mkarajda
![Hra o přežití Hra o přežití](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495104/hra-o-preziti-LHT-495104.jpeg?v=1663234799)
(SPOILER) Rozhodovala jsem se mezi 3* a 4*, ale nakonec dávám 3.
Počáteční představování sboru se mi nelíbilo, měla jsem v tom děsny guláš a přišlo mi to zbytečné.
Zbytek knížky se četl dobře, jen se mi pořád honilo hlavou,jestli je to uvěřitelné nebo ne. A pokud by bylo,tak by na takovém případu přece nepracovali jen dva lidé, ne!?
A závěr ... Proč? Tohle fakt ne. Takže 3*
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Stalker Stalker](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220302/stalker-C9I-220302.jpg?v=1423035089)
V rezenci se nacházejí SPOILERy. Kniha se mi líbila, ale vzrůstající tendence jednotlivých dílů série se nepotvrdila. Příběh začínal velice napínavě a vyvíjel se velmi slibně, ale pak se děj zastavil a autoři začali svádět čtenáře na scestí spoustou slepých informací a lží. Závěr mi přišel už dost přitažený za vlasy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Písečný muž Písečný muž](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163847/detektiv-joona-linna-pisecny-muz-hSy-163847.jpg?v=1418767213)
Kdybych nemusela chodit spát a do práce, tak knížku přečtu na jeden nádech. Zatím nejlepší ze série o Joonovi L. Děj měl spád od prvního slova. Nebyla tam snad chvíle, kdy bych nebyla napnutá, jak to bude dál. Jen konec mi přišel takový lehce zvláštní (SPOILER: jak se Jurek tak rychle po tak dlouhé době mohl zorientovat, sehnat telefon, auto, telefonnní číslo, věděl, kam Disu pozvat....)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Červenka Červenka](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188585/harry-hole-cervenka-KBE-188585.jpg?v=1418763952)
Četla jsem, že se série s HH začne postupně z lepšovat, že knihy budou lepší a lepší, ale tato mě velice zklamala.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Deset malých černoušků Deset malých černoušků](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236/deset-malych-cernousku-mlR-236.jpg?v=1536319554)
Moje druhá kniha od autorky. první byla s povídkami, které mě úplně nenadchly, což se naštěstí neopakovalo u této knihy. Příběh je napínavý, psaný čtivě. Už mám na stole připravenou další.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21456/divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-KLi-21456.jpg?v=1573558496)
chvíli trvalo, než se v knize rozjelo to, o čem vlastně měla být, ale jinak jsem ji zhltla jedním dechem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134069/padesat-odstinu-sedi-5ZJ-134069.jpg?v=1635013432)
knihu mi půjčila sestra a vůbec jsem nevěděla o čem bude, jen jsem věděla, že se o ní teď hodně mluví. Pořád jsem čekala, kdy začne to, proč je kolem ní takový rozruch a ono pořád nic a ani do konce knihy nic nepřišlo
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223097/stribrna-zatoka-cTc-223097.jpg?v=1415798458)
Knihu považuji za klasickou červenou knihovnu nebo jako pěkný námět na romantický film, ale jako bestseller rozhodně ne. Moc mi nevyhovoval styl pohledu různých postav, všechny působily povrchně, jakoby to psal někdo další, kdo se snaží popsat pocity dané osoby. Děj se ze začátku rozjížděl dost pomalu a trochu zmateně. Poté už to bylo takové příjemné, odpočinkové čtení. Jen na jednu stranu dost nereálné - v dnešní době internetu, kdy lze zjistit spoustu informací o lidech a událostech na druhém konci světa.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Švábi Švábi](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165557/svabi-eEl-165557.jpg?v=1515791939)
Druhá kniha ze série HH , třetí od tohoto autora. Líbila se mi více, než první díl, kde čtvrt knihy hlavní hrdina prochlastal. Asi jsem čekala něco trochu víc, ale po přečtení komentářů zkusím další díly, které prý jsou lepší a lepší.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Alabama Song Alabama Song](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20728/alabama-song-amd-20728.jpg?v=1550060072)
ze začátku jsem se v knize trochu ztrácela, ale ke konci jsem si zvykla na styl a i se začetla.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hypnotizér Hypnotizér](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49733/hypnotizer.png?v=1731828243)
