Mindy komentáře u knih
Tak to je jedna z mála knih,kdy jsem se musela přemáhat, abych ji dočetla. Mluvící havran,ach bože. Nebo jsem to nepochopila, nevím. Pro mě ztráta času.
To snad ani není Noah Gordon, přišlo mi to jak napsané na sílu,pro mě nuda,po Ranhojiči a Šamanovi velké zklamání
Příběh o pražském katovi Janu Mydlářovi a o okolnostech, které vedly k tomu, že se dal na toto řemeslo. Jestli je to příběh pravdivý, to se neví, ale je hezky napsaný.
Kniha je strašně zdlouhavá, moc mě nebavila. Trevor je na čtrnáctiletého chlapce až moc chytrý, jeho otec zase hloupý, Serena nesympatická. A to věčné oslovování "bratře Jonesi" mi šlo příšerně na nervy.
Prvních 150 stran strašná nuda. Pak se už začíná něco dít, věci se dávají do pohybu, ale pořád si říkáte - jak to všechno spolu souvisí? A na konci dostanete odpověď.
Knihu si dcera přivezla z Prahy z knižního veletrhu i s milým věnováním od pana Laufera. A koukám, že jsem její první čtenář (alespoň zde na DK). Některé povídky jsou k pobavení, jiné k zamyšlení. Příjemné čtení.
To bylo strašně dlouhé. První část odehrávající se v Itálii byla fajn, ale v Americe se to vleklo, no každému se líbí něco jiného, toto nebylo nic pro mě.
Trochu přitažené za vlasy, takové hodně americké, už jen ta povolání hlavních hrdinek: fotografka, spisovatelka a slavná celebrita. Ale četlo se to dobře, během nemoci jsem knihu zvládla za jeden den.
Na knihu jsem se moc těšila, dobře se četla, ale Zoo mi chvilkama šla hrozně na nervy,no nebylo to špatné
Taková milá, příjemná knížka, rychle přečtená, ale nějaký hluboký dojem ve mně nezanechala.
Nejdřív jsem myslela, že to nedám. Ale pak se začal děj pozvolna rozvíjet. Potom začne úplně jiný příběh, který se s tím prvním prolne. Moje první kniha od této autorky a bohužel mě moc nepřesvědčila.
A zazvonil zvonec a pohádky byl konec...
Nenáročná kniha, která se dobře a rychle četla, ale klidně mohla být o třetinu kratší.
Hodnotím jako dětskou knihu (četli jsme se synem). Je v ní hezky popsané, jak se lidé umí i neumí chovat ke psům, a jak psi vnímají pocity a nálady lidí. Hezký a poučný příběh.
Tak proti prvnímu dílu tady panu Kaplanovi pěkně narostl hřebínek, je nějak víc ofrklejší. Jinak kniha pokračuje v naprosto stejném duchu, poklona překladateli, ale je to opakování stejného vtipu pořád dokola.
Vyšetřování zločinu ve 13.století, v období vlády Přemysla Otakara II., takže příjemná změna. Jenom mi to přišlo trochu překombinované a až moc zavražděných.
Tak jsem dočetla. Nebylo to špatné, ale závěr byl předvídatelný. Taky to upozornění na drastické scény mi přijde přehnané, když si uvědomíme, co se děje v jiných knihách ( King, Sund, Nesbo aj.). Takové oddechové čtení.
Nepřehledné, chaotické, zmatené, ale nakonec to má hlavu a patu. Četlo se mi to špatně a jsem ráda, že to mám za sebou.
První polovina knihy je hodně zdlouhavá. Pak už se to celkem rozjede, ale se Sirotčincem bych tedy nesrovnávala, ten byl mnohem lepší. Nicméně je to kniha pěkná, čtivá, asi určena spíš pro mladší věkovou kategorii.
Odpočinkové čtení, na dovolené přečteno za tři dny. Kniha má spád, čte se rychle. Hvězdy dolů za těžko uvěřitelnou odfláknutou práci policie a tři sestry = tři stejné naivky, které se nechají oblbnout od stejného chlapa?