Mickhesh | Komentáře u knih | Databáze knih

Mickhesh Mickhesh komentáře u knih

101 minut 101 minut Štěpán Kopřiva

Nová kniha od Štěpána Kopřivy je dobře napsané dílko, plné faktů, zajímavostí od fochu a thrillerového podání včetně autorova květnatého jazyka. Jenomže to je právě to co nikdo nechtěl, my jsme chtěli "svého" Kopřivu a toho se nám žel nedostalo. Mínusem jsou potom šedé charaktery, kdy vám je de facto jedno jak se kdo jmenuje. (Asi to tak funguje i podle reality ne?) a děj sledujete tak nějak kdy už to skončí. Rozhodně to není špatná kniha, ale mě se nikdy nelíbili filmy typu Skleněné peklo atd. Kniha je holdem pro záchranářské složky a dalo dost práce si sehnat všechny informace. Pro mě osobně 60% .. pro ostatní 70% a pro milovníky dobře zpracovaných katastrof 80%. P.S.- v kuolárech již proběhlo, že autor dopisuje další Rychlopalbu (třetí díl) takže naše obvyklá dávka se blíží :-)

24.04.2022 3 z 5

Takový to byl muž Takový to byl muž Jason Aaron

Komiks nepřinesl vlastně žádnou zásadní inovaci "starého řádu" Aaronovek alias Skalpy kupříkladu. Kresba je tématická, komiks krátkej jak prase a vlastně se nic nedozvíme krom pár drobností a nastínění charakterů, které nejsou popravdě kdo ví co, ale i lidi v reálném světě tak fungují, většina lidí není kdo ví co a umře v průměru (a to ještě v lepším případě). Mno bude to mít i další díly, tak se to snad rozjede. 60% pro normoš čtenáře, 70% pro skalní fanoušky.

22.12.2021 3 z 5

Nanits Chronicles Nanits Chronicles Michael Petrus

Dobrý komiks pro dospělé, 80% scénář + 10% kresba, pěkných 90%. Suprové zpracování, pevná vazba, zadarmo to však není..

25.07.2021 5 z 5

Smrt bývá nehezká Smrt bývá nehezká Jiří Sivok

Rozhodně dobrý start pro tohoto zřejmě čtenáře Kinga. Kupodivu je první polovina taková pomalejší a druhá má spád. Napsat něco podobného tak, aby to nebylo trapné, netrpělo to až příliš barvitými popisky hnusu a zároveň vyvolalo strach a zájem číst dál není jednoduché. Rozhodně piš Jiří dál a ovoce se dostaví samo. Já si další tvé knihy s radostí koupím. 80%.

23.03.2021 4 z 5

Ohnivé znamenie Ohnivé znamenie Juraj Červenák

Oproti předchozím dvou dílům slabší, i přesto 80%.

22.03.2021 4 z 5

Mŕtvy na Pekelnom vrchu Mŕtvy na Pekelnom vrchu Juraj Červenák

Dobrá historická detektivka. 80%

09.03.2021 4 z 5

Oko na nebi Oko na nebi Philip K. Dick

Číst Dicka je jeden trip co vás baví. Nepřemýšlíte jestli je to logické či jen výplod, ale opravdu uvěříte. Oceňuji u této knihy i humor a hlavního hrdinu. 80%

12.08.2020 4 z 5

Z masa a ohně Z masa a ohně Aleksandra Motyka

Velké zklamání.. trochu už jen ždímání peněz ze značky. Kresbě není co vytknout, ale scénář a příběh bleh.. jednoduché.. Pokud jsme si mysleli, že některý z minulých příběhů byl špatný, tak oproti tomuhle jsou prvotřídní.. 50%

18.07.2020 2 z 5

Odměna z pekla Odměna z pekla Joe R. Lansdale

Takhle nudnou knihu jsem již dlouho nečetl. Bylo by to skvělé jako béčkový hororový westerňák co by film. Dialogy super, ale to nestačí. Jediná v uvozovkách dobrá zpráva je, že bychom se mohli dočkat pokračování. 30% s hodně přimhouřenýma očima..

