MishaBartosh komentáře u knih
No nevím, dlouho jsem s knihou zápasila a nemohla se zacist. Za mě asi nejslabší kniha od Sofi Oksanen. Ostatní její knihy se mi líbily víc.
První část mě vůbec nebavila, autorka mi byla hrozně nesympatická, jednoduše stárnoucí důchodkyně, která se těžko vyrovnává s pokročilým věkem a ubyvajícimi silami. Upřímně, paní mi lezla na nervy. Druhá část knihy byla mnohem zajímavější, takové nahlednutí do duše člověka, který zažil ztrátu nejbližšího člověka a snaží se s tím vším vyrovnat a žít dál.
Tohle byla tak nádherná knížka, moc doporučuji. K tomu prostě není co říct, úplné pohlazení pro duši, pohádkový příběh, moc krásné.
Že začátku mě kniha moc nebavila a nějak jsem se do ní nemohla začíst. To se změnilo asi ve čtvrtině a dál už to bylo jen skvělé, krásný příběh, zajímavé téma a celkově tak jemně a citlivě napsané.
Knížku jsem poprvé četla před deseti lety a tenkrát se mi moc líbila. Teď po letech jsem ji vytáhla znovu a už tak nadšená nejsem, asi starnu. Taková detektivka pro teenagery a sem tam hlubší zamyšlení mezi řádky. Ještě zkusím kouknout na film, ten je prý super.
Vzhledem k humbuku kolem knihy jsem byla zvědavá a dlouho jsem si ji chtěla přečíst. Rozhodně je zajímavá, fajn zpracovaná, dobrá psychologie postav, které mně osobně byli strašně nesympatické. Místy se to trochu vleklo, některé věci a myšlenky stále dokola opakované. Podruhé se ke knize asi nevrátím, ale jinak fajn.
Knihu jsem si brala na dovolenou a účel splnila. Taková celkem fajn odddechovka, autor v krátkých kapitolách vypráví o svém životě, studiu, rodičích, dětství a dospívání. Pan Třeštík je zajímavá osoba, v knize je k sobě velmi kritický, nicméně pro mě to byl takový lepší průměr a nebudu mít potřebu se ke knize ještě někdy vracet.
Ačkoliv nejsem fanynka Britney, její hudba mě neminula, bohužel ani její bulvární kauzy. Na knihu jsem byla hodně zvědavá a těšila jsem se na její verzi spousty událostí jejího života. Kniha je psána jednoduše, snadno a rychle se čte a přesto se jedná o silný příběh. Velmi mi připomíná život Ivety Bartošové, špatný výběr mužů, naivita, labilní povaha a obrovská sláva v pubertálním věku. Ne všemu v knize věřím, je logické, že si každý svou verzi upraví k obrazu svému. Přesto všechno Britney fandím na její cestě k psychické vyrovnanosti a přeju ji, ať je na tom co nejlépe.