Kniha je psaná čtivě. Vlastně se mi líbila, jen ti pokemoni mi tam vůbec neseděli.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hostina pro vrány Hostina pro vrány](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122031/hostina-pro-vrany-vX3-122031.jpeg?v=1576613675)
Další díly této serie už čtu spíše ze setrvačnosti, ale příjde mi to stále větší a větší slátanina. Jediné co mě zajímá, jak se z toho chce autor vymotat jinak, než že všichni postupně umřou, jak se ostatně děje. Díl od dílu se mi líbí míň a míň. Škoda, první kniha byla moc pěkná.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36497/divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda-zSO-36497.jpg?v=1573558583)
na tento dil jsem se po přečtení druhého těšila, ale pak mi už přišel trochu zdlouhavý. Občas jsem se v tom i trochu ztracela, ale ne tak, že bych se zase nechytla. Trochu mi v knize nesedělo, jak byl Mikael hlídaný a přitom si lítal a cestoval a nikdo si toho nevšiml. Trilogie se mi celkově líbila, k přečtení určitě budu doporučovat.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stmívání Stmívání](https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/678/stmivani-dSt-678.jpg?v=1586439802)
(SPOILER) Kniha ani film mě nikdy nějak nelákaly. Dcera celou sérii přečetla jedním dechem během srpna,takže jsem si řekla,že to zkusím.
Četlo se to dobře,ale že by mě to nějak chytlo, to se říct nedá. Některé věci během závěrečného lovu mi přišly i nelogické vzhledem k předem popisovaným vlastnostem.
Další díl zatím číst neplánuji.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Prokletý ostrov Prokletý ostrov](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29406/proklety-ostrov-MVZ-29406.png?v=1636460223)
Jedna z mála knih, u kterých jsem nejdřív viděla film. Nebyla jsem si jistá, jestli jsem ho pochopila správně a tak jsem si sehnala knížku. Tento žánr nevyhledávám, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Jelikož jsem si z filmu již utvořila nějaký názor na věc, nemůžu objektivně posoudit, jak na čtenáře působí a jaký závěr bych si udělala, pokud bych ji četla před filmem.
V Teddym jsem stále viděla Leonarda, ale nikde mi to dojem v knížce nerušilo, všude mi tam seděl. I přes to, že jsem věděla, jak se příběh bude vyvíjet, se mi knížka hodně líbila a četla se mi dobře.
Spoiler: jen v poslední kapitole si nejsem jistá tím, jestli šel Teddy na zákrok ze své vůle, protože se nedokázal smířit s tím, co se stalo a nebo proto, že se čtyřdenní léčba nepovedla. Oproti filmu, kde mi závěr přišel jasný.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15176/nezapomenutelna-cesta-gU0-15176.jpg?v=1679755036)
Knihu jsem dočetla před třemi dny a pořád jsem přemýšlela, co za komentář sem napíšu. Děj příběhu se dal odhadnout z prvních pár stránek. Autor vsadil na jistotu dojemného konce, který vezme za srdce skoro každého. Mě si kniha získala divadelní hrou, která v sobě ukrývá obrovskou myšlenku a díky které se ke knize ještě určitě vrátím.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Poklad černého delfína Poklad černého delfína](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/2850/poklad-cerneho-delfina-rYj-2850.jpg?v=1562083435)
tuto knihu jsem v dětství nesehnala, takže jsem si poslední restík z Foglarových knih dočetla až v dospělosti. Moc se mi líbila, jen ten konec byl takový rychlý.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dům na úskalí Dům na úskalí](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242/hercule-poirot-dum-na-uskali-I5c-242.jpg?v=1437840175)
kniha mě nijak nenadchla. Byla to moje druhá kniha od této autorky, celkem brzy jsem došla k závěru, kdo je vrahem, což se mi v závěru potvrdilo. Poirot mi nebyl moc sympatický, takže další knihy už asi vyhledávat nebudu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Skleněný pokoj Skleněný pokoj](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25479/skleneny-pokoj-1s7-25479.png?v=1654008804)
poprvé jsem četla knihu, kde byl hlavním hrdinou pokoj. Kniha se mi líbila, jen od chvíle, kdy se v ději ze Skleněného pokoje stala tělocvična mi trochu připadalo, že čtu nějaký dívčí román. Pěkně byla vykreslena postava Laníka. Knihu hodnotím velice kladně.