Mi-šu-le Mi-šu-le komentáře u knih

Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Knihy od J. Probst prostě baví, jsou jednoduché, nenáročné, ale velice milé, lechtivé a nejsou přehnaně trapné. Četla jsem i dvě předchozí série, a ta první pro mě byla nejlepší, nicméně tato určitě stojí za přečtení. Knihu jsem přečetla za dva večery, bavila se u toho a dostala jsem to, co jsem očekávala.
Jakkoli jsou si knihy s touto tématikou podobné, tak Probst umí psát tak, že se kniha sama čte a baví vás. Dějové linie jsou téměř vždy stejné, ale prožitky s narůstající vzájemnou touhou nových postav je pokaždé skvělým zážitkem.

26.05.2024 5 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Příběh je opravdu neobvyklý, Hercula Poirota je zde málo, avšak stále zůstává ve své genialitě. Příběh mě bavil asi nejméně z těch, které jsem přečetla s H.P. Určitě však stojí za přečtení, i kdyby jen pro srovnání, že tohle není nejlepší dílo. Příběh je řekla bych takový těžký, zamotaný, no, není to klasické podání geniálního detektiva. I tak jsem si ale čtení užila.

14.02.2024 4 z 5

Poslední víkend Poslední víkend Agatha Christie

Nejdřív jsem viděla film, je to už celkem dávno, pointu jsem věděla, ale už jsem si úplně nebyla jistá těmi podrobnostmi a okolnostmi, tak jsem si řekla, že si to přečtu. Nevidět film, asi bych si nebyla úplně jistá, kdo byl vrahem. Každopádně stojí za přečtení, i když to není úplně klasický Poirot ve své geniálnosti. Teď si znovu pustím film pro porovnání. Nemohu napsat úžasný, skvělý, výborný, ale rozhodně byl příběh zajímavý a čtivý.

09.09.2023 5 z 5

Hadí doupě Hadí doupě Agatha Christie

Skvělá kniha, četla jsem ji jedním dechem. Autorka má lepší knihy, ale tato je taky super.

28.11.2022 5 z 5

Modlitby od srdce Modlitby od srdce Lorna Byrne

Pohladí, pomůže, kdykoliv knihu otevřu.

16.03.2020 4 z 5

Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Další super kniha od A.CH. s Herculem Poirotem, ale četla jsem i lepší, prokoukla jsem vraha, poprvé, a některé další postavy, jiné mě naopak v závěru vyvedli z omylu. :) Není to její nejlepší kniha, ale i tak stojí za přečtení.

18.06.2017 4 z 5

Zlatovláska a jiné pohádky Zlatovláska a jiné pohádky Karel Jaromír Erben

Jeho pohádky jsou skvělé. Ráda vzpomínám, jak mi je rodiče četli před spaním. Ráda si v ní listuji i dnes.

26.03.2016 5 z 5

Manka Manka Václav Čtvrtek (p)

Jako malá jsem knihy od Václava Čtvrtka četla neustále.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Několikrát čtená kniha, patří mezi moje oblíbené, je to klasika, kdo nečetl, prohloupil. Nikdy nezklame.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Skvělá kniha, klasika. Ráda si ji jen tak přečtu, nikdy nezklame.

20.02.2015 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Vítězslava Klimtová

Krásná kniha, jako dítě jsem ji milovala.

Milostná dvojhra Milostná dvojhra Luděk Stínil

Z těch, které jsem od autora četla, je tato kniha nejlepší.

20.02.2015 4 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Tento díl byl opravdu super, příběh i zápletka skvělá, velmi milé postavy, až jsem byla překvapená, že jsem pak už tušila, kdo je vrah. Určitě jedna z těch lepších od Agathy, a se slečnou Marplovou jedna z nejlepších. Doporučuji k přečtení, četlo se to samo.

04.11.2024 5 z 5

Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Poslouchala jsem jako audioknihu, některé pasáže byly super, jiné méně, a některé mě nebavily vůbec. Jana Vojáčka mám ráda, ale některé věci je třeba brát s rezervou.

25.09.2024 4 z 5

Karty na stole Karty na stole Agatha Christie

Skvělý příběh, kniha mě pohltila od první stránky. Karty na stole miluju ve filmovém zpracování, viděla jsem ho nesčetněkrát, ale stejně jsem byla zvědavá na originální verzi. Děj je do 2/3 stejný, pak už je to výrazně odlišné. Film má trochu větší šťávu a závěr je víc "pikantní". Doporučuji k přečtení, je to pecka!

25.09.2024 5 z 5

Vlak z Paddingtonu Vlak z Paddingtonu Agatha Christie

Jedna z lepších knih s Jane Marplovou. Příběh mě bavil, žádné zbytečné protahování. Přečteno za dva večery. Doporučuji.

16.09.2024 5 z 5

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Knihu jsem četla až na základě toho, že jsem přečetla sérii od L. Adrian, kde jsem se v komentářích dočetla o podrobnosti s Bratrstvem černé dýky. Kniha se mi líbila, určitá podobnost tam je, ale dost věcí se tam liší. Série BČD mi přijde propracovanější z pohledu upírů, jejích názvosloví, obřadů atd. Určitě přečtu i další díly, Warth byl super, ale osobně se nejvíc těším na Zsadista. Možná jsem měla velká očekávání kvůli chvále na tuto sérii, ale vypadá to, že s každým dílem to bude lepší a lepší. Doporučuji. Je to nenáročné čtení.

05.05.2024 5 z 5

Hloubka nenávisti Hloubka nenávisti Sharon J. Bolton

Hustý!! Kniha mě ihned pohltila a nemohla jsem se odtrhnout. Lacey a Marka miluju od prvního dílu. Doufám, že na další díl nebudeme čekat tak dlouho. Doporučuji k přečtení. Kdo za tím stojí mě nakonec nepřekvapilo, začala jsem tušit zhruba od půlky příběhu. Thrillery moc nečtu, respektive jsem četla jen ty od S. J. Bolton, která mě opět přesvědčila, že bych se měla v tomto žánru trochu víc poohlédnout. Navíc mám chuť si přečíst předchozí díly znovu, což se mi taky nestává.

07.04.2024 5 z 5

Nemesis Nemesis Agatha Christie

No kniha byla nakonec dobrá a bylo to příjemné čtení, ale ten začátek pro mě byl těžký, nemohla jsem se začíst a furt mi něco strhávalo pozornost. Kdo je vrah se dá pak celkem snadno odhadnout. Určitě si se slečnou Marplovou přečtu další knihy, a nakonec, kdo ví, si ji i zamiluji. :)

14.03.2024 4 z 5

Tři slepé myšky Tři slepé myšky Agatha Christie

Tři slepé myšky byly velmi zajímavé, ráda bych viděla divadelní představení. Poslední část se mi líbila však nejvíc, jelikož mám ráda A. Oliverovou. Kniha mě namotivovala přečíst si životopis a utajené zápisníky A. Ch., určitě stojí za přečtení, nicméně mi nepřijde vhodná, jako jedna z prvních knih, pokud čtenář nepronikne do stylu psaní autorky. Němý svědek byl pro mě následně zpracován lépe, než jako tato novela v knize.

21.11.2023 5 z 5