebo zůstali otevřené ...
Jednoduché, přímočaré, elegantní. Jen mi v tom chyběl větší oheň, zanícení, motivace. Tyto a podobné knihy se již vytvářejí jako podle nějaké šablony. Těžký začátek-někdo se objeví-předá moudro-hlavní hrdina zápasí sám sebou-po těžkém boji dojde k osvícení-vše chápe a začíná žít tak jak si na začátku ani nedokázal představit-na věky věků.
Tak to se povedlo, Stan Sakai a jeho cesta vzhůru. Dalo by se čekat, že úroveň Usagiho komiksů bude s přibývajícími díly upadat, ale toto je důkaz, že tomu tak není a nebude.
Sandman je fantastickéj a proto se mohli více zaměřit přímo na NĚJ. Chce to zkrátit a osekat. Občas jsem se ztrácel ve světě fantazie, ale vždy když se objevil Sandman, stálo to za to. On je ta kvalita, chci jeho příběh, nic jiného !!!!
Skvělá, skvělá myšlenka. Super konec :) Každopádně cítím, že to provedení někde vázlo...
Usagi, Usagi, Usagi, ty mě nenecháš na pokoji. No tak další díl za námi a nezbývá nic jiného než čekat na další a nebo číst znovu, ty co jsem už četl, což by mi vůbec nevadilo. Tento díl super, sensei Suzuki na konci se zachoval jakosprávný borec. Potlesk i za Usagiho přesný sek.
Je to zakončení serie Usagiho Yojimba? Pokud ano, pak jsem si to představoval úplně, ale úplně jinak. V každém případě je tento díl naprosto svůj. Na konci mi proběhly vzpomínky všech předchozích dílů a tento mi tam zapadl také a přitom vůbec né. Tento díl je tak nějak zvláštně dokonalý a není to tím, že jsou tam sci-fi prvky, ale spíše tím, že se loučíme s těmi, které jsme tak dlouho poznávali.
Dokonalé oddechové, stačí se jen uvolnit, otevřít oči, nadechnout se a vstoupit do světa pravidel vlčí smečky, ovzduší dominance, vůně krve, a touhy být sám sebou. Mercy jako průvodce tímto světem je úžasná. První kniha, kterou jsem si přečetl jen kvůli tomu, že se mi líbil přebal knihy a stálo to za to.
Tak tady se jede hned od začátku na plný plyn. Obrovské překvapení. Žádný čas na nějakou přestávku!!! To je jízda na jeden zátah. Nevím co jsem čekal, ale podle přebalu to vypadalo lehce nedůvěrýhodně a ono je to silně vyzrále fantasy s jasnými charaktery, které Vás nenachají na pochybách o tom, jestli se budete nudit, nebo ne !!!
Tak těším se na tu jízdu, protože skoro všechny ostatní díly mají lepší hodnocení, než li tento první díl. Waw :)
První uskutečněný výstup na Everest? Spolupráce, štěstí, přátelství. Pěkné, stručné, strhující. Jednohubka, která je velice povedená. Hlavně ta kresba opravdu vystihuje vše podstatné, pecka.