Mercatino Mercatino komentáře u knih

Lékaři hanby: Pravda o lidských morčatech v Osvětimi Lékaři hanby: Pravda o lidských morčatech v Osvětimi Betty Truck

Činy popsané v této knize, jako by ani nemohly být pravda. Přečteno jedním dechem. Masakr ...

27.07.2016 5 z 5

Zvířata jsou naši bratři Zvířata jsou naši bratři Edgar Kupfer-Koberwitz

Knížka "nutí" k zamyšlení a přehodnocení toho, co je pro naši společnost normální. Proč vůbec nepřemýšlíme nad tím, co děláme a jak se chováme? Autor nenásilně popisuje svůj pohled na živé bytosti. Nemůžu jinak, než souhlasit s tím, co je v knize popsáno. Tento autor je pro mě velkou inspirací. Kéž by více lidí přemýšlelo alespoň z části podobně.

Osvětim začíná tam, kde člověk stojí na jatkách a pomyslí si - vždyť jsou to jen zvířata. Theodor Wiesengrund Adorno

26.07.2016 5 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

V této knize se u mne rozvinula láska ke zvířatům ještě větší, než v přítomností samotných zvířatek. Příběhy jsou prostě dojemné. Opět další knížka jejíž čtení jsem odkládal několik let, a opět se mohu tlouct do hlavy, že jsem Herriotovi knížky neotevřel dříve.Tady je to napsáne černé na bílem !!! Zvířata jsou naši přátelé, a tak bychom se k nim měli i chovat :) Díky pane Herriot, poklade mé knihovny.

18.12.2015 5 z 5

7 návyků skutečně efektivních lidí 7 návyků skutečně efektivních lidí Stephen R. Covey

Kniha je zázrak na poli knih o osobním rozvoji. Její přístup k lidem je velmi praktický a profesionální. Každý čtenář musí mít pocit, že má co dělat se skutečným člověkem, který skutečně pochopil dnešní potřeby dnešních skutečně uspěchaných lidí. Hesla jako Integrita, Citové konto, Kvadrant II, mnohým lidem nic neříkají, ale v pozadí těchto profesionálně znějících slov se skrývají opravdové myšlenky, které skutečně změní život nejenom čtenáře,ale i život v okolí jeho působnosti. Nebude to hned, změna proběhne po přečtení knihy ve vašem myšlení nenuceně, automaticky a jednou někdy (za horizontem) Vám to dojde, kolik Vám ta kniha vlastně dala :)

07.12.2015 5 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Povinná četba pro naše České fotbalové reprezentanty,určitě by to pomohlo. Fotbal je hra kde, bratrství a přátelství jsou na prvním místě. Pane Bass opravdu jste mne pobavil výhrou nad Barcelonou v gumových nafukovacích oblecích. Žasnu nad Vaši fantazií, klobouk dolů.

25.09.2014 5 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Takže kdo viděl fim, byl asi jako já na padrť rozdrcen.A ohromen krásou úžasného filmu,který je považován za jeden z nejlepších filmů v kinematografii. Takže co Vám kniha může nabídnout? Nabídne Vám to samé jenže kniha je desetkrát lepší než film, a to opravdu nepřeháním.Film je oproti knize Oškubaná slepice.

08.04.2013 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý Princ bude po celý život knihou,která dodává člověku druhý dech,úsměv do tváře,slzičku do očí,kapku pravdy do duše a odvahu do života. K

07.03.2013 5 z 5

Citadela Citadela Antoine de Saint-Exupéry

Toto je kniha na celý život, jak jsem jí měl v ruce poprvé,tak jsem jí přečetl jedním dechem, od té doby se k ní stále vracím, jako věřící ke své bibli. Četba v této knize nejvyšší moudrosti nikdy nekončí. Pokaždé můžeme objevit nový smysl věcí, nové uzly a nové myšlenky. Kniha si vyžaduje celkovou čtenářovu pozornost a soustředění, proto je dost čtenářů náročná.

11.12.2012 5 z 5

Země Indiánů Země Indiánů Jason Aaron

Lahůdka. Vulgaritu a pestrost s jakou se Skalpy prezentují jsem si užíval na každé stránce. Občas perverzní brutalita mi vůbec nevadila a přišlo mi to jako komiks šitý na míru. Při čtení jsem si připadal přirozeně a s postavami jsem si kupodivu dobře rozuměl.

02.01.2021 5 z 5

Nový světový řád Nový světový řád Robert Kirkman

Tak to je taková škoda, čekal jsem rozhodně něco jiného, ale jsem ochoten to za tolik skvělých dílů rozhodně prominout. Nový světový řád je hodně zoufalý pokus jak ukončit něco co autora možná už nebavilo, možná už nevěděl kudy kam, možná mu absolutně došly nápady? Bůh ví, ale ten rukopis tam je, duši to má taky, jen ten zpackanej příběh, který sebou plácá na suchu je hodně smutný.

