mischelinmisa mischelinmisa komentáře u knih

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Celkove zklamani, je to spis takove oddechove cteni, hromada stesti, hodni esesaci, laska, happy end, svatba a kupa deti schovane za hromadu umirajicich lidi. Zadne emoce to nevyvola a ani dychtive nepretacite stranku, protoze je vam dost jasne, kam pribeh povede. Vzhledem k tomu, ze pribeh by mel byt ze zivota, bud autorce utekl nekde mezi druhou a posledni strankou potencial celeho pribehu a muza si vzala dovolenou a nebo mel ten typek proste jen stesti v nestesi a rozhodl se do celeho pribehu pasovat na Robina Hooda. Pro me je cely pribeh dost neveryhodny a nechal me emocne mrtvou. I bez prezivsiho, par prectenych clanku a navstiveni Osvetimi, by kde kdo napsal daleko lepsi a hlavne verohodnejsi pribeh. Za me je to naprosto zbytecna investice jak penez, tak i casu.

13.10.2018

O(byčejný) život O(byčejný) život Jaroslav Irovský

Všechny povídky jsou můj šálek čaje a hovnocuc je už ted pro nás legendární. Je to syrove, sarkastické, vtipné a místy smutné. Je to prostě o životě.. Tesim se na další povídky.

02.08.2015 5 z 5

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Kniha je úžasná, pan Kaplan neustoupí ani o píď, vždycky to rozsekne. Studený, studnější, pod nulou... Prostě parádní kniha u které se nejednou zasmějete.

29.06.2015

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Velmi poutavý příběh o chlapci s Asperegovým syndromem, který je souzen za vraždu. Kniha je psána z pěti různých pohledů. Jacoba, matky, bratra, právníka a policisty. Každý má na to svůj úhel pohledu a každý to prožívá jinak. Jak to skončí je docela brzy patrné, ale člověk to chce dočíst už jen kvůli každé té osobě, jak si povede dál.

28.05.2015 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Tři číňanky naprosto luxusní :D Kniha ma své silnější i slabší stránky. Jestli se líbil Stařík, bude se líbit i Nombeko.

23.03.2015 5 z 5

Himmlerova kuchařka Himmlerova kuchařka Franz-Olivier Giesbert

Kniha mě zaujala a přečtenou jsem ji měla za noc, musela jsem vědět, jak to dopadne. Róza přišla o vše, rodiče, adoptivní rodiče, manžela, děti, prostě o vše. Ačkoliv je příběh smyšlený, faktem zůstává, že člověk snese tolik bolesti, že si to ani neumí představit a žije dál.

21.09.2014 5 z 5

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Kniha je výborná, udělala na mě dojem a přesvědčila mě o faktu, že vždy jde jen a jen o peníze. Inkvizitor to pro nic jiného nedělal.

12.04.2013 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Knížka je moc krásná, čtivá.

10.04.2013