mirinda973
![Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450942/alzbeta-a-nina-D5k-450942.jpg?v=1598261445)
Moc hezky napsaný příběh, kde se v krátkých kapitolách střídá současnost a minulost. Vnučka Nina a babička Alžběta se vydají na společnou cestu do míst, kde Alžběta strávila mládí. Během této cesty se Nině díky Alžbětině vyprávění naskytne pohled do její minulosti a postupně odhalí i tajemství své tety Evy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Na co slova nestačí Na co slova nestačí](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449614/na-co-slova-nestaci-D38-449614.png?v=1596722158)
První půlka byla trošku slabší, ale pak jsem nemohla přestat číst. Krásně napsané. Škoda že Declan a Rev nemají ještě kamaráda do třetího dílu:o)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hezký, zajímavý příběh. Ale tak nějak se to chvílemi zbytečně vleklo a já se občas nudila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Podbrdské ženy Podbrdské ženy](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391187/podbrdske-zeny-8MR-391187.png?v=1631955478)
Ráda čtu příběhy ze života, které se prolínají generacemi. Tato knížka mi ze začátku připadala jako když čtu od pí Mornštajnové nebo pí Körnerové a hltala jsem ji, ale potom mi přišly některé pasáže příliš zdlouhavé a zbytečné. Mrzelo mě, že ač knížka pojednává o životě tří žen, bylo třičtvrtě knihy věnováno jen Emilce. Pak jsem moc nepochopila chladné chování Jany k Johance a ani její zdravotní potíže. To mohlo být rozvinuto víc. Každopádně celkový dojem z knížky byl dobrý a líbila se mi.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250987/odvracena-tvar-lasky-LTK-250987.jpg?v=1452786510)
Hezké, milé, smutné s dobrým koncem...autorka nezklamala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Život jedna báseň Život jedna báseň](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202810/zivot-jedna-basen-P9V-202810.png?v=1667491220)
Všechny autorčiny knížky jsou tak jiné díky různorodým tématům a osudům hlavních hrdinů, ale zároveň tak stejné díky krásným a dojemným příběhům, které se snad nikdy nepřejí. Líbilo se mi, jak autorka popisuje krásné spojení mezi Lake a Willem, krásný vztah Lake a Willa se sourozenci nebo jejich podobně nelehký osud. Sice moc podobných náhod a spojení, ale tak tenhle žánr je přesně o tom...o spojení a lásce. Opět moc hezké čtení,jen ten konec by si zasloužil trošku víc
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na obtíž Na obtíž](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404309/na-obtiz-fjv-404309.png?v=1557088052)
Knížka nebyla špatná, ale od autorky už jsem četla lepší. Líbí se mi výběr jejích témat, vždy ze života a zároveň něco, co každý neřekne nahlas...Hezky zpracované a příběh opět zajímavý. Hezké čtení
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Stín Stín](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419868/stin-l9S-419868.jpg?v=1570650839)
Toto byla moje první knížka série. Možná škoda, že jsem nezačala od prvního dílu,zřejmě bych byla nadšená ještě víc. Každopádně skvělá knížka, plná překvapení a zvratů, konec překvapivý. Doporučuji
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427623/sedm-dopisu-z-lasky-Ffg-427623.jpg?v=1582731664)
Asi i díky hodnocení jsem čekala víc...ano knížka byla krásná, dojemná a smutná, ale tak o 100 stránek míň by bylo lepší. Chvilkama se hrozně táhla a já se trošku nudila. Závěr a jeho pojetí celkový dojem zachránil.
Milé pro mě bylo čtení o vztahu Riley a Zacha a srovnání s příběhem Malých žen.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jeden z nás Jeden z nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433030/jeden-z-nas-51i-433030.jpg?v=1585339989)
Líbí se mi autorčin styl psaní...krátké napínavé kapitoly, které se dobře čtou. Na závěr, když už si myslíte, že víte, kdo je vrah vždy nějaké překvapení. Možná právě proto, že jsou všechny její knihy podobně šokující a už víte, co od nich čekat, mě nebaví už tak jako první. To samé tato kniha...dobře se čte a překvapivý závěr, který čekáte od začátku nepřekvapí... Vraha jsem tentokrát uhodla dřív, než bych si sama přála. Možná právě proto menší hodnocení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36497/divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda-zSO-36497.jpg?v=1573558583)
Tenhle díl byl plný jmen a já se v nich už ztrácela, možná proto pro mě nebyl požitek ze čtení takový jako u předešlých dílů.
