MiTrevi MiTrevi komentáře u knih

☰ menu

Vrány Vrány Petra Dvořáková

No, co na to říct. Knížku jsem si otevřela v tramvaji cestou z obchodu a nemohla jsem přestat, dokud jsem ji nedočetla, takže za den jsem ji měla “hotovou. Je to hodně těžký příběh, hodně dobře napsaný. Tušila jsem, že se mě takhle knížka dotkne, ale netušila jsem jak moc. Knížka zachycuje krátký výřez ze života rodiny, ve které nikdo není v pořádku a nic není v pořádku. Příběh graduje a při čtení se člověk cítí víc a víc bezmocně, asi stejně jako hlavní hrdinka. Všechno působí až bolestivě pravdivě a reálně. Psaní ze dvou perspektiv je zajímavý způsob vyprávění a rozhodně knížku obohatil, jediné co mě trochu mrzelo, byl utnutý konec, ale vlastně už nebylo co dodat.

05.10.2024 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Průměrná severská detektivka, ani špatná, ani nijak dobrá. Vtáhne do děje, umí celkem zaujmout, ale topí se v množství zbytečných informací, postav, kódů a vysvětlení techniky, popisů co měl kdo k jídlu a tak. Takový slabší Nesbo. Co se mi líbilo byly popisy přírody a zimy.

19.05.2019 2 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jedna z nejhorších knih z prostředí koncentračních táborů nebo období války. Absolutně ve mě nevzbudila žádné city a to mi nedělá problém u knih brečet. Bohužel byla slabá.

19.05.2019 odpad!