15.12.2020 3 z 5

Jak daleko zajdem Jak daleko zajdem Robert Kirkman

Další odpočinkový díl, ta frekvence náhlých zvratů a chvílí klidu v sérii mi bude chybět. Na scéně se objevila nová a zbytečná postava(na obálce), která zabrala místo těm starým, což je škoda, protože je tam dost postav, například Ježíš, který si zasloužil prostoru mnohem více. Možná nejslabší díl celé série.

15.12.2020 4 z 5

Válka šeptem Válka šeptem Robert Kirkman

Nevím proč, ale už mě v této sérii nic nepřekvapí a proto jsem v tomto díle si už připadal jako divák, který ví, že je to jen komiks. Pro někoho je tento díl zcela zásadní, ale všiml jsem si, že v celé sérii funguje nějaká frekvence překvapivých zásadních zvratů. To co se stalo v tomto díle jsem tak nějak čekal a vůbec mě to nepřekvapilo. Avšak to neznamená, že by mě to nebavilo, ba naopak jsem si to užíval, ale něco z této série mi zmizelo. Dalším problémem je, že knihovnu zavřeli a já si nemohu půjčit 29. díl.

01.11.2020 4 z 5

Válečné bubny zní Válečné bubny zní Robert Kirkman

Tady jsem se rozhodl, že už se nenechám ničím překvapit :) No a nakonec mě překvapilo to, že jsem neměl další díl, který jsem tak nutně potřeboval.

22.09.2020 5 z 5

Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Nejsem zvyklý na něco tak svižného. Pořád se něco děje. Včera to byla komiksová jízda, půjčil jsem si čtyři komiksy na celý týden, ale po přečtení tohoto dílu jsem už věděl, že je musím sloupnout najednou a všechny.

17.09.2020 5 z 5

Není úniku Není úniku Robert Kirkman

Vůbec nechápu sám sebe, že mě to ještě stále dokáže překvapit, šokovat. V některých předchozích dílech mě párkrát napadlo, že šílenější už to být nemůže a hups zase je to tady, šílenější a zběsilejší než kdykoliv předtím.

14.09.2020 5 z 5

Život mezi nimi Život mezi nimi Robert Kirkman

Nevím jestli v tomto dílu si měly odpočinout postavy v knize a nebo my čtenáři, ale mě to bodlo. To zběsilé tempo se nedalo vydržet.

28.08.2020 4 z 5

Střez se lovců Střez se lovců Robert Kirkman

Další díl, který posunuje extrémy v této sérii na novou úroveň. No fuj!!! Ale co už taková je doba a tak se musí žít. Pro to, aby žili udělají cokoliv a mě nezbývá než s jejich odpornými činy souhlasit a obdivovat je. Nechutné.

28.08.2020 5 z 5

Průvodce neklidným územím - Příběhy českého výtvarného umění (1900–2015) Průvodce neklidným územím - Příběhy českého výtvarného umění (1900–2015) David Böhm

Bože jakou mám chuť něco tvořit. Nevím jestli umění, ale prostě něco a to hned. Tohoto průvodce jsem si opravdu užíval. Skvělá práce tvůrců, které musím pochválit. Připadal jsem si jako na jednom velkém večírku, kde si mi představovali jednotliví umělci a v pár větách se mi snažili říct o sobě to nejpodstatnější. Grafické zpracování této knihy je takové malé umělecké díly a to určitě nepřeháním. Ještě zbývá druhý díl o architektuře, ale radím tvůrcům, pokračujte dále a nebojte se svůj záběr rozšířit o celou edici. Takže skvělá pocta všem umělcům v knize i době ve které se příběhy a události odehrávají. Knížka je určená pro děti, ale pokud o umění víte málo a nesouvisle, tak je užitečná pro každého.

28.08.2020 5 z 5

Prsten Nibelungův Prsten Nibelungův P. Craig Russell (p)

Když si přečtu něco dokonalého, nevím co napsat. V sobě mám rozbouřené moře pocitů, barev a myšlenek. Musím se přiznat ale, že Prsten Nibelungův byl jeden z nejnáročnějších komiksů, které jsem četl a také jeden z těch, které bych chtěl mít doma na celý život a kochat se kresbou, barvami a scénami, které se zde na stránkách odehrávají. Prsten Nibelungův je komiks na vícero přečtení, určitě se dá studovat, rozebírat, hledat. Jsem zvědavý jaká bude k poslechu opera samotná.

26.08.2020 5 z 5

Ženská, pro kterou bych vraždil Ženská, pro kterou bych vraždil Frank Miller

První co mě napadlo po dočtení komiksu bylo, že nesnáším ženský. Ty krásný manipulativní mrchy, které mají tuto nepředstavitelnou moc. Pár takových jich znám a děsí mě jen co si na ně vzpomenu. Skvělé zpracované, naprosto uvěřitelné a absolutně přímočaré. Taková hnusná mrcha...

22.08.2020