Každopádně fajn závěr úspěšné série
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21456/divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-KLi-21456.jpg?v=1573558496)
Super poslech, hlavně díky M. Stránskému, který má naprosto fenomenální hlas pro namlouvání, ale také díky Lisbet, o které celý 2. díl je. Možná i lepší než díl první. Některé scény jsou trošku neuvěřitelné, ale díky rychlé dějové lince, kde se pořád něco děje, vše odpuštěno. Hned jdu na 3. díl...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtící volání Smrtící volání](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514390/smrtici-volani-jbb-514390.jpg?v=1680758206)
Miluju tuhle sérii, ale s tímhle dílem jsem se tak nějak trošku prala. Čtivost a napětí opět nechybí, ale tak do půlky to bylo o ničem a pak najednou cvak a Kim a jejímu týmu vše docvakne... Ani ta zápletka/vrah mi nepřišel věrohodný a dost přehnaný. Tentokrát dávám 3,5 hvězdička. Ale rozhodně si přečtu další díly
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Začína sa to nami Začína sa to nami](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504974/zacina-sa-to-nami-6440cdbca8091.jpg?v=1681968572)
Kniha od této autorky je jako vždy skvělá, hezky se čte. Ale tak nějak si nemůžu pomoct, ale 1. díl byl prostě mnohem lepší.
I když ta pointa....námi to začíná...se mi moc líbila
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Není úniku Není úniku](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522533/neni-uniku-1sj-522533.jpg?v=1695123442)
Brutální, překvapivé. Kniha se prolíná s přítomností (vyšetřování) a s minulostí (vyprávění Sóldís), což se mi líbilo. Vyprávění z minulosti bylo až děsivé, ale velmi čtivé.
Knihu jsem poslouchala jako audio a nemůžu se zbavit špatného dojmu z interpretace.
Stojí za přečtení
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450952/hvezdy-na-ceste-xbZ-450952.jpg?v=1598262788)
Milé hezké čtení, které mělo sem tam nějaké nedostatky nebo nebylo úplně dotažené, ale četlo se moc hezky.
Určitě si přečtu i Tsunami
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chci tě mít ve skříni Chci tě mít ve skříni](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423267/chci-te-mit-ve-skrini-Q46-423267.jpg?v=1571256929)
Po Myší díře a Provařené jsem sáhla po autorčině další knize. Opět mě nezklamala, i když s přihlédnutím k předešlým přečteným o hvězdičku míň. Kniha vyprávěná ze dvou pohledů muže a ženy a naprosto rozdílná, což se mi líbilo....střet hlavních postav. Každý má holt svou pravdu a názor...
Doporučuji
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Velká samota Velká samota](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421597/velka-samota-imA-421597.jpg?v=1569306132)
Tak já nevím...asi 1/3 knihy nebyla špatná, ale spíš neurazí nenadchne.
2/3 waaaauuu nemohla jsem přestat číst, jak mě knížka chytla.
No a konec ji zase zabil. Četla jsem Slavíka a tak asi i díky očekávání pro mě byla kniha spíš zklamání...2,5 *
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84468/minuta-na-rozlouceno-84468.jpg?v=1312466309)
Takových šťastných konců v jedné knize jsem ještě nečetla. Je to taková jednohubka na dva večery, čte se hezky, ale je to spíš takový průměr
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207129/heidi-devcatko-z-hor-207129.jpg?v=1400917299)
Ideální čtivo pro holčičky 8-12 let. Já ji četla s dcerami po večerech a ve čtení jsme se střídaly. Kapitoly jsou kraťoučké, což myslím dětem vyhovuje (mým dcerám určitě:o) a příběh milý a čtivý. Nejvíc jsme se těšily, až se Heidi vrátí k dědečkovi do hor... Doporučuji