29.06.2020 1 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

V naší uspěchané době kdy se honíme za ničím a pro nic působí toto netradičně a zároveň esotericky čtivě zajímavě. Rozhodně plus že se autor vydal tímto směrem, ptž ti lidé jsou moudří jinak než google. 100%.

09.04.2020 5 z 5

Devadesát tři Devadesát tři Victor Hugo

Mě se kniha líbila, o Francouzské revoluci jsem nevěděl zhola nic, nicméně tato kniha mě donutila si informace zjistit. Na knihu se musí brát zřetel, kdy byla psána a tak se nevyhneme občasným, obsáhlým popisům staveb, osobností apod. Nicméně se to dá přežít, spíše mi to celé do toho pasuje a nejsou nikterak dlouhé, jak by se ze zdejších komentářů mohlo zdát. Kniha má samozřejmě i myšlenkový přesah. 90%

05.09.2023 5 z 5

Rváč Rváč Jeff Lemire

Hezká kresba, zajímavé charaktery, scénář klape, drsné prostředí narvané sněhem a mrazem a nějaká ta zápletka s finálním ponaučením. 70%

11.12.2022 4 z 5

Život v dodávce - Náš příběh Život v dodávce - Náš příběh Forest Trenz

Dobře napsaná kniha/cestopis, který ukazuje, že se nemusí cestovat jen po drahých hotelech, ale může to být pojato jako jeden velký trip, kdy nikdy nevíte co přinese zítřek. Na druhou stranu zažijete spoustu dobrodružství. 85% Rozhodně inspirace pro zaprděné lidi z paneláku :-D co znají jen cestu do kaufu a zpět. Rozhodně toho člověk k opravdovému šťastnému životu tolik nepotřebuje.

27.06.2021 4 z 5

Jakubův cestovní deník Jakubův cestovní deník Jakub Čech

Psát cestopisy není švanda, kor z cest kde už cestopis psalo více lidí. Tenhle se povedl a navíc rozebírá i praktické věci, jako použitelnost vybavení na trailu, jídlo a jiné maličkosti, které potěší. 90%

09.06.2021 5 z 5

Berserk 1 Berserk 1 Kentaró Miura

První svazek neurazil.. kresba pěkná, hrdina sympaťák a prostředí krvavě temné. Fajn je i sidekick, který je dost nechtěný, avšak bojuje o přízeň hlavního hrdiny. Scénáře nejsou komplikované a příběhy snadno pochopitelné. Osobně za tohle dát 250kč je trochu moc, ale dá se koupit i za 186kč a to už si myslím je odpovídající cena za knihu kterou přelouskáte u cíga za jedno odpoledne. 70% a další díl si určitě koupím.

17.07.2020 4 z 5

Kroniky Jakuba Vandrovce Kroniky Jakuba Vandrovce Andrzej Pilipiuk

Tahle kniha není pro všechny, takový zaklínač naruby zasazený do našeho reálného světa. Humorné, nadsazené až abstraktní příběhy, které se někomu budou líbit více, někomu méně. Mě se to líbilo a většině lidí zřejmě také, ptž knihy s tímto exorcistou jsou dokonale vyprodané, což o něčem svědčí. 70%.

20.06.2020 4 z 5

Kanadskou divočinou pěšky Kanadskou divočinou pěšky Lucie Richtrová

Unikátní kniha pojednávající o třech trampech co se vydají po sametové revoluci do Kanadské divočiny na výlet trvající skoro dva měsíce. Nenásilná nepolitická kniha.. kdo ví co dnes dělají a jak se mají :-)

03.06.2020 5 z 5

Návrat do divočiny Návrat do divočiny Aleš Palán

Druhá kniha rozšiřující první hlavně o fotografie a obsahující jen pár nových informací. 40%.

11.04.2020 2 z 5

Proces Proces Franz Kafka

Kniha vypráví příběh Josefa K, ale těžko říct z jaké doby, z jakého režimu, z jakého státu.. Kniha nebyla dokončena a působí tak trochu zmatečně, nicméně čtivě. 70%

07.08.2024 3 z 5

Ultimus Ultimus Ondřej Neff

Po delší době zajímavá, čtivá, vtipná Sci-fi co jsem četl. Zápletka je tak akorát, charaktery barvité, trochu slabší konec.. 90%.

07.08.2023 4 z 5