Mixy | Komentáře u knih | Databáze knih

Mixy Mixy komentáře u knih

Slečna Pettigrewová začíná žít Slečna Pettigrewová začíná žít Winifred Watson

Vzhledem k ne tolik okouzlující obálce mě tato kniha velice příjemně překvapila. Pohodový příběh, u kterého člověk moc nemusí přemýšlet. Myslím, že je inspirativní a motivující.

26.06.2014 4 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Knihu jsem kdysi dávno začala číst v češtině a přišla mi tenkrát až moc vulgární. Nedávno jsem si ji ale pořídila v angličtině a musím říci, že mi kniha sedla úplně jinak. Ono slovo "fuck" v angličtině nepůsobí tak vulgárně, jako naše české "u prdele" a jiné formy překladu tohoto slova. V knize jsem našla řadu zajímavých myšlenek. Samozřejmě způsob, jakým je kniha napsaná je trochu neotřelý až někdy vulgární, ale zase tím Mark Manson dokazuje, že knihu může v podstatě napsat každý, kdo má nějakou zajímavou myšlenku, kterou chce předat a dokonce nemusí mít nějakou sofistikovanou mluvu na to, aby se stal New York Times bestsellerem.

25.02.2025 4 z 5

Jak získat a ovlivnit téměř každého Jak získat a ovlivnit téměř každého Paul McGee

Já jsem knížkou nadšena. Poskytla mi určitá vodítka a je už jen na mně, jak s tím naložím.

29.08.2018 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Tuto knihu jsem četla hned po přečtení knihy Jeden plus jedna. Měla jsem pocit jako by šlo o to samé, akorát to bylo zasazené do trochu jiných okolností. Nemohla jsem se jednoduše dějem prokousat a během čtení, jsem knihu několikrát odložila. Sladký a celkem čtivý závěr už ale nevyrovnal tu hořkost, kterou jsem do té doby nasbírala během zdlouhavého čtení.

05.09.2017 3 z 5

Povídky z Ještěda Povídky z Ještěda Karolina Světlá (p)

Překrásná kniha, plná krásných českých slov.

27.02.2017 5 z 5

Ekonomika v pohybu: nadnárodní společnosti, daňové ráje a přelétavé bohatství Ekonomika v pohybu: nadnárodní společnosti, daňové ráje a přelétavé bohatství Jean Merckaert

Jedná z mála publikací o daňových rájích, které vyšly v českém jazyce. Zabývá se všemi možnými perspektivami, jež se týkají daňových rájů. Pro mě měla publikace veliký přínost během bližšího poznávání daňových rájů. Pomohla mi osvětlit mnoho nejasností a některá fakta mě výrazně překvapila. Do doby než jsem ji přečetla jsem žila ve spokojeném nevědomí. Jediná škoda je, že údaje už jsou celkem zastaralé vzhledem ke stáří publikace.

27.02.2017 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Líbila se propletenost osudů a postav; celková promyšlenost děje mi přišla geniální. S tím také souvisí to, že se to lépe čte v kuse, jinak se čtenář ztratí. Bohužel toto je to jediné, co jsem si z knihy vzala. Celkově na mě kniha působila velice depresivně a smutně.

14.01.2017 3 z 5

Strašná nádhera Strašná nádhera Halina Pawlowská

Nadchly mě skvělé obraty a fráze, které tuto knihu povyšují na více než obyčejnou povídku. Samozřejmě jsou plné vtipných obratů a milých rad do života.

26.03.2015 4 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Kniha vás vtáhne do příjemného příběhu, který není moc akční, ale spíše oddechový. Není literárně náročná a téma je zajímavé, ačkoliv jsem očekávala více, nebyla jsem zklamaná. Má graficky krásně zpracované pevné desky.

25.12.2014 4 z 5

Odmaturuj z literatury 2 Odmaturuj z literatury 2 kolektiv autorů

Jako takový záchytný bod slouží skvěle. Jen se může stát, že jednotlivé rozbory nebudou dostačující, ale jako základ velice doporučuji.

03.10.2014 4 z 5

Darda Darda Irena Dousková

Darda už je skutečně takovou hořkou tečkou celé volné trilogie. Škoda jen, že to bylo velice smutné, ale život už takový prostě je. S nikým se nepáře a v této knize to bylo více než jasné.

30.09.2014 3 z 5

Zabíječ trolů Zabíječ trolů William King

Rozhodně výtečná kniha, která rozvrací představu o tom jak asi vypadá normální trpaslík. Díky této knize si ho již nedokážu představit jinak než s oranžovo-červeným pankáčem a jako neskutečného drsňáka. Myslím, že je to opravdu pohodovka, u které jsem se vůbec nenudila a to je pro mě to klíčové.

28.09.2014 5 z 5

Nancy Storace Nancy Storace Adéla Vedralová

Napsáno tak mladou rukou a přesto kniha, která je velice pěkná. Neodsuzujte mladé talenty, protože byste se připravili o velmi příjemný příběh plný romantiky a jemnosti. I když tam není nějaká super akční zápletka, je to velmi pohodová kniha, která se hodí pro nenáročné čtenářky, které vyhledávají odpočinek.

29.06.2014 4 z 5

Na útěku Na útěku Meg Cabot

Určitě nejslabší z celé trilogie, přesto se mi četla skvěle a příběh byl rozhodně zajímavější než nějaká nudná hodina Českého jazyku.

29.06.2014 4 z 5

Muž pod schody Muž pod schody Marie Hermanson

Pravděpodobně mi nesedlo téma a celkový děj knihy a tím pádem ho nehodnotím zrovna kladně. Ze strany umělecké je dílo psáno čtivě a velmi dobře, originální zápletka zde nechybí. Ale celkově se mi ten příběh vůbec nelíbil.

26.06.2014 2 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Skutečně nekonečné trápení Belly bylo opravdu k nevydržení až jsem nakonec některé stránky musela i přeskakovat, aby se něco začalo konečně dít. Ano dočkala jsem se.....skoro úplně na konci ;).

26.06.2014 1 z 5

Módní salon Babylon aneb Nechcete raději nakupovat konfekci? Módní salon Babylon aneb Nechcete raději nakupovat konfekci? Imogen Edwards Jones

I přes spíše negativní komentáře, musím za sebe říci, že se mi kniha celkem líbila. Jejím prostřednictvím jsem mohla nahlédnout do zákulisí a tvorby neproslulé návrhářky, která se snaží probít ve světe plném konkurence. Bylo to pro mě velmi zajímavé a během čtení jsem se vůbec nenudila.

26.06.2014 4 z 5