MiraRunaway komentáře u knih
Moc se omlouvám za pouhé tři hvězdy. Věřím, že pro romantické duše je paní Hooverová bohyně. Dojemný příběh o vztahu dvou lidí, který je bohužel schovaný za mnoho a mnoho stránek plných muchlovaček a intimností. Nemůžu si odpustit přirovnání postavy Grahama k jednorožci. Třeba existuje.... :)
Znáte to, jak dočtete knihu a hrozně chcete všem kamarádům čtenářům říct, co přesně Vás tam odrovnalo, ale nechcete jim spoilerovat? Tak to mám s poslední větou této knihy, která mi od dočtení běží v hlavě stále dokola. První polovina byla taková lehounká, takové psychologické okénko na téma šíření pomluv. Pak to byla jízda na horské dráze. Přišlo rozuzlení, které jsem čekala...ale pak? další jízda, další rozuzlení a překvapení.... a na závěr bomba :) A navíc se mi hrozně líbí slovo "fáma" a obálka knihy. Plný počet s hlavou plnou dojmů :) A scéna, kde vysvětlují rodiče dítěti intimnosti dospělých je velice vtipná :)
Jedna časová rovina. Popis 15 let života jedné ženy. Gábina je sympatická, pracovitá, dobrá žena, která někdy v životě dostává docela sodu....někdy v práci ...někdy doma.... První polovina mi připomínala romány od Lenky Lanczové. Místy jsem příběh hltala a pak se zase mnoho stran nudila. Za přečtení ale stojí. Totální odpočinek. Na volné dny ideální.
Knížku jsme četli s dcerou (8) a líbila se nám. Délky kapitol úplně akorát na čtení před spaním. Obsahuje ponaučení pro děti, které vítám.
Posloucháno jako audiokniha. Několikrát jsem se smála nahlas. Pan Zibura má specifický humor. Samotné vyprávění pěší cesty v kapitolách zhruba po dnech je proložené tzv. "infoboxy", což jsou krátké souhrny zajímavých informací a také "audioilustracemi". Audioilustrace mě bavili nejvíce - jde o přepsaný (přemluvený) rozhovor s lidmi, které poutník na své cestě potkal. Tyto úryvky jsou někdy naprosto bizarní. A tím zábavné. Určitě zkusím někdy i další knihy autora. Povahou působí pan Zibura jako hodný člověk, taková nezkažená dušinka, což samo o sobě je velmi příjemné.
Úžasná letní atmosféra z kouzelného Chatau. Postavy sympatické, někdy i zábavné. Hodní lidé a jejich pár týdnů života. Nechybělo ani tajemství přísně střežené 95letou dámou :) V poslední části jsem se nemohla odtrhnout. Líbilo.
Zajímavý příběh, který ale bohužel postrádá dynamiku a končí velmi překombinovaně. Chvílemi, kdy se příběh táhnul a fakta se omílala neustále dokola, jsem si přála přeskočit desítky stran. Knize chyběla chytrost a rafinovanost, kterou jsem od autorky Pokrevní sestry čekala. Neustálé poukazovaní na minulost, která nebyla nijak napínavě odhalena, ale prostě na konci popsána, bylo takové nanicovaté. Nicméně vykreslení postav a jejich vývoj byl natolik zajímavý, že jsem chtěla číst (i s kroutícími se prsty na nohou).
Čtivý příběh z doby kdy byl telefon s foťákem žhavou novinkou na trhu. Konec byl napínavý a vše se rozpletlo a davalo smysl. I když mnoho postav předvedlo abnormálně nadupanou fyzičku v různých pranicích a o náhodičky nebyla nouze, nic mě nerušilo v potěšení ze čtení.
Knížka je vtipná, dobře se čte a je moc krásně ilustrovaná. Nejvíc milujeme pohádku Kočka v nose.
Milovaná kniha z dětství kterou si přečtu vždy po pár letech ráda znova i v dospělosti.
Tak tohle mi vyloženě nesedlo. Neustálé pobíhání a popojíždění postav ve dne i v noci a vyprávění těch samých událostí 3x za sebou mělo za důsledek to, že mi bylo všechno jedno a jen jsem chtěla, aby to skončilo. V celé knize mi nebyla jediná postava sympatická. Přitom na začátku slibný rozjezd, kdy mi nad bolestí první vypravěčky srdce plakalo...Ujeté je i to, že se všichni vypravěči postupně natolik vystresují, že mají výpadky paměti. Zajímavá příroda Falklandského ostrova, zajímavá nátura a historie tamních obyvatel, zajímavá fakta o kytovcích. Pomatený příběh bez hlavy a paty to však nezachránilo. Nejhorší byly Calumovo ufňukané pasáže a ódy na Catrin které pěl při - v této knize naprosto běžném - špiclování. Jediné oživení bylo že Rachel špiclovala alespoň na koni...změna.
