mia.com mia.com komentáře u knih

Čtyři a půl kamaráda a podivná loupež Čtyři a půl kamaráda a podivná loupež Joachim Friedrich

Další vtipné dobrodružství mých oblíbených dětských hrdinů :)

27.05.2019 4 z 5

Co je nového, kotě? Co je nového, kotě? Alexandra Potter

Opět jedna z těch nudnějších, ve které mi chyběl fantasy prvek. A opět bylo nezbytné přeskakovat ty sáhodlouhé myšlenkové pochody a popisky. Příběh samozřejmě sladká pohádka,kde klasicky hned víte, s kým hlavní hrdinka skončí. A jak tu bylo zmíněno, to darování kavárny mi přišlo až moc přehnané.

24.05.2019 2 z 5

Čtyři a půl kamaráda – EXTRA – Zachraňte buřt! Čtyři a půl kamaráda – EXTRA – Zachraňte buřt! Joachim Friedrich

Tentokrát příběh Sedmikráska o tom, co zažil, než potkal Ferdu a ostatní. Bez Kallovy detektivní kanceláře to ale nebylo ončo.

22.05.2019 3 z 5

Čtyři a půl kamaráda a štěkající třída Čtyři a půl kamaráda a štěkající třída Joachim Friedrich

Další bezva dobrodružství mých oblíbených dětských hrdinů, tentokrát vyprávěné psíkem Sedmikráskem :)

21.05.2019 4 z 5

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Jako asi většina jsem po knize sáhla kvůli výzvě, hlavně proto, že ji má táta v knihovně. Můj táta je ostravák a díky bohu, že mluví normálně (nepočítám různé ostravské výrazy), protože v knížce jsem se dostala na stranu 18 a musela ji zahodit, neboť jsem to nebyla schopná louskat a lezlo mi to děsně na nervy. A těch pár událostí, ke kterým jsem se prolouskala, za moc nestálo.

18.05.2019 1 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Milé, romantické a něžné zakončení příběhu Lary Jean. Teď už se jen těším, až natočí ten druhý film :D

18.05.2019 4 z 5

Čtyři a půl kamaráda a matikářovy plavky Čtyři a půl kamaráda a matikářovy plavky Joachim Friedrich

Další bezva dobrodružství mých oblíbených dětských hrdinů :)

14.05.2019 4 z 5

Čtyři a půl kamaráda a stopa zapomenuté ponožky Čtyři a půl kamaráda a stopa zapomenuté ponožky Joachim Friedrich

Další bezvadný příběh mých oblíbených dětských hrdinů :)

11.05.2019 5 z 5

P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Jsem o deset let starší než cílovka a stejně jsem si tento příběh zamilovala. První díl jsem nečetla, viděla jsem film a do toho jsem se tak šíleně moc zamilovala, že jsem se musela pustit do pokračování aspoň knižně, než natočí další film (což má být 2020), a hned se vrhám na další díl.

10.05.2019 4 z 5

Moderní výživa ve fitness a silových sportech Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík

Já jako neprofesionální sportovec jsem knihu spíše proletěla a zastavovala jsem se jen, když mě něco vyloženě zajímalo. Začátek v podobě chemie šel opravdu mimo mě. Jinak je kniha určitě přínosem a hlavně shrnutím všech možných informací. Líbí se mi, že se tam na nic nedělá reklama a vše vypadá, že je objektivně zkoumáno a popsáno.

08.05.2019 3 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Ja nevím, ale už druhým dílem jsem se dlouho prokousavala, nicméně tento jsem ve třetině vzdala. Za mě prostě nejlepší první díl. To neustálé honění se někam mi přijde furt to samé dokola a už mě to faaaakt neba. A když mě zajímalo jen jak to dopadne, stačilo si přečíst anotaci na čtvrtý díl.