(SPOILER) Dle anotace jsem neměla velká očekávání. Několik let o tuto knihu můj pohled zavadil pokaždé když jsem šla do knihovny a vždy jsem dala přednost jiným knihám. No a když jsem se do ní konečně pustila, byla jsem příjemně překvapena. Pohlcujicí styl autorčina psaní ani zde nechyběl. Nad surovým popisem nešťastné mladé duše mi srdce plakalo. Marta je spíš taková antihrdinka, telátko a lůzr. Pořád se ale vkládá do mé hlavy a já nad ní přemýšlím. Lidé jsou různí, každý vnímá životní eskapády jinak. Jestli to umí někdo naservirovat tak, že se třeba ani vzdáleně neztotožníte s postavou (jejím chovaním,myšlením,reakcemi)ale přesto cítíte jakési porozumění a pochopení je to právě paní Soukupová.
(SPOILER) Příběhy nešikovného medvídka Paddingtona se nám líbili. Dojemný byl moment kdy Fouskovi našli medvídka na nádraží a odvedli si jej domů. Nejlepší byla scéna s vpádem do výlohy.
Velmi se mi líbila prostřední povídka. Pořád jsem nad tím přemýšlela a bavila by mě samostatná kniha s Karolínou a otcem Ambrožem, protože mě obě tyto postavy přímo fascinovaly. První a třetí povídka za mě takový standard na který jsme u autorky zvyklí. Dávám 3* protože (přestože byly velmi dobré) u dvou ze tří povídek jsem měla pocit, že už jsem něco hodně podobného už někdy četla.
Knížka nás bavila a rozesmála. Měli jsme půjčené z Městské knihovny a některé hádanky jsme si opsali, abychom je nezapomněli.
(SPOILER) Posloucháno jako audiokniha. Ocenila bych mladší hlas pro postavu Avy. Napětí, zápletka ani nečekané rozuzlení nechybělo. Bohužel ale některé věci dost přehnané a těžko uvěřitelné. Myslím, že v minulosti by bylo uvěřitelnější, kdyby byl u kamarádek z dětství věk trochu vyšší a na konci je taková část s odhalením identit, kdy jsem si vehementně klepala na čelo, to bylo fakt moc. Stejně tak nechápu, proč se Lisa v převleku rozhodla pro sexuální služby řidiči kamionu, aby jí svezl. Vždyť měla peníze a mohla jet autobusem. Docela iracionální chování ne?
Mám tuhle sérii moc ráda a kniha Dvojče splnila má očekávání. Jsem ráda, že jsme se dozvěděli něco více o Mauře a bavila mě nezdolná Jane ve vysokém stupni těhotenství. Některé skutečnosti vyšetřovaných případů byly trochu přitažené za vlasy, ale celkový zážitek z knihy, rozuzlení atp. brilantní jak jsme u Tess zvyklí.
Oddychová kniha s nesympatickou, nevyzrálou a emočně nestabilní hlavní hrdinkou, která jde ze vztahu do vztahu a přirovnává muže k různým druhům opic. Nápad s přirovnáním a vlastně ani děj mě moc neoslovil. Čekala jsem něco úplně jiného. Ani vybrané vtipy, které zahajují každou kapitolu, mi nepřišly vtipné. Přehmat...bohužel.
(SPOILER) Velice zajímavá knížka. Přijde mi taková jiná, než jsme u autorky zvyklí. Čtenáři Andrews ví, že pátý díl je vždy ten nejlepší :) Za sebe musím říct, že v Sasankách se mi nejvíce líbil díl s Cat. A v Tajemné zahradě je vypravěčem také Cathy a právě její příběh je, za přítomnosti ostatních Sasanek, dále rozvíjen, což mě velmi potěšilo. Nevím proč, ale myslela jsem si, že bude poslední díl o doktorce Marlowové a její minulosti. To by se mi líbilo také. Škoda, že ho V.C.A. už nemůže pro nás napsat :( Prequel o Dr. Marlowové to by byla krása !
Zajímavé. Smutek, úsměvy, hluboké myšlenky a soucit s autorem,který znatelně čerpal z vlastní zkušenosti. Melancholie smíšená s vtipem. Jelikož nejsem moc čtenář povídkové tvorby dávám tři hvězdy.