07.05.2019 1 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Příběh byl příjemný se zábavnými hláškami, co jsou vlastní Terrymu. Šíleně jsem si oblíbila všechny postavy, hlavně Azirafala. Kniha jen podle mě mohla být klidně o sto stran kratší. Nicméně jsem se rychle pouštěla do čtení, protože jsem moc zvědavá na seriál.

07.05.2019 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tento díl je evidentně překlenutí mezi jedničkou a závěrem. V podstatě je celá kniha jen o cestování a hledání ymbryny, až na konci jsou celkem strhující zvraty. Takže hurá na závěrečný díl.

18.04.2019 3 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

První díl mi tedy přišel o dost lepší. Příběh je sice stále napínavý, ale už se mi omrzelo neustálé intrikování a nekonečné esa, které Kaz tahal z rukávu. Některé pasáže, včetně těch z minulosti, jsem už přeskakovala a jen koumala,co se děje, ať pochopím konec.

09.04.2019 3 z 5

Moje bejby Amerika - Co vám nikdo neřekne o životě v cizině Moje bejby Amerika - Co vám nikdo neřekne o životě v cizině Jana LeBlanc

Knihu jsem objevila náhodou v letáku, líbila se mi obálka a téma, které se mi navíc hodilo do čtenářské výzvy, zjistila jsem, že je v knihovně a bylo to :) Jelikož jsem žila v USA jako aupair, prostě jsem si takovou knihu musela přečíst. Je velmi čtivá, autorka má zajímavé postřehy (btw. s pevnou sprchovou hlavicí jsem taky bojovala) a při čtení jsem zažívala znovu ty pocity, kdy jsem přijela do USA a na vše jsem hleděla jak ve snu. Díky za tento nostalgický návrat :) Ovšem kniha mě opět utvrdila v mém názoru na amíky, že jsou, slušně řečeno, blázni. :D

07.04.2019 4 z 5

Tentokrát to bude jinak Tentokrát to bude jinak Alexandra Potter

Z potterovek patří tahle do top 4 spolu s Darcym, není přání jako přání a kde je ta holka, protože se mi tam líbí ten lehký závan nadpřirozena. Samozřejmostí je pro mě přeskakování sáhodlouhých myšlenkových pochodů. Jinak se mi zápletka líbila, ale konec mohl být opět trochu propracovanější a delší na úkor těch nudných myšlenkových pochodů.

03.04.2019 3 z 5

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Jedna z těch trošku lepších potterovek. Hezky se četlo, když jsem teda klasicky přeskakovala sáhodlouhé myšlenkové pochody. Pěkný příběh, ale při stejném počtu stran bych rozvinula konec. Ten byl zbytečně rychlý, přitom myšlenkové pochody nemusely být tak dlouhé.

27.03.2019 3 z 5

Máme to rádi zdravě Máme to rádi zdravě Tomáš Kosačík

Srovnatelné s třetím dílem a velké plus je, že jsou recepty jednoduché z dostupných surovin.

20.03.2019 3 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Mě kniha okouzlila na první pohled, ale když jsem se do ní pustila, přišlo vcelku zklamání. Gramatických chyb a překlepů je tam opravdu nemálo. Dost mi vadilo řazení žen, dala bych je podle doby, povolání nebo země a dozadu jmenný rejstřík, protože abecední řazení podle křestního jména mi přišlo docela hloupé a hlavně nepřehledné. Ačkoliv je kniha pro děti, dala bych méně postav a ke každé více podrobnějších informací. Taky to na mě bylo místy až moc feministické. Velké plus je celkový vzhled a krásné ilustrace.

19.03.2019 1 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Udělala jsem dobře, že jsem první četla Grišu, protože jsem už měla představu o světě a také je tento příběh na vyšší úrovni. Ačkoliv bych klidně ubrala stran, nevzpomínám si na žádná hluchá místa. Pořád se něco dělo, děj svižně ubíhal a líbily se mi skoky do minulosti, které dovysvětlovaly příběhy hlavních postav.

18.03.2019 4 z 5